Омбудсманът с призив за цената на водата

Изпрати обръщение
19 окт 2023 18:40, Росен Стойчев
10
Омбудсманът с призив за цената на водата
Снимка: БГНЕС

 Омбудсманът Диана Ковачева изпрати становище до председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) доц. Иван Иванов по повод общественото обсъждане на Проекта за изменение на Указания за образуване на цените на водоснабдителните и канализационните услуги чрез метода „горна граница на цени“ за регулаторния период 2022-2026 г.

Още по темата


Проф. Ковачева е категорична, че когато се определя социалната поносимост за съответната година трябва да се използват само и единствено надеждните данни на Националния статистически институт (НСИ) за съответните години.

„По време на общественото обсъждане на Указанията за образуване на цените на водоснабдителните и канализационните услуги чрез метода „горна граница на цени“ за регулаторния период 2022-2026 г. през м. април 2021 г. подчертах, че проблемът с високата максимална грешка в изследването „Наблюдение на домакинските бюджети“ следва да бъде разрешен и настоях КЕВР да предприеме необходимите мерки“, пише омбудсманът.

 Диана Ковачева се позовава на писмо на НСИ с изх. № 07-04-1172#2/09.10.2023 г., адресирано до КЕВР и до омбудсмана, като обръща внимание, че НСИ определя като нежелание от страна на Регулатора да се съобрази с бележките и становищата им относно промени в съответните нормативни документи за източник на информация за доходите на домакинствата при определяне на социалната поносимост на цената на ВиК услугите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: водаДиана Ковачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Омбудсманът призова и за завишен контрол в психиатричните клиники, където вчера 25 годишният Георги загина при пожар в изолатора. А момчето е влязло Доброволно да се лекува. Лекарката назтачила изолатор, със завърдани ръце, защото той се ядосал, че майка му Не е била Допусната на посещение при него. Сега питам КОЙ Е ЛУДИЯТ??? НЕ Е ЛИ ДОКТОРКАТА ЗА ВРЪЗВАНЕ??? УЖАС!
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Беларук е почти безплатна водата, както и парното. Вече са им пуснали парното и си отваррят прозорците да се охлаждат.
5
0
 
2
 
! Отговори
като ми пееш Пенке преди 6 месеца
ле кой те слуша: Иначе дава добри предложения за доброто на народа - неща преизбраните даже не са обещавали на поклонниците си
4
1
 
4
 
! Отговори
Уpcyлaтa нa EK-тo преди 6 месеца
Koйтo np'gнe, caнkции!
3
3
 
2
 
! Отговори
Кислородомер преди 6 месеца
Монтират кислородомери на Запад. Малък уред който се поставя с инжекция през врата директно в трахеята. Отмерва колко литра въздух вдишваме на денонощие и после апликацийка на телефона ни съобщава сумата която дължим. Разбира се с начислено ДДС. Компанийката на бат Илонката ги произвежда тия джаджи.
2
4
 
8
 
! Отговори
А за цената урана преди 6 месеца
който ползваме за АЕЦ Козлодуй, няма ли да има призив? Че откакто ни накараха да скъсаме договора с Росатом взе да ни насолява малко манджичката. Янките продават старо гориво на нови цени! А ние, с пистолет опрян в слепоочието, купуваме. Кво да правим.
1
2
 
7
 
! Отговори
(-_-) преди 6 месеца
Очаквайте скоро и КИСЛОРОДЕН данък... Упс това вече е валидно.. Да миличките ще ви тарифират, щото дишате!