Отвориха обходния път на разрушения мост край Царево

Транзитният трафик към Ахтопол вече няма да преминава през града
27 сеп 2023 13:57, Анисия Иванова
5
Отвориха обходния път на разрушения мост край Царево
Снимка: АПИ

Пуснато е движението по временния обходен път при разрушения мост на пътя Царево – Ахтопол, съобщиха  от АПИ.

По новоизградения временен път – брод над река Изгревско дере, могат да преминават двупосочно всички видове превозни средства. С пускането на движението транзитният трафик към Ахтопол вече няма да преминава през Царево.

Обходният път е с дължина 180 м, с две ленти за движение с ширина по 3.75 м и банкети по 1 м. За осигуряване безопасността на движението на трасето са монтирани около 320 м мантинели и е положена временна оранжева маркировка. В изграждането на временното съоръжение, което е непосредствено до мястото, на което предстои да се построи нов мост, са насипани приблизително 19 000 тона инертен материал и около 650 тона асфалт.

От АПИ припомнят, че наводненията от проливните валежи в началото на септември 2023 г. компрометираха моста при Царево, който е част от републиканската пътна мрежа и е изграден през 90-те години на XX век.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост по временната пътна отсечка.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Васко преди 2 месеца
Айде сега "разбиращите" и мърморещите да пишат глупости .ЮРУШШШШШШШШ
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Покажете и снимка как са направили "временен мост" по същия тоя път, за да смее цял народ. Сложили са 3-4 бетонови тръби с диаметър 50-60см, само едната беше по голяма около 1м. диаметъра. Отгоре насип с чакъл и асфалт. Т. е. детето е затапено! Тия 4 тръби не могат да пропуснат и 10% от водата, която дойде последния път. Остава хората да правят молебен да не вали в близките години
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой ходил в Мичурин, ходил. Занапред само местните кауни ще се прескачат там и ще се черпят помежду си с цаца за 20 лв :)
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Смятате ли ? Май излиза по 3.7 тона асфалт на линеен метър.Я да го сметне още нЕкой , че математиката и пътностроенето не са ми сила. Хахаха