Отстъпки при тол такси за изминато разстояние

Нова идея на МРРБ
31 авг 2023 12:54, Росен Стойчев
12
Отстъпки при тол такси за изминато разстояние
Снимка: БГНЕС

Отстъпки при тол таксите на база изминато разстояние. Това предлагат от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Още по темата
Идеята е превозните средства над три и половина тона да се възползват от намалението при изминати над 4000 и над 6000 километра на територията на страната, съобщи Нова.

Предлага се отстъпките да се правят на месечна база. Така един камион или автобус при изминати над 4000 км по републиканската пътна мрежа ще може да получи намаление в платената такса от 30%, а тези, които пропътуват над 6000 км, да се възползват от 50% отстъпка.

От Камарата на автомобилните превозвачи изчисляват, че от привилегиите ще могат да се възползват почти всички автобуси, които изпълняват редовни линии. Що се отнася до камионите, обаче това ще бъдат около 1,5%, защото, по думите им, автопаркът работи предимно извън страната или минават транзит през България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: таксипромяна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
mery преди 8 месеца
На тези умни и красиви господа им идват само "умни" идеи! Българския език чужд език в България, сега и рушащите пътищата на България да плащат по малко.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Който ползва пътя най-много би трябвало най-много да плаща, а не да му се правят отстъпки. Трябва да се плаща на изминато разстояние. Не да плащаш много и да ползваш малко, нито да ползваш много и да плащаш по-малко.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
4 милиони шофьори ще карат по разбити пътища само и само да не накарат превозвачите да плащат колкото трябва.Това е гавра с народа.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Логиката в България ,колкото повече рушиш пътищата толкова по малко плащаш и всички други ти плащат масрафа .
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това е жестока гавра ,първо намалиха с 10 лв цената на винетките щото уж разбираш ли трябвало тия който рушат най много да плащат ,тоест тировете тоест превозвачите.Сега излиза че всички фирми са дискримирани,които не са български защото само български превозвачи ще могат да навъртят 4 хиляди километра каране в БГ .За което ще ни санкционират от брюксел.Демек гражданите и всички ще карат по разбити пътища щото да не накарат превозвачите да плашат колкото трябва .Ай сиктир и продажниците
5
0
 
3
 
! Отговори
Никаква логика няма преди 8 месеца
Трябва да бъде точно обратното - да се плаща според изминатите километри ! Но понеже тия извратени мозъци не искат никой да не плаща малко, почват изчисленията от минималната тарифа нагоре, а би трябвало първо да се изчислява колко е поносимото за професионалистите, и върху тая база да плащат отстъпки изминаващите по-малки разстояния, за да има наистина справедлива оценка !
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Съгласен, ама да сложат там млади и вежливи хора, а не тия прасета!
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да направят отстъпка за тези които ползват пътищата по-малко. Аз като илизам от града 1 път на 2 месеца, да плащам за ремонта на пътя за да могат товарните камиони да печелят пари?
2
0
 
13
 
! Отговори
СРАМ ГОЛЯМ преди 8 месеца
Вместо да плащат повече , че рушат пътищата , ще дават по малко пари ! Наистина сме държава -УНИКУМ !!
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вероятно става дума за ГРЕШКА или по вероятно някой се е облажил от....... Правилно е който амортизира повече пътищата да плаща повече.