По-скъпо обслужване на автомобила тази есен

Започнати съветват как да процедираме
2 окт 2023 11:33, Росен Стойчев
17
По-скъпо обслужване на автомобила тази есен
Снимка: БГНЕС

Поддръжката на автомобила – с 20-30 % по-скъпа тази есен. Разходите за подготовка на колите за предстоящите месеци растат, отчитат автосервизите на прага на зимата. По-високи спрямо миналата година са и цените на ремонтите, сервизното обслужване, както и на задължителните застраховки и паркирането, съобщи Нова.

Още в първите дни на есента автомонтьорите в сервизите започнаха техническите проверки на колите за предстоящите месеци на пътя.

Още по темата
"Това е по-тежкият сезон за шофьорите. Тук подготовката трябва да е на ниво, за да можем да бъдем безопасни на пътя", разказа Георги Илиев, собственик на автосервиз.

"Едно от важните неща е да сме подготвени преди да имаме нужда, а не когато имаме нужда и тогава да започнем да звъним и да търсим помощ. Лятото, ако можем да отложим, зимата не можем. Не трябва като завали снега да ходим да слагаме гумите", обясни автоекспертът Филип Лазаров.

Освен разходите за подготовка за зимата, в края на годината идват и други, непредвидени, харчове по обслужване на колата, пресмята автомобилният експерт.

"Свикнали сме данъците и „Гражданската отговорност” да бъдат в края на годината, но това вече зависи от времето на регистрацията. Трябва да си ги разпределите през годината тези разходи", уточни Лазаров.

"Подготовката на един автомобил за зимните месеци включва гумите, светлините да се проверят, течностите за чистачки, както и да подготвим комплект за снегопочистване, проверка на грайфер", обясни автонехникът Васил Велчев.


17
Още по темата: сервизавтомобили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да ви ... и експертите продажни
16
0
 
5
 
! Отговори
Списаревски преди 1 месец
Тиа откриха топплата вода... Как ще си поддържам автомобила си е моя работа. С каквито пари мога - толкова. А дигайте цените де, ама нема ви дойдем в сервиза! Ако се наложи - ремонтирам сам - ако не мога, обади се на приятел. Понимайш?
15
1
 
4
 
! Отговори
Фанхлму цаката преди 1 месец
Аз па се опаковам като буба с един одеал пред тАлАвизора и фъргам ключовете на жената да се опраа ...червено вино и сух суджук, друго ми не требе!
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В багажника носим лопата, 20 кг сол, 50 кг пясък, вериги, лебедка, оксижен, ъглошлайф, винтоверт, къртач и 5 литра латекст за всеки случай. 2 кг пържоли, половин кило боб, килограм ориз и 200 гр кафе. Добре е да имаме и 5 литра ракия за всеки случай.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи сипваме зимни гуми със зимен въздух, зимна течност за чистачки, зимно масло на двигателя, зимно масло диференциал, зимна течност за спирачки със зимни накладки и зимни дискове и на климатика зимен антифриз. Накрая сипваме зимен дизел или зимен бензин.
12
3
 
3
 
! Отговори
До 7 преди 1 месец
Мда, и аз винаги предплащам обслужването и на 4 години сменям с новия модел. Само гуми сменям на 2 години, че съм маниак малко и не карам повече от 2 лета или 2 зими с едни и същи гуми.
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никога не съм си подготвял колата, за какъвто и да е сезон. Вземам трошки и карам, докато угасне. 5, 6 години издържат. Само консумативи и то, ако вече няма накъде. Офф, да, те и книжката ми взеха преди 5 години. На, който му се плаща, да плаща
10
5
 
4
 
! Отговори
тъй.....тъй преди 1 месец
Който има пари и нЕма акъл да сменя гуми, аз съм целогодишно със зимните......
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Карам все сезонни, колата седи в топъл гараж дори зимна течност не купувам, е дилъра може да ме цака 100 лева отгоре ама и аз ще вдигам наема с 200 лева на склададжията от Лидл, той да му мисли.
8
7
 
8
 
! Отговори
До 7 преди 1 месец
Отдалеч ти личи, че не си помирисвал нов автомобил, т р оле.
7
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слабо ме вълнува. Караме нови коли вкъщи, обслужването е включено в цената. Вече, ако карате някакъв барутник осма употреба, ясно че плащате месечни ремонти колкото 2 нови автомобила.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
'подготовката на един автомобил за зимните месеци включва да подготвим комплект за снегопочистване' -- ко включва тоз 'комплект'? у кауфландо има ли го? у багажнико имам една лопата ама снег от 25 г не е имало, а вече нема и да има, щото не спряхте да ни втълпявате че вече ще е вечно лято с по 30 градуса зимата :)))))))))
5
6
 
7
 
! Отговори
Стабилност ! преди 1 месец
Всичко е по- скъпо...Само доходите не нарастват... ГЕРБЕРска стабилност!!!
4
0
 
13
 
! Отговори
Джендър трол преди 1 месец
Колежки коментаторки от ППДБЛГБТ, ще се сменят служебните дилдота! Моля всички в централата
3
0
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Поготовката за зимата се изчерпва със смяна на гуми и наливане на зимна течност на чистачки.Няма нужда от сервизи и експерти.
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подготовката на един автомобил за зимните месеци човек може да си я направи сам. Стига ръцете му да не са завряни в ... знаете къде.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Промяната е факт