Баща изроди бебе в колата си, второто близначе се роди със секцио

Момиченцата се родили преждевременно
18 авг 2023 19:37, Стела Стоянова
3
Баща изроди бебе в колата си, второто близначе се роди със секцио
Снимка БГНЕС, архив

Млада жена, бременна с близнаци, роди момиченце в кола до гара Филипово в Пловдив, съобщaват от Центъра за спешна медицинска помощ в града.

Бебето било изродено от бащата. Впоследствие жената родила със секцио и второто си бебе в родилното отделение на АГ клиниката на УМБАЛ „Св. Георги“.

Сигнал за родилката е приет около 10:30 часа в Бърза помощ. На място веднага е изпратен спешен екип, който помогнал на жената и веднага я транспортирал до болницата, посочва д-р Сара ал Юсеф от Центъра за спешна помощ в Пловдив, цитирана от БНР.

На място родилката била поета от екипа на АГ клиниката на университетската болница. Оказало се обаче, че ситуацията е спешна и животозастрашаваща за нероденото близначе. Затова началникът на клиниката проф. д-р Екатерина Учикова взела решение за спешно секцио.

Второто момиченце се е родило в добро общо състояние. Според нея ситуацията била много екстремна, а подобно раждане не се случва често.

Родилката е била в 34-та гестационна седмица и бебетата са се родили преждевременно. Операцията е продължила около 40 минути. Това не е първо раждане за жената, семейството има и друго дете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: близнациспешна помощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
0
 
! Отговори
преди 8 месеца
А за какво са създадени, да станат като кофи ли, секс кукла. А като заседне неправилно бебето може да я убие. По принцип нищо хубаво не се е случило, двамата са направили грешка и сега ще се грижат за последствията. Всички ние сме грешка на родителите, грешка в преценката и действията. Грешки на еволюцията, която създава грешки в ДНК молекула за да осъществи подбор. И това сте вие, генетични експерименти доказващи съществуването и валидността на ДНК и след това захвърлени на бунището.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Виждал съм в Ютуб жена да ражда след като беше седнала на предната седалка още когато колата е в движение. Това на път за болницата но бебето излиза и майката го ражда успешно. Тази поза се подпомага по-добре от гравитацията защото не насилва жената да напъва толкова когато е легнала. Обаче като прочета че се прави секцио и ми се гади, жените не са създадени да ги режат.
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво на бащата, за куража и самообладанието.И на майката. Да са живи и здрави момиченцата.