Спасители: Летовниците стават все по-неуправляеми

Те не се съобразяват със звуковите сигнали
24 авг 2023 12:21, Нели Христова
34
Спасители: Летовниците стават все по-неуправляеми
Снимка: БГНЕС

В разгара на летния туристически сезон спасители алармират, че летовниците стават все по-недисциплинирани. Въпреки опасностите, които крие морето, голяма част от почиващите не се съобразяват с предупрежденията на водните гардове.

"Предната седмица имахме седем дни тежка вълна, червен флаг, зловещо бурно море. Въпреки нашите предупреждения, звукови сигнали и флагова сигнализация, почти никой не се съобразяваше с нас. Това е тълпа от хора, която е неуправляема", споделя спасителят Георги Есов пред Нова нюз.

Спасителката Мария Колева сподели, че преди дни английски гражданин е навлязъл в изключително опасен участък. "Трима колеги му свирихме да излезе от водата, но той отказваше категорично с неприлични жестове, при които един от колегите влезе да го извади от водата и, съответно, бяхме заплашени с уволнение, с полиция, със съд", разказа тя.

Те разказват за над 50-60 инцидента. И призовават летовниците да се вслушват в думите на спасителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Ф преди 8 месеца
Няма английски граждани, всички там са поданици на монарха.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Преди седмица се прибрахме от Приморско. Никога досега не бях виждала такова бурно и коварно морето ни и толкова нахални и напълно безотговорни за живота си летовници българи и от всякакви народности. Спасителите по цял ден надуваха свирките, всеки ден вадиха потенциални удавници. А куриозни ситуации не липсваха като тази трима спасители вадят двойка младежи повлечени на вътре, други трима влизат навътре като използват липсата на наблюдение и спасителите се връщат да спасяват и тях.
22
3
 
2
 
! Отговори
Аман от тези преди 8 месеца
досадници дето ги нацвъкаха навсякъде! Избиване на комплекси и жажда за власт! Само развалят настроението и почивката на хората. Почти никога флагът не е зелен, защото те или искат да не правят нищо, или искат да те тормозят. Дай на *** малко власт и му гледай сеира! Също като при Ковидиадата. Има един в Бургас дето поне 10-15 мин не сменя жълтото знаме със зелено защото му се изплъзва властта от жалките ръчички! В повечето държави няма ни пъдари, ни страховити линейки и си почиваш като ЧОВЕК!
21
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това им е работата. Хората са дошли, за да подскачат на вълните. Всеки спасител си познава хората, които ходят на това място. Да обикаля, да ги съветва и предпазва.
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като изгонихте руснаците така ще бъде. Те са скарани с водата и не влизат вътре. Жените им ги търсеха по баровете.
19
2
 
9
 
! Отговори
В Гърция преди 8 месеца
За 10 години не сме видяли жив спасител на плаж.
18
2
 
5
 
! Отговори
бивш спасител преди 8 месеца
за съжаление, не могат да бъдат наказвани по никакъв начин - нито бой, нито да го оставиш, защото спасителя на поста отговаря за живота до 1вата шамандура, всичко друго е съд, затвор и т.н. / най-големите бо-клу-ци са руснаците, но и много на-хални българи има, каквито са по улиците, такива са и на курорт - на-гли, над закона и пълни егоисти
17
5
 
3
 
! Отговори
Убиеца на Петров мож преди 8 месеца
е да се пече, а те го търсят в софия . спасителите да говорят с удавниците при нужда . не да свирят цял ден . и да не бият летувашите . Ако се дави , влизат 2 спасители и го спасяват . Ако не се удавя да го оставят . за сезон е нормално 90 удавяния - има в реки , язовири , във вани , басеини , плажуве, диво плажуване . *** за удавници .
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 14 Ти морето около гръцките плажове с нашето ли го сравняваш? Преди години на Царево - централен плаж, на около 30 м от брега така ме дръпна, че си видях роднините докато изляза с голям зор по диагонал. А пък имим огромен стаж като плувец.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Те са свикнали да плуват сред бича, бяла, тигрова акула на океанските плажове. Това е детско море за тях. Океанските вълни не ги плашат, от морето излизат без крак и ръка и смело продължават напред, с бионичната протеза.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да отидеш на море за 1 седмица и 7 дни червен флаг. По-добре на някой басейн.
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В Гърция има спасители на места, но те оствят да си плуваш доста навътре и няма проблеми, а тук като отида на Албена почват да се карат с мен ако мина шамандурата която е на дълбочина до раменете ми - не е ок това със сигурност и даже понякога ги чакам да си тръгнат да поплувам на спокойствие.
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всеки сам си преценя. Нека се давят. Антиваксъри, сър!
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами че те хората така са свикнали - имат "права" и си ги упражняват. Толкова години слободия и глезотия, това е резултатът.
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трябва да оставят на плажовете една част да е неораняема и спасителите да нямат задължение да спасяват хора там и всеки да си решава. Факт е, че много пъти и спасителите прекаляват с изискванията си, защото ги е страх че може да им се отвори работа вместо да си седят под сянката цял ден и да не правят нищо. катя цяло май верно са доста излишни. може би трябва да има някаква частна фирма която да не ти забранява, но ако се наложи и те спаси наистина да ти събират голяма такса и така.
9
3
 
5
 
! Отговори
да знаете преди 8 месеца
От ваксините срещу страшния вирус е, но на много все още не им се вярва.......
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Морето ще ги дисциплинира.
7
4
 
1
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 8 месеца
С това тоталитарно мислене и мъжко себелюбие очевидно вече не се харесват и от девойките и жените . Остават им само бизнесмените и от управляващите " целувките" и прегръдките .
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Неуправляеми са на село, в чужбина защо не си позволяват своеволия? помислете малко не само какво е а и защо
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А защо трябва да ги управлявате. Нека се пробват срещу морето. Някои ще се удавят ,други не.Въпрос на възможности. Стара африканска поговорка казва :" ако тичаш достатъчно бързо и достатъчно дълго или ще хванеш антилопа или няма да те изяде лъвът" Та и ние да я модифицираме " ако плуваш достатъчно дълго и достатъчно бързо или ще хванеш шамандурата или няма да се удавиш"