Жълт код за дъжд с гръмотевици утре, в Алпите падна сняг

Температурите падат с десетина градуса
5 авг 2023 21:30, Стела Стоянова
20
Жълт код за дъжд с гръмотевици утре, в Алпите падна сняг
Снимка БГНЕС, архив

Опасно време очаква цяла България в неделя след поредицата горещи дни в началото на август. Но не заради поредните екстремни температури, а заради обилни дъждове.

В същото време над Европа вилнее циклонът "Цирцея", който върна снега на връх Мармолада, в Северна Италия.

За утре у нас е обявен жълт код за цялата страна за интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. От НИМХ предупреждават и за условия за градушки на много места.

Очаква се рязко понижение на температурите в Западна България, където в неделя максималните ще бъдат 25-27 градуса при стойности с 10 градуса нагоре днес.

От Планинската спасителна служба предупредиха, че застудяването ще се усети по-рано и по-силно в планините, за което туристите трябва да бъдат подготвени.

В столицата, както и в областите София, Кюстендил и Перник се очаква гръмотевичните бури да започнат още тази вечер. Повишен е и рискът от градушки.

В Централна и Южна Европа лошото време вече нанесе щети и създава рискове за хората. Поройни дъждове предизвикаха истински потопи в Словения в последните дни. Прекъснато е електричеството, блокирани са пътища, хеликоптери евакуират хората в засегнатите райони. Спасителните служби призоваха хората да ги подпомогнат с осигуряването на надуваеми лодки.

От Министерството на външните работи разпространиха днес предупреждение към всички българи, които планират през следващите дни да пътуват натам - да проверяват редовно ситуацията в страната и пътните условия, тъй като те може да се влошат много бързо, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сл Бряг градусите щели да падат пържим се с кеф 29 гр. Към 17:30
16
1
 
4
 
! Отговори
Капачки за буркани преди 8 месеца
Купи СО2 , спаси врабче!
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тотално глобано затопляне в Алпите!
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В моята градина имам цъфнал и вързал 12 банана. Но съм на 36 градуса геогр. Ширина от екватора. Дървото е 5 годишно (издънка от баманово дърво в една рекичка). Реката я булдозят през2-3 години и вече дървотомайка е избулдозено
13
1
 
7
 
! Отговори
Така е преди 8 месеца
Като краднат парите за ракети с които требва да стрелят по тези облаци!
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В пловдив вече заваля сняг
11
4
 
14
 
! Отговори
Teo преди 8 месеца
Ристе ... едно да ти кажа, моето момче - виж сега - ако не си внимавал много в часовете по биология в осми клас ти е простено - все пак е много по-куул да си в инста и да се изживяваш на зелен инфлуенсър, биещ тъпана за унищожението на планетата Земя! Е, нека те светна - Тя си е добре, и за момента Гея си е в отлична форма! CO2, приятелю, е ХРАНАТА на растенивта, които с помощта на хлорофолите извършват процеса ФОТОСИНТЕЗА и "лошия" СО2 се разгражда на кислород О2 и захари.
10
14
 
6
 
! Отговори
До Ристу преди 8 месеца
Изрожжжденската тактика е "отричай всичко, което не идва от Русия и Путин". Заработват си рублите гнидите... Или им плащат в евро? Едно евро на колко рубли се равнява, а, изрожжжжденци?
9
5
 
9
 
! Отговори
До8 преди 8 месеца
Ристе,а пък СО2 ти е увредило и малкото мозък и то безвъзвратно!!!
8
23
 
11
 
! Отговори
Ристу преди 8 месеца
Точно глобалното затопляне води до такива климатични аномалии. Не си мислете, че глобално затопляне означава, че времето ще е топло и приятно. Очакват ни лоши бури, торнадо и урагани. Дълги периоди на суша и след това порои с наводнения. Дунавската равнина ще е пустиня. Човешката дейност е повишила CO2 и това затопля планетата.
7
4
 
8
 
! Отговори
Great преди 8 месеца
На това се вика Global warming. Snow in the middle of August.
6
3
 
11
 
! Отговори
Грету Ма Ква Стаа преди 8 месеца
има ли Цъфнали и Вързали Банани в Центъра на Стокхолм?!
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ехаааа какво Глобално затопляне.Още ли искат да ни съкращават заради измисленото им Глобално затопляне?По-добре себе си да "съкратят".В същото време над Европа вилнее циклонът "Цирея",за да изтиска гнойните възпаления в мозъците на глобалистите.
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От ледниковия период земята непрекъснато се затопля, със или без хората! По индукция може да се заключи, че хората почти нямат значение и ако имат влияние е толкова нищожено, че може без угризения да се пренебрегне! Поговорете с някой геофизик, ако познавате?
3
7
 
20
 
! Отговори
Муахаха преди 8 месеца
това ли е Глобал Топлото - Сняг през Август! Ама 7 Трилиона Изпапкани по Зелената Сделка са Сладки за Измамниците от ЕС!!
2
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
АЛЕЛЕЛЕ МАЛЕЛЕ ОЛЕЛЕ ОПАЛА ЯКУУ КЛЕМАТИЧНЕ ПРОМЕНИ ПАК! Сега като дойде септември пак ще има клематичне промени! Ще почне да вали и да застудява! Олелемалелеихуапу опала
1
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Въххх ами сега,как ще блееете за"глобалното затопляне"след като началото на август или дните след така наречените "горещници"които са в средата на юли температурите би трябвало да са най високи а то ще бъде едва 25-26 градуса?