Силен снеговалеж ограничи движението на товарни автомобили

Засега е в четири обасти
25 ное 2023 20:30, Стела Стоянова
9
Силен снеговалеж ограничи движението на товарни автомобили
Снимка БГНЕС

Временно е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона в областите Плевен, Враца, Монтана и Видин поради силен снеговалеж и снегонавявания, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура"(АПИ).

Шофьорите на леки автомобили да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в Северозападна България.

​Ограничен е тежкотоварният трафик в посока Благоевград на автомагистрала "Струма" поради снеговалеж и почистване. Необходимо е водачите да изчакват на място. Трафикът се регулира от "Пътна полиция", допълват от пътната агенция.

Шофьорите, на които в следващите дни им предстои пътуване, да тръгват с автомобили подготвени за зимни условия, предаде БТА. ​

Водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника, призовават от АПИ.

Червен и оранжев предупредителен код за снеговалеж и бурен вятър обяви НИМХ за утре в редица области на страната. Снеговалежите ще продължат и количествата ще са значителни. Ще има виелици, снегонавявания и образуване на преспи. Ще духа силен и бурен вятър с пориви до 100 километра в час.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Спомних си през 70-те години как баща ми ставаше в 5 часа за да ми направи партина да мога да отида на училище преспите достигаха 1,50 м. А снега до 40 см. И то тук в София. Софстрой пускаше зиловете на които монтираха гребла и цяла София се почистваше имаше и багери които товареха сняг в самосвалите а те го изсипваха в перловската река. Днес гледам снега който е натрупал и се чудя откъде дойде толкова много сняг и то в София. Толкова сняг не бях виждал от над 20 години.
7
0
 
8
 
! Отговори
Нагли. преди 5 месеца
Ако пак продължат да ни успиват с глобалното затопляне ще станат много нагли. В последните 20 години не си спомням през ноември да е валяло сняг и то в СофияТова глобално затопляне ще ни замрази.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако утре няма навалял сняг навън ще съм бесен на метеоролозите Обещах на малкия да се пързаля утре с шейна. Сняг още няма.
5
2
 
5
 
! Отговори
Влади преди 5 месеца
Спокойно! След няколко дни ще има затопляне, снеговете ще се стопят и колите ще тръгнат. Промяната управлява, всичко е хубаво. Нали това искахте , сега не ревете.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
нали имаше глобално затопляне?
3
0
 
6
 
! Отговори
Изненааадааа! преди 5 месеца
...
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Циркаджии, имали сме по половин метър сняг, но не помня да е имало такъв рев.
1
2
 
7
 
! Отговори
Нане преди 5 месеца
Ако не спре да вали до утре до обяд така... жендрите, ако не блокират държавата до понеделник, пъ на... ===)))