Синдикати в протестна готовност

Настояват за повишени доходи
13 авг 2023 09:45, Росен Стойчев
45
Синдикати в протестна готовност
Снимка: БГНЕС

Расте социалното напрежение сред работещите в изпълнителните агенции в системата на Министерство на земеделието - "Борба с градушките" и "Рибарство и аквакултури", съобщи БНР.

Те заявиха протестна готовност, ако не се изпълнят исканията им за повишение на заплатите, съобщиха за Българското национално радио от Федерацията на независимите синдикати от земеделието към КНСБ.

Въпреки поредицата от синдикални протести при второто четене на бюджета за 2023 година заплатите на работещи на терен в системата на Министерството на земеделието не бяха увеличени, каза председателят на Федерацията на независимите синдикати от земеделието Валентина Васильонова:

"Ние до последно се надявахме, че ще има позитивно разрешение на исканите не особено високи средства за тяхното увеличение на работните заплати.

Още по темата
За Агенцията за борба с градушките – увеличение от порядъка на 900 000 лв., за да може да получат едни смислени заплати хората и за Агенцията по рибарство и аквакултури – 400 000 лв. Те изпаднаха и не получиха това увеличение при гласуването на бюджета".

Заради това федерацията стартира протестна подписка с искане за 15 процента ръст на възнагражденията. Средната заплата в „Борба с градушките“ е 1038 лева.
С

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: протестземеделие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Пенка преди 8 месеца
Оная мумия Янка Такева кога ще си подаде оставка?
31
0
 
4
 
! Отговори
Жорко-Отворко преди 8 месеца
Синдикатите са инструмент на Правителството.Ако си спомняте добре,те принудиха работещите по държавните заводи насила да станат членове,за да нямат автономното еднолично право да стачкуват когато започнаха масовите съкращения.Ако си свободен можеш да стачкуваш,иначе не.И когато се изпразниха заводите със тяхна помощ,те вкараха РМД-тата и започна Най-масовата кражба в историят на България.Синдикатите са престъпници,и маша на скритата държава.Те не защитиха нито един работник.Не им се връзвайте.
30
1
 
0
 
! Отговори
Ха сега де преди 8 месеца
Тези от къде изкочиха?Путин нямало да минава Дунава и да ни освобождава!Бегом у шумата!
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Синдикатите клатите клатите.Искат пари,но нищо не изкарват,а живеят на чужд гръб.
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всички на протест срещу шайката на Кирил Петков!
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Подкрепям,дават и смешни заплати.А философите,не са наясно,че като има самолети ,не им разрешават да стрелят.
26
3
 
15
 
! Отговори
Спеца преди 8 месеца
След правителството на Иван Костов това е най- скапаното, което носи огромни щети на страната и народа и то по политически причини! Не може да не гледаш интереса на народа ,а да служиш на чужди интереси ,които нанасят огромни вреди на държавата! Кой ще им плаща вредите?Синдикатите ни са гола вода ,не може да се разчита на тях ,че ще се справят с тия родоотстъпници!
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
БГ синдикатите са част от управляващата върхушка.
24
5
 
10
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 8 месеца
В продадената ни държава се чува гласа само на ...украинските синдикати ,подкрепяни от краварските и англасаксонските.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То па едни синдикати....
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пак гладни... изнудиха правителството веднъж, сега 2-ри път.... с тези червени к0муноиди държава не се прави!
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хайде да ви видим
20
6
 
18
 
! Отговори
бе да питам преди 8 месеца
тия от борба с градушките кво работят през времето когато няма градушки ? правят учения по стрелба или гледат към небето с надежда да няма градушки :)
19
2
 
17
 
! Отговори
Аноним преди 8 месеца
Цялото преразпределение на богатствата отиват само в определени останалите или живеят някак си или по предприемчивите заминават
18
5
 
8
 
! Отговори
Тюрлюгювеч преди 8 месеца
Той скоро Путин ще ни прати някоя ракета да разбие всичките градушки както са я подкарали нашите от Посолството на война!
17
2
 
2
 
! Отговори
Аква културист преди 8 месеца
Как така нищо! Зарибихме едно езерце в пернишката градска градинка в седмицата преди да го източат за почистване. Това е сериозна работа, отговорна, скъпа. Направо се скъсваме от работа, ей-на и сега съм във фитнеса, да мога да смогна със задачите. И миналата година направихме същото. Догодина пак така.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Синдикатите са в защита на управляващите само в бг.Полза от тях никаква.
15
3
 
18
 
! Отговори
Fool преди 8 месеца
Няма лошо, цените се вдигат. Нека хората получават по-високи заплати, но срещу свършена работа като бонус. Защото Аква културите, не знам някъде нещо да са зарибили. Заедно с ИАРА абсолютно никаква не я вършат. А тези за борба с градушките няма нужда даже да ги коментираме. При нужда да работят 3 месеца в годината в които има градушки, знаят предварително, че ще има и пак никаква не я вършат. 1000 лв средна заплата на месец за им много, за това което показват като резултат.
14
6
 
19
 
! Отговори
Петров преди 8 месеца
Може ли сега така, точно България процъфтява - ето Боката си купи къща в Барселона, Кире е в интимна връзка, Денков се целува с Урсула - а тези се оплакват.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гаргаджийте и те. Аре у лево.