МВР шефът поиска две оставки след смъртта след гонка в Стара Загора

Калин Стоянов иска нов подход при работата на полицаите на терен
Обновена: 5 яну 2024 16:09 | 5 яну 2024 16:09, Камелия Цветанова
67
МВР шефът поиска две оставки след смъртта след гонка в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска освобождаването на заместник-директора на ОДМВР-Стара Загора, който към момента на случая, при който почина мъж  след гонка с полицаи, е замествал директора на областната дирекция, както и на началника на охранителна полиция, съобщиха от МВР.

Още по темата

Оттам допълват, че днес е проведено извънредно съвещание на директорите на Главните и Областните дирекции на МВР в страната, в което са участвали министър Стоянов и главният секретар на МВР Живко Коцев.

По време на съвещанието са отчетени пропуски, върху които е необходимо да се обърне специално внимание. Министърът е разпоредил анализ на цялата нормативна база, свързана с обучението и подготовката на полицаите. Целта е да се повиши качеството на обучението, неговата интензивност и системност, както и последващия контрол, допълват от МВР.

„Няма да толерираме никакви прояви на непрофесионално отношение и ще сме безкомпромисни при липсата на управленски контрол“, категорични са министър Калин Стоянов и главният секретар гл. комисар Живко Коцев.
Според министъра е необходимо да се промени коренно подходът на полицаите на терен към гражданите и да са пример за човешко отношение.

От МВР посочват още, че се предприемат необходимите действия полицейските автомобили да са оборудвани с камери, а всички полицейски служители да имат т.нар. боди камери. Също така се засилва дейността на Института по психология, с оглед вземане на точни решения в кризисни и рискови ситуации и ще се наблегне на ежеседмични занятия с полицейския състав.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
Оставките са две...А ,защо отстранените от петимата полицаи са само двама?!.Другите трима "невинно са гледали ли"?!МВР и останалите институции започна много често да прилагат ЗЗ срещу неудобни хора. Това ли е най- големият престъпник в града,за да е необходимо целият наличен състав да го преследва?!ГЕРБ и компания превърнаха не само МВР ,при тях е по "видимо" ,но и голяма част от служителите на останалите институции в психопати -убийци.Това показва поведението на въпросните кадри на МВР..
56
0
 
3
 
! Отговори
Жиката преди 3 месеца
Оставка за шефчето в Ст.Загора.
55
0
 
2
 
! Отговори
Оставка! преди 3 месеца
Какво се криеш зад гърба на полицаите?!
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Убийство = непрофесионално отношение? Непрофесионално отношение е, когато контрольорката в градския транспорт се заяжда. Когато банда полицаи убие човек, понеже не може да го усмири, трябват не само обвинения, а съд.
53
10
 
2
 
! Отговори
СТИГА БЕ! преди 3 месеца
4 дена основна новина в БГ е смъртта на някакъв луд пехливанин! Трябваше да заколи някое от пишлеметата ли? Тогава пак полицията щеше да е виновна, защо НЕ го е спряла. Направиха го национален герой. Щерките му по всички медии пръскат смрад, какво агънце бил тейко им. Само дето лежал в лудница, но НЕ си пиел лекарствата, а такива са опасни. Имаме такъв в квартала- кротък с лекарства, но без тях размахва нож. Трябва ли да убие някого, а мисирките тогава кого ще обвиняват?
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Проблемите в българската полиция са хронични и от много години. Никой не учи българските полицаи как да действат в определени ситуации. Затова в чуждите държави, ако щете и САЩ и Канада има т.н протоколи, които указват как да действат полицаите в дадена ситуация, включително при преследване с МПС. Дори в БГ няма полицейски автополигон. Кой е виновен, който изял баницата или който я дал. Всички български политици, носят отговорност. Всичко е оставено на самотек и каквото стане. До поредния случай
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А шефчето на МВР СТ. Загора защо не е отстранен?! Може да е бил в отпуска по време на инцидента, но като се върна на работа, най напред даде обширна пресконференция , в която каза че нямало никакво насилие и неговите хора били невинни. След като лъже и прикрива убийство без да си направи труда да назначи елементарна проверка, то неговото място не е в системата на МВР
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А сам защо не дава оставка :)))
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ни депутати, ни министри, ни съветници, ни консултанти . Никой няма нормална диплома. Даже Харвард завършват онлайн. Или си купуват дипломи.
48
0
 
5
 
! Отговори
Aло преди 3 месеца
Имаше едно научно звено към Института по криминалистика, което правеше подобни нормативни актове - как да действат полицаите при различни ситуации, но *** глави на ръководни постове в МВР го разтуриха. Май беше по времето на министърката Бъчиварова.
47
1
 
23
 
! Отговори
иван преди 3 месеца
Господин министър проверка на имотите на бившите милиционерски началници в Стара Загора и Казанлък. Живеят в палати за милиони. Толкова ли са космически заплатите им. За автомобилния им парк биха им завидяли западните милионери. Щом не могат да са честни да работят като пастири и хамали. Ще се намерят честни хора да работят за народа.
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-голяма е отговорността на министъра, респективно, министерството, че не е упражнявало контрол и на шефа на МВР в Стара Загора, че не са проведени всички тези мерки досега.
45
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всичко това са вътрешно ведомствени мерки, които МВР и поделенията му са длъжни да извършат. Те нямат общо със случая и наказанията, съдебната отговорност, която носят полицаите убили Пенев. Дали по невнимание, от некомпетентност и простотия, поради липса на обучение и инструктаж, това са подробности, които евентуално, могат да послужат, като смекчаване вината обстоятелства за полицаите-убийци.
44
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В София биха беззащитни граждани преди няма и месец. Не само биячите не бяха наказани, ами същия тоя министър ги защитаваше! Ето затова се стигна до това убийство! Министъра е съучастник в това престъпление. Оставка без забавяне!
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
адвокат Хаджигенов пак се е скрил
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ни полиция, ни жандармерия ,ни пожарна, ни армия. Никой не е ходил казарма. Айде чао.
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А кой ще поиска оставката на МБР шефа?!
40
1
 
17
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
Защо само двама?!А ,другите трима - невинно ли са гледали?!Сега навред се тръби за "уж психичното състояние" на жертвата на престъплението ,но тя не е убила никого ,а "нормалните" с униформи.не само в МВР е така ,но във всички институции ,просто при тях е по видно.
39
1
 
19
 
! Отговори
И сега преди 3 месеца
Има стотици скрити случай на полицейско насилие ,полицията е опасна за здравето на народа.
38
2
 
16
 
! Отговори
Оставка преди 3 месеца
Защо мълчът правителство и НС?!