Хапка и пийка по морето: Две кебапчета с гарнитура и бира - 11 лв.

Морето ни било пълно с туристи, това показват числата
11 авг 2023 08:43, Александър Попов
119

"Толкова много хора рядко виждам. Има всичко. За ден през община Несебър преминават около 550 000 души. Полицията охранява 450 000. Става въпрос за огромна организация. България се появява като доста стабилна дестинация, защото обслужва доста хора. Тук не са само хотели и ресторанти, всички сектори на стопанството са засегнати. Усещането е, че се оплакваме, че туристите са по-малко, но като числа те излизат повече. Всеки месец приключваме със 7-8% повече", каза директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пред Bulgaria ON AIR.

Много хора разчитат на офертите в последния момент, които през август ще са с 30% по-евтини.

По думите му тази година има хора, които по няколко пъти са били на българското море.

"Срещам доста хора, които са били повече от 2 пъти на море. Някои от тях и по 5-6 пъти. Бизнесът си работи, хората са малко по-заети, някои оставят семействата си тук и се връщат, за да работят. Други идват почти всеки уикенд от началото на месец юни. Имаме доста интензивни пътувания. Но в момента, в който се появят облаци и дъжд, веднага това води до керван от автомобили и задръстване по пътищата", посочи Драганов.

Той сподели, че се строят нови и нови хотели.

"Стратегията на общините е конкурента борба и изместване на по-слабия. Няма какво да се изненадваме, че някои ще излязат от бизнеса. Държавата България трябва да види каква е нейната собственост на туристическите ценности. Министерството на туризма няма нито обект, който да е негова собственост. А един турист като отиде, една скара с 2 кебапчета с гарнитура и бира е 11 лв., най-скъп е калканът - 39 лв. Разбира се, има и скъпи места, но на тях е описано."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: моребиракебапче
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами то в останалата част от страната пак е толкова! Намалиха им ДДС-то, цените скочиха двойно и тройно, а качеството е нулево!
65
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какви 11 лева ве? В момента ще те одерат с 20 лева за две кебачета с гарнитура и бира.
64
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
11 лева за две кебапчета, картофи и бира, беше 2012-а ... Това тук, ще да са МНОГО НАРОДНИ ЦЕНИ!
63
1
 
3
 
! Отговори
който неиска преди 9 месеца
на бургас да ходи без *** на пирин - тоя каролев все там по паци ходеше
62
2
 
17
 
! Отговори
Фики преди 9 месеца
Снощи в София - 3 кюфтенца, 1.5 литра бира, 300 мл вода = 60лв. То затова всички са на Слънчака.
61
0
 
17
 
! Отговори
Шоп от село София преди 9 месеца
Снощи съм бил на ресторантче в Равда - сафрид пържен -18 лева, бира - 5 , спагети - 14 , миди -18, мин. вода - 4, мастика - 5. Цените горе-долу ги бива, но не ми хареса качеството и грамажа. Ако ги сравня с Гърция се получава абсолютно същото, само дето алкохола там е малко по-скъп. А , и обслужването беше кошмарно бавно и намръщено.
60
1
 
6
 
! Отговори
Сашо преди 9 месеца
Бира - 3лв., 2х2,50 Кифте , гарнитура и то еФтино ба
59
9
 
22
 
! Отговори
Богат преди 9 месеца
Забелязвате ли тенденциите в поръчковите статии. Пише се винаги за две неща - как имало километрични опашки на границата с Гърция и в същото време колко евтино и хубаво било нащо море Всячески се опитват платените *** да върнат вече избягалите туристи от черноморието! Това е целта. Нека си пишат, пък аз Септември ще ида за трети път до Гърция. Там вече сме голяма българска общност на собственици на имоти покрай морето. Пък вие си пишете такива статийки - ужасно забавни са !
58
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хайде, стига се лъгали, препълнен е само свободния плаж - на видеото се виждат празните шезлонги. О, не знаех, че още хотели ще строите, като че ли напълнихте наличните... Нищо не разбирате от туризъм и услуги.
57
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вярвам, що да не вярам, че кебабчета са 11 л с бирата, но забравихте да кажете колко е таксата за стол, маса, таксата за чиния, сол, салфетка. Може и да съм пропуснал нещо.
56
3
 
2
 
! Отговори
едно две преди 9 месеца
пикита - 2 лв. кат на пазара иван
55
0
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 9 месеца
Ми то на хижите на Витоша са толкова
54
1
 
21
 
! Отговори
българин преди 9 месеца
Средна брутна РЗ-1900 лв.месечно.Нетно-1550.Сега много умните и нагли същества да ми обяснят,как се купуват 2 кебапчеа с бира за 11 лв?Това,че младото ни общество/фунционално и фактически неграмотно-това е констатация на PISE/,харчи-прахосва парите на родителите си с лека ръка,в по голямата част от случаите,не значи,че морето ни е евтино.То е недостъпно за 70% от нас.Алчността на търговците ще ни погуби.
53
1
 
10
 
! Отговори
силно замислЕна преди 9 месеца
А лебец?!
52
1
 
18
 
! Отговори
До Мишо преди 9 месеца
Не, няма да те съдя. Нито теб, нито хората, които не могат да си позволят тази година да видят морето. Всеки сам решава как да прекарва свободното си време. Това което съдя е унищиженото ни от лакомия черноморие.
51
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз на нашето море не мога да си позволя да отида, но виж в Гърция бях 5 пъти това лято :)
50
11
 
20
 
! Отговори
Чоко преди 9 месеца
До По комунизмаИ колко време чакаше , за да си купиш един Москвич ? А колко време се чакаше за некачествен руски телевизор ? За жилище не искам и да питам. Щом искаш , остани си в миналото .
49
0
 
17
 
! Отговори
извинети преди 9 месеца
а 200 гр. стек рибай колко струва , без бира ?
48
10
 
4
 
! Отговори
До До Мишо преди 9 месеца
Аз мога да си го позволя да бъда на море навсякъде пише Балканите, но съм на Черноморието поради доста причини. Ще ме съдиш ли ? Много са ми интересни и жалки тези пишман туристи, които като им кажеш че си бил на Черно море, те гледат със пренебрежителен поглед демонстрирайки превъзходството и "високия" си стандарт.... :) :) :)
47
0
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
този драганов колко килограма стана вече опасно е за здравето това ядене ипиене