Двама полицаи от Стара Загора са отстранени заради гонката, при която загина Пламен Пенев

За техните действия започват две дисциплинарни проверки
Обновена: 4 яну 2024 18:19 | 4 яну 2024 18:19, Анисия Иванова
107
Двама полицаи от Стара Загора са отстранени заради гонката, при която загина Пламен Пенев
Снимка: МВР

Двама полицаи от МВР–Стара Загора са отстранени от длъжност заради гонката с починалия Пламен Пенев, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

Още по темата

Във връзка със случая от 30.12.2023г. в ОДМВР – Стара Загора, бяха разпоредени две проверки. На база на установени данни за тежки нарушения на служебната дисциплина в днешния ден бяха образувани дисциплинарни производства спрямо двама служители.

Младшите инспектори от Първо и Второ РУ в Стара Загора ще бъдат временно отстранени от длъжност до приключване на проверките, допълват от полицията.

Вчера на брифинг директорът на ОДМВР -Стара Загора старши комисар Лазар Христов заяви по повод смъртта на 58-годишния бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев от 30 декември: „Нашите служители не са проявили каквато и да е агресия към лицето, което отказа да се подчини на полицейско разпореждане”.

И допълни: „Преследването започва, когато лицето се опитва да прегази наш колега при тръгване. Служителят отстъпва назад, а автомобилът продължава в южна посока”.

Той блъска патрулка, която му препречила пътя, но успява да се измъкне. След преследването по улиците на града водачът „реализира ПТП”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: МВРСтара Загорагонка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо само двама от поне пет полицаи както се вижда от записите на камерите, са обградили и спряли насилствено дишането на мъжа, са виновни за злоупотреба със служебно положение, превишаване на правомощия, за неморални-не-хуманни насилствени методи, довели до причиняване на смърт която дори да не е предумишлена е сериозно престъпление и не само трябва да са отстранени, но и задържани за 48 ч и уволнени впоследствие. Явно не само в ислямските и комунист.режими се погазват човешките права вече.
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИЦАИ СА УБИЙЦИ ,БИЯЧИ ,РЕКЕТЬОРИ ,КРАДЦИ ,ОБИРДЖИИ И ИЗНАСИЛВАЧИ .......жалка истина
91
2
 
2
 
! Отговори
..... преди 3 месеца
До къде я докарахме,някакъв с психо отклонения,заплашил деца с нож в парка,после бяга от полицията като луд из града създава опасност за нормалните граждани,удря патрулки,необуздан явно дрогиран или пиян и накрая полицията виновна...!Ами то се вижда и от клиповете че оказва съпротива и при ареста не могат да го изкарат от колата и да му сложат белезници!За какви убийци полицаи ми говорите,естествено че ножа го е хвърлил и кой знае още какво през прозореца си.Може и дрога да е имал...!
90
1
 
5
 
! Отговори
6 преди 3 месеца
Директорът на ОД на МВР ,Стара Загора,Лазаров също да бъде отстранен ,защото се солидаризира с убийците!Нахвърлиха се на Пламен така ,както се нахвърлят хиени на жертва!тТова не са служители на закона , а убийци!Това МВР не е реформирано нито на Йота!
89
0
 
3
 
! Отговори
полицай във затвора преди 3 месеца
При полицаите си има подкрепа солидарни са ,във затвора бандюгите хептен не може да го барнат иначе онези надзирателите ще ги изядат (те па какви са ), веднага ги слагат да командват другите затворници ( има си вътрешен ред ) или ако работят ги правят бригадири или на външни обекти и все едно не са затворници --не им берете гайлето ! Тука затворите не са като по филмите да командват неофашисти или групировка-- тука най силни и всичко идва от надзирателите те са шефовете .
88
0
 
1
 
! Отговори
МВР е Мафия преди 3 месеца
Такова си беше по времето на соца, такова си е и сега. Е смениха името от милиция на полиция но до там. Там чистка трябва да се прави на всеки 3 години, за да има и некой читав между мафиотите. Поне да беха по-малко а то Бг е на първо място в света по брой полицаи на глава на населението. Тоест на първо място на брой мафиоти на глава от бг населението
87
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Убийци в униформи! Няма как да работиш в МВР ако нямаш връзки. За какво ги обявяват тези конкурси изобщо!?
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А наказаха ли някого за Министерския съвет?
85
3
 
8
 
! Отговори
Аутопсията преди 3 месеца
Ако не знаете, вече изтече новината - трима патоанатоми са категорични, че смърта е настъпила в следствие на задушаване. Категорично убийство. Няма нож, няма запис от 112. И не, не говорим за превишаване правата от страна на полицаите. Говорим за умишлено убийство. И очевидно, някой от тях вече са усетили накъде отиват нещата и са се "разпели" пред следователите от София.
84
2
 
9
 
! Отговори
Спокоен преди 3 месеца
Мисля, че най накрая ще има вкаран в затвора полицай за убийство. Прекалено се разшумя случая, а и всеки вече снима с телефона си. Вече май няма накъде да се замитат нещата. Само да ви припомня, че в щатите за същото убийство имаше присъди от по 20 години.
83
1
 
5
 
! Отговори
Калин Стоянов ГЕРБ преди 3 месеца
Да не си помислите, че аз имам нещо общо??
82
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не само отстранени! Искаме съд и присъда! Българското МВР убива българи!!
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 76 А аз мисля ,че българските демократи са убийци на един народ ,на етноса ни ,на държавността ни .
80
3
 
8
 
! Отговори
Ушев е станал жалък преди 3 месеца
В очите на народа защото е едно лъжливо овчарче и шефовете в МВР са некадърни и корумпирани сруги на мафията.
79
3
 
7
 
! Отговори
Притеснително е преди 3 месеца
Ако се окаже че човека е убит умишлено закото примерно е пречил бизнесът му на някой дори да е бил с наркотици .
78
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Целия случай, с фалшивия сигнал и с липсата на каквото и да е оръжие в убития прилича на планирано убийство. Няма да ме учуди, ако е точно така. А милиционерите участвали в убийството са пълен леш, в социалните мрежи вече им пуснаха профилите. Типичните селски първенци.
77
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 81 И как точно сега "разбраха" "всички",че е Имал "психични проблеми"? Странно! Преди това ,нямал ли ги е? Та този автомобил,едва ли го кара от седмица?
76
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А Денков, Габриел и Василев обядват в Атина. Много важно, че тук полицаи убиват хора.
75
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И как човек с психични проблеми притежава шофьорска книжка. Нали минаваш медицински преглед преди това?
74
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Важното е, че сме в Шенген :)