Тежка зимна обстановка в няколко региона на страната

Метеоролозите зоват да не се пътува
26 ное 2023 07:00, Нели Христова
64
Тежка зимна обстановка в няколко региона на страната
Снимка: БГНЕС

Силният валеж в Западна България затруднява движението по основни пътища. Изцяло ограничено преминаването по АМ "Струма" между Мало Бучино и Перник, предаде БНР.

Временно движението по пътя Гурково-Велико Търново (Прохода на Републиката) е ограничено за всички моторни превозни средства поради множествено паднали дървета. Водачите изчакват на място.

Временно движението по автомагистрала "Струма" в посока Перник е ограничено за МПС над 12 тона поради снеговалеж. Движението за леките автомобили е проходимо в посока Перник. Тежките изчакват на място.

Временно движението по автомагистрала "Тракия" в посока Пазарджик и обратно се ограничава за всички моторни превозни средства поради снегопочистване. Водачите изчакват на място в аварийната лента и движението се регулира от "Пътна полиция" и сигнализация.

Временно движението по пътя град Шипка-село Шейново е ограничено за всички моторни превозни средства поради силен снеговалеж, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Въведен е обходен маршрут по пътя град Шипка-Казанлък и по пътя Казанлък-село Дунавци.

Ограничава се движението на автомобили над 12 тона в двете посоки с ремаркета и полуремаркета през проходите "Превала" и "Рожен" поради снеговалеж и снегопочистване.

Временно движението по пътя Русе-Шумен в двете посоки е ограничено за моторни превозни средства над 12 тона поради снегопочистване.

Входът към автомагистрала "Струма" от детелината преди град Перник е затворен. За това съобщиха потребители в социалната мрежа фейсбук.

Метеоролозите очакват през следващите 24 часа планински проходи също да бъдат затворени. През нощта срещу неделя започналите валежи над Западна и Централна България, постепенно ще обхващат и останалата част от страната. Валежите в страната ще се усилният и ще са значителни по количества, съобщиха от MeteoBalkans.

Синоптичната обстановка до сутринта в неделя, над Югоизточна и Източна България ще се влошава. Валежите и там ще преминат в сняг, като се очаква интензивен снеговалеж.

В Североизточна България през деня ще духа силен северозападен вятър, но с тенденция да се ориентира от север и да се усили до ураганни стойности. Очакват се виелици и усложнена обстановка по пътищата. Метеоролозите съветват хората да не пътуват.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ДЖИПСАНИЯ !!!! ТОЗИ НАРОД Е СРАХЛИВ И ПОДЪЛ НЕ МОЖЕ ДА СПРАВИ С ЕДИН МИНИСТЪР КОЙТО РЕЖИ БългАРСКИЯ НАРОД С ПОМОЩА СИ ЗА УСРАИНА - КАКВО Е ТОВА ЧУДО ДА ВАЛИ СНЯГ ПРЕЗ ЗИМАТА!!! Ами какъвто е народа такова е и правителството !!! некадърен народ значи и некадърно правителство ! А сега ще и умрт от о тстуд и глад невинни хора
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А зима без сняг ...лека ли е?...Че който му е тежко , да заминава на Малдивите.
12
2
 
11
 
! Отговори
Нане преди 5 месеца
Юни месец, догодина шъ съ упраят нещата... ===)))
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Еееее....едно време какви зими имаше.Леки...Сега всичко стана тежко.
10
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Така е при промяната. Сняг и дългове до колене. Викаха, че старите крадяли по 8 милиарда на година и въпреки това оставаха по 2-3 милиарда излишъци. При тези честните нищо не остава , а теглят по 8 милиарда дългове годишно. Не могат да изчистят само магистралите дето ги направиха Тошо и Боко, че нищо не строят ново е ясно.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хубав ден!
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Шок и ужас ! Вали дъжд и сняг през есента и зимата!
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
не ме интересува израел, украйна, ковид и климатичните измислици
6
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това изобщо не е новина а нещо съвсем нормално в тропическата държава България, където снегът е такава изключителна рядкост че институциите и службите не ьнаят как изглежда. Затова винаги са изненадани .
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
2050 ще има мини-ледникова ама вие затваряйте атомните и вярвайте на цру.ми6-ките. А иначе на практика Глобалното затопляне е кодова дума за война с РФ
4
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
оня от 2 години не е премиер. А промяната са в пъти по зле. Нямат проблеми да затварят пътища и магистрали докато се стопи първия сняг.
3
4
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 5 месеца
А кого трябва да псуваме?!
2
13
 
32
 
! Отговори
10-15 санта снЕг преди 5 месеца
След 12 годишното царуване на Оня, тази държава е жалка картинка!
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Българите изчакват на място и псуват властта и АПИ.