Разкриха защо идва краят на олинклузива в страната

Обяснява хотелиер
28 сеп 2023 15:41, Росен Стойчев
47
Разкриха защо идва краят на олинклузива в страната
Снимка: БГНЕС

Както вече стана известно, новата тенденция сред хотелиерите у нас е да се отказват от олинклузива, каза зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Атанас Димитров, предава БТА.

По думите му пилотно към този вариант преминават около 10 на сто от предприемачите в сектора. Обсъждат се и други варианти – на клиентите да се предлага само закуска, или закуска и вечеря, допълни Димитров. Според него е нужно да се намери златната среда, за да бъдат доволни гостите, някои от които предпочитат да се хранят в хотела.

Още по темата

Олинклузивът е удобен за крайния клиент, но не е целесъобразен за бизнесмените, бе мнението на Димитров. Според него този тип обслужване води до големи разхищения на храна, което е икономически неизгодно. Освен това е причина и за излишни разходи за енергия, заплати, както и за по-сериозно замърсяване на околната среда. За идеята да се повиши ДДС за ресторантите Димитров коментира, че това ще направи българският туристически продукт неконкурентноспособен. Той бе категоричен, че членовете на БХРА имат много аргументи против такава стъпка и вече са информирали министъра на туризма за своята позиция.

Той допълни, че е заблуда, че този бизнес е много печеливш. Той е "витрина", вижда се, че идват много хора, но не и разходите, които са наложителни и са много високи, обясни зам.-председателят на БХРА. И уточни, че само заплатите на работниците в бранша са скочили тройно за няколко години, защото собствениците се опитват да задържат кадрите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: ХОТЕЛпредлага
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
39
 
! Отговори
Този Който преди 6 месеца
Питам?? Как е възможно хотел в Северна Гърция, 5 звезди, оферта закуска и вечеря(без алкохол) плюс обяд за деца до 12г, три басейна с морска вода, анимация, частен плаж на 30 метра от хотела с осигурени чадъри, шезлонги и кърпи!!!(да!), също и огромен безплатен паркинг със сянка за почти всички парко-места, да има 20-30% по-ниска цена от подобни оферти по нашето море.
38
1
 
45
 
! Отговори
Бивш БГ турист преди 6 месеца
Затватяйте и BG туризма не само инклозива. Вие, хотилиерите ни изгонихте по чужбина.
37
1
 
31
 
! Отговори
Че преди 6 месеца
Одим на олинклузив по гръцко бе
36
1
 
21
 
! Отговори
Един в aqua fantasy преди 6 месеца
Чета за тези алчни соц хотелиери докато си смуча текила Сънрайз и ги съжалявам.Паркинг близо 5 декара, цена: 0 tl.Дотук парите за бг паркинг ми платиха пътя.И ако утре не ни сервират от пиле мляко ще се зарева и аз като тези соц хотелиери.Разстоянието чадър-чадър за забавление го измерих: 6 метра.Тук в момента е фраш от нашенци.Аквапарка 50 декара е в цената.ISiktir чички бг хотелиери, га наливахте битоня ни ривахти!
35
3
 
3
 
! Отговори
/ преди 6 месеца
тези хора ни спират за Шенген!
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всичките ми познати бяха в Гърция, и то по няколко пъти.
33
1
 
13
 
! Отговори
Огнян преди 6 месеца
Да не го предлагате безплатно . И без това половината от платеното(предварително) винаги остава.
32
0
 
16
 
! Отговори
Краят на олинклузива преди 6 месеца
Не желаят клиенте, ще карат на пържоли по 690 лв и трима заблудени гости!
31
1
 
21
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 6 месеца
Хааа ха махнете ол инклузива и всички ще избягат в Турция Гърция че чак в Румъния, а вие ще ядете мумука в рибостек
30
0
 
9
 
! Отговори
Простак преди 6 месеца
Това са глупости
29
3
 
0
 
! Отговори
As преди 6 месеца
Защото сте селяци
28
1
 
22
 
! Отговори
Хаха преди 6 месеца
А съм дал край на хотелиери в България тия ол инклузива дъвчат, смех
27
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мой близък работил в хотел с ол инклузив:Ако плащаш 150 лв.на вечер,храната ти е 5 лв.от общата сума.Считайте какво е качеството,което ви предлагат.Не гледайте само количеството.
26
1
 
9
 
! Отговори
Чичо Кольо преди 6 месеца
До Пян_ГъДай да видим сега цените на Wave-a и на Рейна-та и примерно да видим цената на тоя на снимката. Дали няма да е в пъти разликата :Д Истината е, че "ол инклузив"-ът трябва да е скъпо удоволствие, а не икономия. Само че със скъпо няма как да привлечеш платежноспособните туристи, щото ще трябва да предложиш и качество. Затова целта са скъсаните фъшляци да ги прикоткаме с евтин ол инклузив и после ревем, че нямало печалба (но пък никой не се отказва) ...
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Българските любители на руснаците не ближели добре и затова те са избрали друга дестинация.
24
20
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ще забранявате инклузивния бизнес ли, де.или? Нещастници. Така клиенти не се привличат. Нито се прави икономика. Изгонихте руснаците, дето правеха оборота и сега се чудите каква тъпня да сътворите.
23
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз съм на инклузив в Турция. Прекрасен е. Не се канят да го с иран. Нито аз - да го прекъсвам. Тук какво правят не ме вълнува.
22
1
 
32
 
! Отговори
Ол инклузива преди 6 месеца
Е удобен за клиента.....поне за ядене и пиене не мислиш.....а на морето това е много важно...особено ако си семейство с малки деца
21
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
въъъййй, горките живи да ги ожалиш. В този непечеливш бизнес отварят хотел след хотел. Всеки ден от една крастава стая с две легла изкарват най-малко по 50-60 лв. без никакво допълнително инвестиране в него.
20
1
 
11
 
! Отговори
ОЛ ИНКЛУЗИВА ШЕ преди 6 месеца
Остане.....няма алтернатива