Заради наводнението в Царево отмениха честванията в Пловдив

Остават само официалните прояви за Деня на Съединението
52
Заради наводнението в Царево отмениха честванията в Пловдив
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В знак на съпричастност към пострадалите вследствие на потопа по Южното Черноморие кметът на Община Пловдив Здравко Димитров отменя предвидената концертна програма, включително и на Античен театър Пловдив.
Отменя се и тържествената заря по повод 138-та годишнина от Съединението на България и традиционния прием на кмета. По разпореждане на Здравко Димитров със средствата, предвидени за него, ще бъдат закупени хранителни пакети за бедстващите.

В програмата по отбелязването на 138-ата годишнина от Съединението на България и Празник на Пловдив остават следните официални прояви: тържествен молебен в Катедрален храм „Света Богородица“, полагане на венци и цветя пред Паметната плоча на майор Райчо Николов, Церемония по връчване на отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“ на Огнян Видев и Стоян Сърданов, представяне на изложбата „Дарителството има значение“ в Регионален исторически музей и вечерната проверка по случай празника.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: Пловдивсъединение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
0
 
! Отговори
Забележка преди 7 месеца
Всъщност, по нов стил, Съединението следва да се отбелязва не на 6-и, а на 18-ти септември. Паметникът по случай стогодишнината на Съединението е открит в Пловдив на 18-и септември 1985 г. Аналогично, Денят на независимостта на България следва да се чества не на 22-ри септември, а на пети октомври.
40
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този резидент е позор за България.
39
4
 
7
 
! Отговори
Слугите на Вашингтон преди 7 месеца
и Честването на Съединението - Спряха - Какво Общо има Някакъв си Дъжд?!
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо пък отменят зарята като тя се провежда в чест на Съединението и героите извършили го и загинали за него,а наводнението е било на 4 септември 2023г. и загиналите са поради немърливост на управата от преди 50 години довели до наводнение на район за който не е имало никакви подобрения и цялостни грижи за подържане и защита от бедствени случаи за които са изхарчили държавни средства отделени за тези цели или въобще не са били отделяни,че се стигнало до жертви по причини неизяснени за изясняване
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Специално за Кмета на Царево, пределно ясно е че краднал яко, продавал парцели в/у засипани сухи дерета и са потоп, ама не е потоп а един по проливен дъжд за по малко от 14/15 часа, резултатите са видими?!Същото е за ново изградените Хотели и т.н., лакомията е повсеместна и е ГЕРБ - ава лакомия, която мижетурките от продължаваме промяната и де-бе продължават да покриват и изпират виновните за този бардак по Морето и в България!Обаче пък се е отчитал редовно в Чекмеджето.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Зико е решил да се прави на интересен.. и защо само в Пловдив? На другите места не им пречи да празнуват, така ли?
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Поне няма да му виждаме мутрата на тоя.. пък и на другия..
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Къде пък видя,че Радев нама да присъства,като Вечерната проверка остава.А Радев обича вечерните проверки, за което ще държи слово.Жътвата ме е сега..нама да пропусне, не се бойте...
33
12
 
12
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 7 месеца
Неприсъствието на радев в Пловдив с фалшивите му "речи",подкрепящ русия,путин и войната му за унищожението на Украйна,само може да ме радва.6 септември не е неговият национален празник и той няма място на него и то пред паметника на СЪЕДИНЕНИЕТО.Това е кощунство и долнопробна роля,изпълнявана от долнопробен "артист".
32
1
 
4
 
! Отговори
Гринго преди 7 месеца
ДО. България е тотално разделена от тези празници. Може освен към цитираните от тебе празници, които да останат, да включим и деня на благодарността. Това много ще се хареса на посолството
31
0
 
8
 
! Отговори
Деретата преди 7 месеца
В Царево са запълнени и застроени, и затова е виновен кметът. Пък и дъждът е толкова много, че дори и германци да бяха управници не могат да се справят. Помня в Дрезден едно голямо наводнение, всичко беше залято около Елба, а там са най- големите музеи и галерия в Германия.
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ТАКА ТРЯБВА
29
4
 
12
 
! Отговори
Оставка, Денков! преди 7 месеца
Ама, то престъпника от Банкя не е на власт, защо да не набива пържоли? Вие протестърите от Орлов мост управлявате и веднага се вижда вашето некадърно управление - непочистени корита на реките заради липса на пари от издънения от Асен Василев бюджет, раздадени на чужда държава скъпоценна техника от БТРи, липса на организация, липса на оповестяване и превенция!
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На българина му втълпяват робско мислене затова повечето са живи зомбита!
27
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 18 "На Колю Фичето мостовете на по 300 години и не мърда. А на Боко Тиквата един дъжд го отнесе. И асфалта му също." А колко траят "магистралите" на твой рОндьо и тунелите, мостовете и моловете на неговите недоносчета?
26
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Радев оставка!
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
България е тотално разделена от тези празници.Отменете ги ВСИЧКИТЕ.Само Рождество , Великден и Нова година.Другите само разделят.Ако бяхме държава даже на нивото на африканските поне , да имаш един национален ден, но уви, комплекси, лъжи, бг простотия изопачиха всичко.Затова ще слушате само поповете вече, те поне знаят какво е истинското в живота.
24
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е, това ще ни спести поне едно погребално слово на ф..ат...мака, омръзна ми да превключвам каналите, а то - от всеки канал дудне погребалния агент на дъргавата! Толкова е изкукало горкото меко юмруче, че освен да писука като кукувица от чуждо гнездо през ден за нищо друга не се сеща, дори и за дриплата си в чуждата къща, която още преди години го поздрави с чалгата "Кукувица".
23
13
 
7
 
! Отговори
Така е редно преди 7 месеца
Никви празници,че краварите ни съсипаха с тяхната система ХААРП която предизвиква невиждани досега урагани!!!! Спрете да им вярвате няма почти нищо истинско в наше време!!!
22
9
 
11
 
! Отговори
блицкриг преди 7 месеца
Чорапът щеше да бъде посрещнат в Пловдив с МG-42 - добра скорострелност и прекрасен звук.