В неделя ще е още по-топло, градусите скачат до 38°

В София ще е около 33°
10
В неделя ще е още по-топло, градусите скачат до 38°
Снимка: БГНЕС

През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за месеца. По-значителни увеличения на облачността ще има над планинските и югоизточните райони, където на отделни места ще превали краткотрайно.

Утре ще бъде предимно слънчево, след обяд в равнините - горещо. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в София - около 33°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 30°-32°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд - с незначителна купеста облачност. Вятърът ще отслабне, но ще се задържи предимно умерен от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 19°.

В понеделник и вторник времето ще е предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста облачност, не са изключени, но са малко вероятни изолирани краткотрайни валежи в планинските райони. В Западна България ще е почти тихо, а в източните райони ще духа умерен, по Черноморието - временно силен североизточен вятър. Температурите ще се задържат сравнително високи, максималните - между 33° и 38°.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Приятни сънища!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Време за море!
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мразя лятото. Даже в Сибир има 2 месеца лято и комари като хеликоптери. Там лятно време ходят замрежени като пчелари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хляб и макарони си купих. И краставици за таратор
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Маааамицата ви, уморихтее ни
4
2
 
0
 
! Отговори
Tенгри кан преди 8 месеца
Хубаво е, че е 38 градуса, ама си стойте в душните, миризливи и жежки градове като Шопия, Филибелата, Стара Изгора и т.н., там да умрети от задух, инфаркти, инсулти и квото дойе;))) А, вий, сички юр бакалъм на бърчината;))) Ааааааа, г-да, нема се разбереми;))) Нал искахти лято? Лятото е тва - к.у.р!;))) Зимата е също тва - к.у.р!;))) Цел живот гуй иедети целия *** йедети!;)))
3
1
 
3
 
! Отговори
ИЗВЪНРЕДНА НОВИНА преди 8 месеца
...Все още е лято!
2
1
 
3
 
! Отговори
Дебел(O)(O)кият к0к0 преди 8 месеца
а Сметките от ТоплоФикация за Рекордният Юли - 3цифрени сякаш е Дълбока Зима - за Това Събирайте Слънчеви Лъчи, че Идната Зима ще Ви Ококория като Мене!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
:)