Затворени за камиони са „Предел“, „Превала“, „Рожен“ и „Печинско“

Затворена е "Тракия" в посока Пловдив заради катастрофирал тир
Обновена: 16 дек 2023 09:18 | 16 дек 2023 08:49, Елка Василева
13
Затворени за камиони са „Предел“, „Превала“, „Рожен“ и „Печинско“
Снимка: архив, БГНЕС

Затворени за движение за моторни превозни средства (МПС) над 12 тона са проходите „Предел“, „Превала“, „Рожен“ и „Печинско“. Това показва справка в бюлетина на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за пътната обстановка, актуален към 7:30 часа тази сутрин.

Проходът „Троянски“ е затворен за всички моторни превозни средства.

 От АПИ информират, че пътищата в страната се обработват от 411 снегопочистващи машини.

Временно движението по автомагистрала „Тракия“ в посока Пловдив, в района на мотел „Ихтиман“, е ограничено за всички автомобили заради катастрофирал тир. Движението се пренасочва по обходен маршрут: София - АМ „Тракия“ до 34 км - път I-8 - качване на п.в „Мухово“ при км 46 - Пловдив. Движението се регулира от „Пътна полиция“, съобщават от АПИ.

Според бюлетина на пътната агенция пътят Кюстендил – Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Гюешево“ е ограничено за автомобили над 12 тона поради затваряне на пункта от страна на Северна Македония  поради влошена метеорологична обстановка.

Пътищата Панагюрище – Златица и Велинград – Разлог са ограничени за движение на МПС над 12 тона заради силен снеговалеж и снегопочистване, съобщават още от АПИ.

Заради паднали дървета по пътя временно е ограничено движението по пътя ІІІ-842 с. Юндола - гр. Белово. Въведен е обходен маршрут: гр. Белово по път І-8 до кръгово кръстовище с път ІІІ-8402 - с. Варвара и по път ІІ-84 - Велинград - с. Юндола и обратно. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

Временно движението по пътя Варна – Бургас („Приморски проход“), в участъка Обзор - до кръстовището за Свети Влас, е ограничено за всички МПС за почистване и за отстраняване на аварирали автомобили.

Временно движението по пътя Кюстендил – Перник е ограничено за автомобили над 12 т. поради разчистване на пътното платно от паднали дървета на територията на Радомир, допълват от АПИ.

За днес в пет области на страната е обявен оранжев код за значителни валежи от дъжд и сняг, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Кодът е в сила за областите Бургас, Кърджали, Смолян, Хасково и Ямбол. В други четири области е обявен жълт код за силен вятър и валежи от сняг - Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По-рано днес, един убавец спрял с колата и ни снима камините. И се ежи и вика каква тъпабила България, ние кви сме слеяни, как са ни гледали на запад. И аз му викам, да си гледа работата, да се качва в колата и да не ни пречи, че мога да викна на полицията, да го арестува, ако ни се пречка. И тоя като почна мафия, корупця, ааа ууу ... не знам си какво ... И му викам знаеш ли кой съм аз бе! И то почна да се вайка, че така сме викали всички ... И му казах и се качи и си отиде. Снегопочистване ...
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Германия нищо не чистят вече, зеленички са, екзотика, да си стоят в къщи, а в Бг да чистели.:))
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Правителството се справя
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ТАЛИБАНСКО В ИЗОЛАЦИЯ
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 7 От снощи вали кротко дъжд във Варна и продължава леко да вали. 3 градуса беше през нощта. Вие там с по-голямата надморска височина говорете за сняг. Преди 2 седмици като ви изпоспря тока със силния вятър, във Варна духаше 50км/ч вятър и наваля 5 сантиметра сняг. Нищо не разбрахме от бедственото ви положение.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аа, ни става. Шури ний канил на винци и с Гуги ша миним през Юндула, те да си *** исчистат дообет! Посли сми на спа у велинграт боби лукс хотел, дету ней за секи!
6
0
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 4 месеца
От снощи вали кротко сняг, даже до сутринта не се хващаше, защото беше 3-4 градуса. Трябва ли днес да затворите цялата държава, вместо да хвърлите малко сол, даже не трябва да се рине? Каква държава станахме, че на 16-ти декември никой не е подготвен да вали сняг? Въпросът е риторичен: африканска.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не може ли да ги почистят вместо да ги затварят ?
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не е само в София, навсякъде не е чистено, вчера ви го казаха но вие не им разбирате посланието "Не ходете никъде с колите, защото ние няма да чистим, парите са за коледни гуляи и пици с кристали"!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В София не е чистено никъде!!! ЧЕСТИТА ПРОМЯНА!!!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
как ше ринат снег кат навън е 5 градуса ? пак откраднаха едни пари...
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Снега пак изненада ОПГ пп-дб