Два питбула убиха домашно куче в парк в Пловдив

Кучетата са били насъсквани и срещу други домашни любимци
Обновена: 20 ное 2023 09:55 | 20 ное 2023 09:54, Камелия Цветанова
71
Два питбула убиха домашно куче в парк в Пловдив
Снимка: Pixabay

Два питбула нападнаха и нахапаха до смърт домашно куче. Случаят този път е от Пловдив, а за поредния подобен инцидент сигнализираха собствениците на домашния любимец.

Това не е първото нападение на въпросните питбули. Оказва се, че те са били насъсквани както срещу други домашни кучета, така и срещу улични котки.

„За съжаление това, което ще споделя, не кореспондира нищо с Европа, нито с Европейската столица на културата, нито с втория по големина град в страната. На 16 ноември вечерта изведох на разходка нашето 5-килограмово куче Макси в парк „Южен”. Бяхме нападнати от два питбула с големина около 60 килограма. Всичко стана за секунди”, сподели пред Нова телевизия собственикът на починалото куче.

„Първо се опитах чрез повода да го издърпам, но това се оказа непосилно. След като поводът се измъкна от Макси заради дърпането, се приближих и започнах да удрям едно от кучетата. Ако не бях направил това нещо, най-вероятно щяхме да събираме парчета от него”, каза още той и показа нахапаната си от животните ръка.

Стопанката на Макси споделя, че лекарите във ветеринарната клиника, в която са го завели, са направили всичко възможно да го спасят. „Повече от три часа го реанимираха”, добави тя.

За случая е подадена жалба в 1-во РПУ в града, такава ще бъде подадена и в районната прокуратура. Пострадалото семейство е категорично, че ще направи всичко възможно смъртта на домашния им любимец да не остане просто поредният случай на разкъсано от питбули куче. За момента е известно, че собственик на двете кучета е жена, която дори е заявила в социалните мрежи, че е "решила" стопанинът на Макси да живее. Оказва се още, че тя извежда питбулите на разходка както през деня, така и вечер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: пловдивпитбули
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всеки, който бъде хванат да разхожда куче от подобна порода без наморник, да бъде осъждан по бързата процедура на 40 часа обществено полезен труд. Ако отказва да го изпълнява, тогава 168 часа в ареста. Да видиш тогава как ще се научат.
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Еми сега да й отнемат питбулите, да има една глоба (примерно 10-20 000 лева) и готово. Също кучетата да бъдат приспани, защото явно са опасни за околните. На такива хора трябва да се забранява да гледат кучета от подобни породи до живот. Ако иска да си вземе пинчер и да го насъсква срещу мухите в блока.
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Питбулите не са виновни, всяка порода може да бъде насърчавана в подобна посока, особено ако си пази територията, дори и най дребните. Собственика е виновен, кучето навън с намордник и на повод.
43
3
 
6
 
! Отговори
Закон и Ред преди 5 месеца
Питбулът е като оръжие. За да го притежаваш трябва да има специален режим, разрешение при преминато обучение в училища за кучета и застраховка на кучето и неговите евентуални жертви!
42
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да се забрани отглеждането като домашен любимец на питбули и други агресивни кучета. В половин Европа са забранени или са със специален режим.
41
0
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 месеца
Кучето е животно, то не може да почине. Животните биват убити и умират. Думата "почине" се използва за хора. А когато става въпрос за насилствена смърт, тогава изобщо не се използва тази дума.
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кучетата не са виновни. Затвор, ефективен за стопаните им. Или вендета лична. Нищо друго.
39
1
 
13
 
! Отговори
Възмутен преди 5 месеца
В България не се спазват никакви закони и няма на кого да се оплачеш. Още по-малко закона за животните ,който не се спазва от хората ,защото знаят че няма да са отговорни в съда ,защото няма да бъдат извикани там.Всичко ще мине с една временна врява от шепа възмутени хора и толкоз.Ако имаше ефективни глоби ,осъждане и т.н. ,дали щеше да има толкова безотговорни?
38
1
 
15
 
! Отговори
Всеки 3-ти преди 5 месеца
кел...ш дето си мечтае да е мъж се разхожда с питбул. Трябват много солени глоби за всяко куче без наморник.
37
10
 
5
 
! Отговори
Кучефоб преди 5 месеца
Кучето - най-злият неприятел на човека!
36
1
 
16
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Овчата природа и търпимост на масовия българин е основна причина да се допускат такива безумия. Ако властите не помагат, се действа сам. Но всяко бездействие само катализира проблема.
35
6
 
4
 
! Отговори
Хм преди 5 месеца
То затова човек, ако ще има домашен любимец, трябва да е ротвайлер. Или пък два ротвайлера, за всеки случай.
34
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Същите собственици на питбули не спазат правилата по пътищата, убиват по пътищата с колите, пият алкохол и след това карат пияни и надрусани, същите разпространяват наркотици , създават скандали и се бият с хора. Като цяло ако заловите собствениците на агресивните породи кучета ще си свършите огромна работа. Това е за МВР.
33
0
 
28
 
! Отговори
киро преди 5 месеца
Алооо прокуратурата спинкате ли??????Съд и присъда за наглата собственичка на кучетата. И аз имам питбул, но го отглеждам изключително отговорно и винаги го извеждам с наморник, нищо че не е агресивен.Тази порода трябва да се отглежда само от изключително отговорни и любящи хора.
32
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За купуването на агресивна порода кучета е необходимо да притежаваш много нисък кофициент на интелегентност,много комплекси, агресия и желание за разруха и страдание на околния свят. Нека преборим тези хора на агресията и противозаконноста с една забрана за отглеждане на агресивни породи.
31
1
 
22
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 5 месеца
Питбул=комплексар. Когато искаш да си як , страшен и свиреп пък не можеш, взимаш питбул
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Господин Реалист. Тук е България!!! Не е Германия!!! Това ,което пишеш става за държави като Германия ,Швейцария,Швеция....Събуди се. Ние сме държава, където споровте се решават с бой....Само забрана,нищо друго не решава проблема...
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Собственик на питбул да е съвестен? Ти много искаш? Няма такова нещо. Замо забрана ще реши проблема. Какво като ги глобяват? Не им пука. Това не.са съвестни хора. Агресивни хора купуват агресивни породи. Тяхната цел е само е една,а тя е разруха в обществото.
28
1
 
19
 
! Отговори
Съд! преди 5 месеца
Кучетата трябва да са под постоянен контрол на стопаните си! Къде е била собственичката на питбула?
27
1
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 5 месеца
Такива кучета, като питбули, трябва задължително да минават обучение в кучешко училище, където да се тренират и после да минават изпит и да получават паспорт, че не са агресивни и се социализират. Неспокойните и агресивни кучета трябва да се превъзпитават (както и хората). Трябва да посещават кучешко училище или целенасочено обучение с треньор по антиагресия с кучето.