Банско с награда за най-добър ски курорт у нас 2023 г.

В анонимното гласуване са се включили над 4 млн. души
13 ное 2023 15:31, Анисия Иванова
7
Банско с награда за най-добър ски курорт у нас 2023 г.
Снимка: БГНЕС

За единадесети пореден път Банско получи ски Оскара и отново съвсем официално може да ползва определението "Най-добър ски курорт на България". Това присъдиха чрез анонимно гласуване професионалисти, работещи в ски индустрията, потребители на услугата, туроператори, агенти и медии, които гласуваха анонимно между 26.06. и 13.10.2023 на сайта на Световните ски награди - www.worldskiawards.com.

Още една от престижните статуетки на World Ski Awards пристига в полите на Пирин планина: Кемпински Хотел Гранд Арена Банско беше определен за най-добър ски хотел на България, съобщава Юлен АД

Тази година в анонимното гласуване отново се включиха над 4 млн. души, което означава, че допитването е не просто най-голямото в бранша, а и едно от най-глобалните, провеждани изобщо. Ски туризмът представлява жизненоважен сегмент от световния пазар на пътувания и туризъм. Приблизително 400 милиона пътувания на скиори се извършват всяка година в над 2500 ски курорта по целия свят, които предлагат над 6 милиона хотелски легла.

Зимният център под връх Тодорка доминира класацията от 2013 год насам, като със същото до момента могат да се похвалят само австрийският Кицбюел, френският Вал Торенс, американският Диър Вали.

"Щастливи сме, че печелим този Оскар в областта на ски туризма за единадесети пореден път, защото това спомага за имиджа на града, на ски зоната и на България, като предпочитано място за луксозно ски преживяване, където водещото е високото качество на услугата на изключително атрактивна цена”, каза Иван Обрейков.

Mаркетинг директорът на концесионера Юлен АД, който стопанисва ски зоната в Пирин напомни, че до 15 декември всеки любител на зимните спортове може да се сдобие със сезонна карта за съоръженията в Банско срещу 1500 лева, цена която остава непроменена от две години насам, въпреки високите инфлация и цени на енергоизточниците.

През лятото на 2023 год. Юлен АД направи солидна инвестиция за да усъвършенства инсталацията за технологичен сняг на водещата фирма TechnoАlpin по дължината на целия ски път, което позволява при благоприятни условия (температура под -2 градуса и ниска влажност на въздуха) той да бъде заснежен в рамките на само 72 часа. Освен това за предстоящия зимен сезон са закупени две нови модерни снегоутъпкващи машини Leitner, които ще спомогнат за поддръжката на пистите на световно ниво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: скинаградабанско
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 5 месеца
Карам ски всяка година на Банско и съм доволен. Тази година пак няма да пропусна, живот и здраве.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е как бе бате това е курорта с най добър матриал в цяла Европа и с най евтините турбо фолк кукли ко има 3 бело сини шкодилака. Теодора Теодораа пука гумите на всички.
5
0
 
2
 
! Отговори
Ozzy преди 5 месеца
И кое му е доброто? Чакането по 2 часа на гондолата ли? Цените няма да ги обсъждам, зимните спортове не са нискобюджетни, но не знам кой турист ще се върне там, поне докато не се реши проблема с изграждането на втора гондола.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Банско никога не е имало истински скиори. При цените на картите и това което предлагат, там се събират само сноби и новобогаташи, за да си покажат благосъстоянието и новите джипове, но 90% от тях дори не могат да карат ски. Това е псевдо курорт изграден от мутрите за пране на пари! Зимен еквивалент на провалилите се вече черноморски недоразумения.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
МНОГО Е ВАЖНО КОГАТО СИ ПРАВИШ РЕКЛАМА,КАКВО ДА КАЖЕШ,КАКВО ДА ПРЕМЪЛЧИШ. И ТАКА В САЙТА В РАЗДЕЛА "СВЕТОВНИ(WORLD)" БГ И БАНСКО ГО НЯМА,ТАКА ЧЕ ПО-ПОЛЕКА С ВНУШЕНИЯТА КОЛКО СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ. ТОВА Е ПО-СКОРО РЕКЛАМА НА ЮЛЕН АД...
2
1
 
6
 
! Отговори
Един Българин преди 5 месеца
Да, от тези 4 милиона вероятно 100 души са служителите на Юлен, а другите някакви ботове или кой знае какви заблудени калъфи, които на друго място у нас не са ходили. Как може "курорт" с писта и половина да е най-добрият у нас :)))? Какви "скиори" са тия , които ще дадат 1500лв за да карат цял ден на Томбата, т.к. краят на Тодорка е уникално смотан, а за останалите нямам думи. Караш със завързани очи назад и пак ти е скучно. Цеко си плаща да съсипва Витоша. Да видим Терзиев колко е зависим.
1
1
 
10
 
! Отговори
Кире преди 5 месеца
Все по-малоуммна става тая нашата работа. Сега остава да изберат Черно море за най-добро море в БГ. Уникална държава.