Безопасно ли се пътува с училищни автобуси?

Какво сочат проверките?
Обновена: 26 сеп 2023 12:49 | 26 сеп 2023 12:49, Росен Стойчев
9
Безопасно ли се пътува с училищни автобуси?
Снимка: БГНЕС

Не са констатирани сериозни нарушения при проверките на училищните автобуси. Това показват резултатите от специализирания контрол на над 1200 училищни автобуса, който се проведе от 1 до 21 септември 2023 г.

В хода на проверките инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" са съставили 6 акта. Един водач е санкциониран за управление на превозно средство, в което са монтирани три седалки повече от записаните в свидетелството за регистрация на автомобила и не е представил разписание за специализиран превоз. При друг от случаите водачът е управлявал автобус с дигитална карта за тахограф на друг водач. Три автобуса са били с изтекъл технически преглед, а при един е липсвал заверен списък на пътниците.

Още по темата

Проверките стартираха в началото на месец септември по разпореждане на министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. Те са част от мерките на правителството за подобряване на пътната безопасност. Основната цел на предприетите действия е да се проверят превозвачите дали отговарят на всички изисквания за превоз на деца и ученици, както и да се обърне внимание на техническото състояние на превозните средства.

За да се осигури безопасност и сигурност на превозите на деца и ученици е предвиден контрол през цялата учебна година и по време на ваканциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: докладавтобус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 2 Сигурността на децата не е в категорията "дребнави глупости".
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 7 - Значи нямаш информация или просто не живееш в България. Такива безобразия има дори и в София.
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"В колко от държавните училища автобусите са предназначени само за деца от малцинствата и не качват етнически българчета дори в дните с много ниски температури или когато вали проливен дъжд" w nikolko
6
0
 
5
 
! Отговори
Помните ли случая преди 7 месеца
с етническото българче, което ежедневно изминаваше пеша ТРИ КИЛОМЕТРА на отиване до съседното село, където има основно училище и още толкова километра на връщане? И това дори и в дните с минусови температури, когато става по тъмно и тръгва през гората, за да иде на училище? А помните ли директорът на селско училище, който се оплака пред медиите, че е бил наруган от майката на ромче заради това, че училището не осигурявало и вечеря на детето й, а само обяд, занималня и превоз от врата до врата?
5
1
 
4
 
! Отговори
Наивен преди 7 месеца
Ще дочакаме ли информация по въпросите: 1. Колко училища в страната имат такива автобуси; 2. Колко от тези училища са частни; 3. В колко от държавните училища автобусите са предназначени само за деца от малцинствата и не качват етнически българчета дори в дните с много ниски температури или когато вали проливен дъжд? Знаят се такива случаи, при които автобусът чака децата от конкретен квартал на автобусна спирка, там идват и българчета, но те остават да чакат колите на обществения транспорт!
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Безопасно ли е да се задават *** въпроси?
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ох, спрете се с дребнавите глупсоти ...
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Безопасно ли е да се задават *** въпроси?