Магазин без пари в монтанско село

Идеята е на кметицата на Стубел
17 яну 2024 10:03, Петър Бойчев
19
Магазин без пари в монтанско село
Снимка БНР

Магазин за дрехи без пари бе открит в монтанското село Стубел. Идеята е на кмета Емилия Йорданова, съобщи БНР. „Ако имаш нещо в повече, донеси, ако имаш нужда от нещо – си вземи“. Това е мотото на „магазина“ за безплатните дрехи, подредени на закачалки, рафтове и маси.

Помещението е на кметицата Емилия Йорданова, която решила да го превърне в нещо полезно за стублени и вече работи, с тази  разлика от традиционния магазин – без продавач и без пари. „Аз на майтап го направих, но се оказа, че е една много добра идея. Срещна приемственост и от населението на Стубел, а и от Общината, колеги ми се обаждат, искат да заредят магазина…“.

Евдокия Кръстева, редовно минава през помещението и ако си хареса дреха, я взима: „Взимат кой каквото му трябва, дрехите са почти нови. Сега младите сменят бързо гардероба“. Дрехи и обувки има за малки и големи, за деца, мъже и жени, допълни кметицата на Стубел Емилия Йорданова: „От Монтана една жена, не я познавам, докара два-три кашона детски дрешки, имаше сред тях с етикети, неизползвани изобщо“.

Помещението с предлаганите безплатни дрехи в монтанското село Стубел е отворено от 9 до 16.30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
КУПОНЪТ ЗАПОЧНА преди 3 месеца
А В ДЕМОКРАТИЧНИЯТ СВЯТ ИМА И НАСЕЛЕНИ МЕСТА СЪС СОБСТВЕНА ВАЛУТА!!...
16
0
 
3
 
! Отговори
От ден, до пладне преди 3 месеца
Ще се намерят търговци, които да започнат да продават стоката по сергии.Сто поцента гаранция.
15
0
 
4
 
! Отговори
от северозападО преди 3 месеца
До Ангелина: Хубаво си описала от какво се нуждаеш! Определено не си от нашият край!!
14
7
 
1
 
! Отговори
Патилан преди 3 месеца
Обзалагам се , че тази кметица ще я глобят най-малко или ....ще я изправят след време пред нашето родно българско ,,правосъдие".А после след години ще ни осъдят пък от Страсбург, че сме си превишили правата и всичкото е било неправомерно. Така ,че отново ще плащаме....Това сме ние -ХОРАТА.
13
2
 
12
 
! Отговори
Алито от София преди 3 месеца
Евала на тази кметица, но не трябва да бъде магазин що дадъчните веднага ще я захапят и оня Асен левореза веднага ще измисли нещо да вземе пари от жената
12
13
 
4
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
В Северозападна България нямат нужда от такъв "магазин за дрехи ,без пари" ,а в този край "дефицитните стоки " ,които няма къде да се "купят" са ум ,морал ,състрадание и съвест.
11
0
 
12
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 3 месеца
Тук не се извършва търговия по смисъла на Търговския закон, вещи могат да си разменят и на улицата, просто кметицата ги е настанила в нейно помещение, доколкото се разбира.
10
15
 
6
 
! Отговори
такаа.. преди 3 месеца
Това помещение има поне една крушка за осветление,нали?Кой плаща тока?Някой трябва да плаща.За да го направи трябват приходи.А откъде?Та,това е утопия.Безумна утопия.Безплатно имаше по времето на ТКЗС.Отиваш с каручката и влачиш.Но и тогава държавата си прихващаше,защото ви плащаше по 0.35лв.на трудоден.
9
7
 
7
 
! Отговори
баба Мица преди 3 месеца
От мен да знаете :равенство,симетрия и безплатни неща няма,и не може да има.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 6защото този магазин трябва да има регистрация в НАП))))Какъв НАП тука няма никакви приходи, никакви пари, заплати и т. н. Те НАПаджийте не са ударили пазарите където народа продава излишни неща, та тук ли?
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нема да е лошо да открият и автопарк.
6
5
 
4
 
! Отговори
Скромно мнение преди 3 месеца
До МИСЛЕЩА до 2 НАП няма да го духат , защото този магазин трябва да има регистрация в НАП. Инак е незаконен.Не знам названието" обменен пункт " дали ще го спаси.
5
1
 
13
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 месеца
До АнонимеН 4 И аз.Този почин трябва да се възприеме на всякъде.
4
1
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
ОБМЕН НА ДРЕХИ И ОБУВКИ! ОДОБРЯВАМ!
3
1
 
29
 
! Отговори
МИСЛЕЩА до 2 преди 3 месеца
Да се надяваме, че няма да спрат инициативата. Тук става въпрос предимно за употребявани вещи, а не нови стоки, не се извършват плащания, нито в брой, нито по друг начин, а и за бартер не може да става въпрос. Така, че НАП да го ду-хат. Иначе -браво за инициативата!
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кумунисти аааааа....ни мой тей...ся данъчните как ше го пИчелят ? Познайте колко бързо ще го нападнат и затворят данъчните.
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хубава идея.