—ухопътните войски на Ѕългари€ и »тали€ ще извършат ротни тактически учени€

“е ще се проведат на полигона " орен" от 18 до 20 октомври
17 окт 2023 11:18,  расимир јнгелов
13
—ухопътните войски на Ѕългари€ и »тали€ ще извършат ротни тактически учени€
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

ƒве ротни тактически учени€ с участието на формировани€ от —ухопътните войски на Ѕългари€ и на »тали€ ще се състо€т от 18 до 20 октомври на учебни€ полигон " орен", съобщиха от ћинистерството на отбраната (ћќ).

¬ учени€та ще участват над 280 военнослужещи и 60 бойни машини.

¬ тактическото учение с бойни стрелби на тема „ћеханизирана рота в настъпление“ ще участват военнослужещи от 2-ри механизиран батальон на 61-ва —тр€мска механизирана бригада и от италиански взвод от състава на многонационалната бойна група в Ѕългари€. –ъководител на учението е командирът на 2-ри механизиран батальон майор ÷ветелин √еоргиев.

÷елта е да се повиши подготовката на военнослужещите при заемане на район, водене на отбранителни бойни действи€, подготовка за настъпление и водене на настъпателен бой. Ѕойните стрелби ще бъдат изпълнени от механизираната рота във взаимодействие със самоходна минохвъргачна батаре€.

“емата на второто ротно тактическо учение е „ƒействие на рота за €дрена, химическа и биологична защита (я’Ѕ«) при отбрана на механизирана бригада в планинско-гориста местност“. ¬ него ще участат военнослужещи от рота за я’Ѕ« от батальона за защита на силите на 61-ва —тр€мска механизирана бригада. –ъководител на учението е командирът на батальона за защита на силите подполковник √еорги ƒимитров.

¬оеннослужещите ще повишат подготовката си при действи€ за заемане и оборудване на район за бойно използване, както и за изпълнение на задачи по €дрена, химическа и биологична защита при подготовка и водене на отбранителен бой.

¬ъв връзка с учението до 24 октомври ще се извърши придвижване на личен състав и военна техника по републиканската пътна мрежа от град  азанлък до учебен полигон „ орен“, съобщи ћќ преди дни.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


13
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
9
2
 
4
 
! ќтговори
Joko преди 4 месеца
“юфлеците отчитат дейност с безсмислено харчене на пари !
8
2
 
9
 
! ќтговори
Ћудото Ћенче преди 4 месеца
Ѕългари€ н€ма сухопътни войски !!! Ѕългари€ н€ма арми€ въобще !!! »маше силна ,модерна и добре окомплектована арми€ ,но това беше преди да си € самоунищожим !!! “о ние и държава вече н€маме ...вие за арми€ ми говорите ?!?? јко не бе тъжно,щеше да е смешно....
7
4
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
Koпейки, страшното за вас учение е друго - през пролетта на 2024г. в √ермани€, Ѕалтика и ѕолша започва най-гол€мото военно учение на Ќј“ќ от времената на —тудената война, с участието на над 40 000 войници, гол€м брой тежка артилери€ и авиаци€, включително самолети ‘35 и ёрофайтър! ≈ това е момента в който в  ремъл ще замирише тежко
6
1
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
≈но време учение правиха армии пък сега роти.
5
1
 
6
 
! ќтговори
фагот преди 4 месеца
≈дно време, когато имахме арми€ съм ходил на дивизионно артилерийско учение.
4
3
 
6
 
! ќтговори
“ќѕќЋ ћ ——-23 —ј–ћј“ преди 4 месеца
Ѕилгариа н€ма арми€, нито има военни машини ..» с какво прави упражнени€та, със дървени оръжи€, и с дървени танкове ?...Ќј“ќ ≈ ѕ–≈ƒ  ќЋјѕ—..»«–ј≈Ћ ≈ ѕ–≈ƒ «ј√”Ѕј »  ќЋјѕ— .
3
1
 
6
 
! ќтговори
ќ, Ѕоже! преди 4 месеца
√ол€м фактор е бг арми€!
2
0
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
¬ойските да се дислоцират на границата, очаква се тълпища от мюселмани-джихадисти-терористи. “р€бва да бъдат елеминирани, докато не са налазили из Ѕългари€.
1
1
 
7
 
! ќтговори
¬јƒ≈“≈ ј–ћ»я“ј преди 4 месеца
¬јƒ≈“≈ ј–ћ»я“ј по улиците, ћ¬– не работи, роми масово убиват Ѕългари!