Синдикати в протестна готовност

Настояват за повишени доходи
13 авг 2023 09:45, Росен Стойчев
45
Синдикати в протестна готовност
Снимка: БГНЕС

Расте социалното напрежение сред работещите в изпълнителните агенции в системата на Министерство на земеделието - "Борба с градушките" и "Рибарство и аквакултури", съобщи БНР.

Те заявиха протестна готовност, ако не се изпълнят исканията им за повишение на заплатите, съобщиха за Българското национално радио от Федерацията на независимите синдикати от земеделието към КНСБ.

Въпреки поредицата от синдикални протести при второто четене на бюджета за 2023 година заплатите на работещи на терен в системата на Министерството на земеделието не бяха увеличени, каза председателят на Федерацията на независимите синдикати от земеделието Валентина Васильонова:

"Ние до последно се надявахме, че ще има позитивно разрешение на исканите не особено високи средства за тяхното увеличение на работните заплати.

Още по темата
За Агенцията за борба с градушките – увеличение от порядъка на 900 000 лв., за да може да получат едни смислени заплати хората и за Агенцията по рибарство и аквакултури – 400 000 лв. Те изпаднаха и не получиха това увеличение при гласуването на бюджета".

Заради това федерацията стартира протестна подписка с искане за 15 процента ръст на възнагражденията. Средната заплата в „Борба с градушките“ е 1038 лева.
С

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: протестземеделие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
6
 
! Отговори
Рамбо преди 8 месеца
Имам чувството, че единствения проблем в тази държава са ниските заплати...
11
11
 
4
 
! Отговори
работещ преди 8 месеца
Всеки който желае може да работи в администрацията. Изискванията са да работи с 4-6 програми едновременно и да е на ти с интернет за да може да търси необходимата информация, да разбира документите с които работи, да е готов по всяко време когато се налага да работи извънредно без заплащане. Заплащането е около 1000 лв. Е понякога са налага да избираш дали да си купиш карта за градския транспорт или ядене или да отидеш на лекар. Но да не забиваме в подробности.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Времето на ментетата изтича.
9
1
 
13
 
! Отговори
Дядо Соци преди 8 месеца
Служителите от Социалното министерство с мизерни заплати , очакваха обещаните 14 % увеличение на заплатите , а не получиха нищо. Парите отидоха в полицията , да не би да свалят властта.От край време силовите министерства са обгрижвани по тая причина.
8
2
 
11
 
! Отговори
Държавниците ни преди 8 месеца
хем ни водят от провал към провал,хем получават заплати и бонуси десетки пъти над обикновените хора.За какво им плащаме такива високи заплати?Нито оправят икономическата ситуация(освен личната си)в страната,нито се грижат за битието на хората.Те са кукли на конци,ръководени от чужди сили,по чужди стандарти,които не отговарят на исканията на хората за социална справедливост.Но и "ножът и сиренето" са у тях,режат си колкото искат,а исканията им са неограничавана лакомия и не се задавят.
7
2
 
8
 
! Отговори
От страната преди 8 месеца
Интересна работа е в тая тиквария!За чиновниците и на хранилка си е щастлив комунизъм в който грабят с пълни шепи от общото докато на обикновеното народонаселение комуномутрокапитслиста му цепи гърба от бачкане за половината от техните заплати!
6
1
 
13
 
! Отговори
Неразбрал преди 8 месеца
А "Директорите на водопади" кога?
5
3
 
10
 
! Отговори
Работа на парче, преди 8 месеца
а не принципни решения.Всички синдикатите трябва да се обединят и да се изправят срещу несправедливото разпределение на доходите,създадено и поддържано с всички средства от висшите държавно управление и чиновничество.Нещата в държавата не вървят,не само не намаляваме разликата в доходите с другите страни в ЕС,а я увеличаваме,висшите вземат пари по евростандарти,а народът обеднява.БГ държавно управление хем е корумпирано и некадърно(водено от чужди интереси), хем е високо платено.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Синдикатите да почват да правят синдикални организации в частните предприятия - ресторанти, хотели, строителни фирми, редачи на жълти павета, цехчета за части за Запада. Само държавните фирми обикалят, защото е безопасно и не ги бият. Чорбаджиите с фирми ще ги бият и преследват, ще ги съдят, заплашват с мутри, ако влязат в цехчетата им. Колко синдикални организации направиха в недържавните предприятия?
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Целия слугинаж на бившето бкп, в услуга на московскте тартори, се мобилизира за саботаж, да внася смущения в управлението, с цел дестабилизиране и падане на правителството!
2
3
 
5
 
! Отговори
komitata преди 8 месеца
българин а еголям ръб ,всеки сектор отделно стачкува и не подкрепя като в Гърция например всички сектори.Управляващите знаят таз слабост и си правят на ударени -преди избори дигат н адържавните чиновници които са около половин милион с кето да си подсигурят близо 600 000 гласа
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Който не е доволен от заплата, напуска и си намира друга работа. Ама на чиновника му е по-добре да ходи да блокира път и да разчита на синдикат. Работа в частния сектор има за целия китайски народ, но там трябва да се бачка. Друго си е да седиш на бюро на държавната хранилка.