Заплахи към жители на ромската махала в Провадия да не гласуват

Задържани са трима мъже
6
Заплахи към жители на ромската махала в Провадия да не гласуват
Снимка: БГНЕС

Трима мъже са задържани в Провадия заради заплахи към жители на ромската махала да не гласуват на балотажа. Това съобщи началникът на криминалната полиция във Варна комисар Веселин Вълчанов пред БНР.  
На входа на Провадия има пропускателен пункт, като се проверяват автомобили.

"Може да се каже, че са знакови фигури за град Провадия, които са задържани във връзка със заплахи към конкретни лица да не упражнят правото си на глас в днешния избирателен ден за кмет на града. Движили са се в махалата, които са лицата отвън, и са отправяли конкретни вербални заплахи. Тези лица не са предлагали пари, за да се гласува за определен кандидат. Тези лица са работили още в предизборната кампания. Те са известни с това, че участват в купуването на гласове", обясни комисар Вълчанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Провадиязалахи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пак ни занимавате с ромски истории. Забранете на ромите да гласуват, а за останалите по хиляда лева на гласуване, и ще получите реални изборни резултати.
4
0
 
2
 
! Отговори
Ромо Мраз преди 5 месеца
Палете маалите!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До по принцип. А на практика регистрирани повече от 7-8 души на един адрес да се разследва.
2
0
 
13
 
! Отговори
по принцип преди 5 месеца
По принцип трябва в цяла България на тези да им се забрани да гласуват. Да се сложи критерии - образование и уседналост за всички избори. Нямаш ли минимум основно образование и не си ли живял непрекъснато последните минимум 6 месеца там където искаш да гласуваш - да нямаш право на вот.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Щом знаковите фигури в дадено населено място са криминални типове го отписвайте това място. Едно време знаковите фигури са били попа, кмета и стражаря и даже учителя, после пък партийния секретар, а сега вече бандита. Страховито развитие имаме - все надолу.