За 3 март в Стара Загора понасят на ръце 300-метрово знаме

През целия ден в градския транспорт ще звучат патриотични песни
5 фев 2024 09:43, Петър Бойчев
82
За 3 март в Стара Загора понасят на ръце 300-метрово знаме
Снимка Община Стара Загора

Навръх 3 март в Стара Загора отново ще понесат на ръце 300-метрово българско знаме. В автобусите и тролейбусите на градския транспорт пък ще звучат през целия ден патриотични песни.

Националният празник на България ще бъде отбелязан с паметното шествие „За Свободата…Да развеем българското знаме!“, съобщиха от Общината. В 10:15 часа, по повод 146 години от Освобождението, пред паметниците, посветени на 3 март, ще бъдат поставени венци и цветя в знак на признателност.

Ритуалът за издигане на българското знаме ще започне в 10:30 часа на площада пред Общината. Паметното шествие с 300-метровия трибагреник ще тръгне в 11:00 часа и ще пристигне в 11:45 часа на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. Там е предвидена и специална музикална програма, в която ще участва певицата Невена Цонева.

Разнообразни и тази година ще бъдат съпътстващите празника събития - Регионалният исторически музей ще работи с вход свободен, а изложби ще украсят стените на експозиционните зали в града. Училища и детски градини отново ще подготвят свои събития, с които да отбележат Националния празник, а в автобусите и тролейбусите на градския транспорт ще звучат патриотични песни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След Освобождението управляващите не са имали нито Нинова, Станишев, Пирински и др. червени. Но всички правителства, изключвайки 1941-44г. свято са пазели признателността си към освободителите и не са ги делили на поляци, финландци, украинци. Те са имали едно име - дядо Иван. Имало е бурни години - Първата свтовна война, септември 1923 г., април 1924., но никога управляващите не са си помислили да цапат паметниците с блажна боя, да ги събарят и оскверняват, както днешните псевдодемократи
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Старозагорци, карловци, калоферци ще понесат българското знаме на 3-и март, защото техните къщи изгоряха през Освободителната война и те знаят кои войници ги освободиха втори път с цената на своя живот. А проф.Денков, ББ, Пеевски, Атанасов и сие ще понесат байрака на ЕС, премълчавайки че висши военни от Англия,Германия, Франция, Австрия са се били под турски имена в султанската армия срещу руснаците и българските опълченци и че англичанинът Сенклер е запалил бунта в Родопите в края на войната.
61
0
 
0
 
! Отговори
Mangal'orian преди 3 месеца
Снощи, когато ме занесоха до вкъщи й разправям на жената, че съм 300-метрово знаме, но тя не ми повярва!
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бях на 3-ти март в Стара Загора преди 2014 година. Носиха 300-метровия флаг и поднасяха венци в знак на признателност, но аз не разбрах към кого. Ако човек не знаеше кой е освободил България, нямаше да разбере. Тогава какъв беше проблемът?
59
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще се целуват с Райна Княгиня!
58
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А Копейкин и Цомчо ще се целуват ли най-отпред?
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Остава и зеленочорапестия да поканят и сигaниятa ще бъде пълна :)
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вместо населението на Стара Загора, да ПРЪСКА ГЛАСОВЕТЕ си на кандидат депутатите на 50 ПАРТИИ, по -добре да ГЛАСУВА за депутатите, които ще РАБОТЯТ за насееното масто!
55
3
 
3
 
! Отговори
Мутрафонова преди 3 месеца
не харесва това. Искам рушшкото знаме или поне Z на 300 метра. Дерзайте копейки.
54
0
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 месеца
СССР - РАЗГРОМИ - " ДОЙЧЕ ШВАЙНЕ ВЕЛЕ " - А ДНЕС БГ КОБУРГСКИТЕ НА Г ЪЗ ЛЯЦИ ИСКАТ ДА ПЛАТЯТ НА ВКАРАЛАТА НИ В ДВЕ КАТАСТРОФИ ФАМИЛИЯ / СЪС ЗАГУБА НА ЗЕМИ / ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ ОТ НАРОДА НИ --НЯМАЩ НИЩО ОБЩО С КОБУРГИТЕ !?!?!?!?!?!?!?!?!?
53
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво на старозагорци, имат признателност към царство Русия, не изкривяват като комунистите историята и как СССР уж ни било освободило от нещо си :)))
52
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да си запазим спомена за Османските кланета и 45 -те години Съветска Окупация с концлагери - "комунизъм" в БГ не е проповядване на комунизма. Не случайно древната Българска Клетва гласи: "Който припомни миналото да ослепее с едното око, който го забрави - с двете!!!" Явно тия поробители и тия ужким освободители искат сляп народ?!?!?
51
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Толкова ли не ви увряха главите , че демокрацията е една лъжа , а капитализма е само грабене на хората до изнемогване . Аз съм с православието , не със сатанизма , затова ще нося и знамето на Русия , нямам знаме на СССР , ако имах бих го носил .Бог с нами !
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Знамето на Русия също , какато и знамето на СССР , ясно ще покажем какво мисли народа !
49
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българи! А кога ще отидете по Българското Черноморие и да забиете Български Знамена във всеки един от тия 300 хиляди имота изкупени от Руски олигарси и Турски икупанти! Камчия на Кого е? А имотите на Додун на кого са? Браво Старозагорци! Спомняте си Турското Клане. Браво Българи, развейте Български Знамена на всеки от тия 64 -те Руски Концетрационии Лагери на Българска Земя - където е избита цялата българската интелигенция, българската Аристокрация и българските селяни - кулаци - бранещи земята
48
3
 
6
 
! Отговори
Недейте преди 3 месеца
пускайте такива новини! Евроджендърите ще напълнят спешните отделения.
47
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако не са биле БЪЛГАРСКИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ да БРАНЯТ върха ШИПКА като са хвърляли КАМЪНИ ... тия ужким че руснаци са ни освободили нямаше и спомен - помен да има от тях! Така че браво Българи идете на Върха Шипка и Сложете Българското Знаме на Райна Княгиня да се развява, а не Руски знамена!
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На Шипка всеки си носи!
45
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руснаците Изкорениха фундаментала на държавата България - Българските Селяни - собствениците на земите Български! Изкупиха Българското Черноморие! Държавата България е РАЗПРОДАДЕНА! А Българите в Чужбина се чудят "Дее е нашата мила Родина!?
44
4
 
5
 
! Отговори
ясно преди 3 месеца
кликата на рундю се е размърдала.Старозагорните да прочетат че т.н. защитници не само не са защитили града но са излъгали староцагорци да не се евакуират уж че ще останат да пазят града но подло се изтеглят и следва старозагорското клане при което загиват над 30 хиляди българи. Но както казва поета ЛЪЖА И РОБСТВО НА ТАЗИ ПУСТА ЗЕМЯ ЦАРУВАТ