За 3 март в Стара Загора понасят на ръце 300-метрово знаме

През целия ден в градския транспорт ще звучат патриотични песни
5 фев 2024 09:43, Петър Бойчев
82
За 3 март в Стара Загора понасят на ръце 300-метрово знаме
Снимка Община Стара Загора

Навръх 3 март в Стара Загора отново ще понесат на ръце 300-метрово българско знаме. В автобусите и тролейбусите на градския транспорт пък ще звучат през целия ден патриотични песни.

Националният празник на България ще бъде отбелязан с паметното шествие „За Свободата…Да развеем българското знаме!“, съобщиха от Общината. В 10:15 часа, по повод 146 години от Освобождението, пред паметниците, посветени на 3 март, ще бъдат поставени венци и цветя в знак на признателност.

Ритуалът за издигане на българското знаме ще започне в 10:30 часа на площада пред Общината. Паметното шествие с 300-метровия трибагреник ще тръгне в 11:00 часа и ще пристигне в 11:45 часа на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. Там е предвидена и специална музикална програма, в която ще участва певицата Невена Цонева.

Разнообразни и тази година ще бъдат съпътстващите празника събития - Регионалният исторически музей ще работи с вход свободен, а изложби ще украсят стените на експозиционните зали в града. Училища и детски градини отново ще подготвят свои събития, с които да отбележат Националния празник, а в автобусите и тролейбусите на градския транспорт ще звучат патриотични песни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
През 2СВ Руснаците ни нападнаха по море, бомбиха, въпреки че не бяхме във война, имахме и дипломатически връзки! НАКРАЯ, за благодарност, че не изпратихме войски срещу тях, ни нападнаха 1944г. мародерстваха тука и пак им платихме ОКУПАЦИЯТА!! после стана весело-разбиха селото, аграрната ни икономика с ТЙЗС, и изпратиха всички от селата, по градовете в панелки, да работят в заводи на СИВ-те бяха токова неконкурентни, че разпада ба СССР фалираха - никой не им искаше бoклyчарника!
41
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо не харесвам Масковската имперска политика-защото така ни "Освободиха", без никой да ги е молил-(и сами щяхме, най-късно през 1СВ),че имаме 2 национални катастрофи, в опити да се освободиме напълно! защото бяха против Съединението! защото им платихме 32 тона злато за капак!!! защото и 1СВ се хванахме с Германия, да се освободим напълно, а Руснаците ни нападнаха в Добруджа-добре че беше ген Колев, да им разкаже играта.!!!
40
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руски Ботуш повече никога да не стъпва на Свещенната Райска Българска Земя!
39
0
 
1
 
! Отговори
до 40 "да го см преди 3 месеца
като човек, който е натъпкал цялата информация за себе си в социалните мрежи - теб няма нужда да те продава никой, ти си се подарил отдавна. и си мислиш, че си анонимен.
38
2
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 3 месеца
- Ама как така?!? САЩоробите не искат да имаме национало съзнание и българска идентичност! Не е по вкуса на новите ни господари - юдео-ционисти либерали, хитро наречени за камуфлаж "демократи"...
37
10
 
5
 
! Отговори
Да го сменят преди 3 месеца
този празник , все едно празнуваме ,че са ни продали ....
36
3
 
10
 
! Отговори
Айде преди 3 месеца
всички 0братни и евроатлантици как взеха да плюят по българското! И само с плюене да се занимавате, нито американци ще станете, нито безвизово ще пътувате до там. Предателите са най-малко уважавани точно от тези, за които работят!
35
12
 
5
 
! Отговори
Ас`ъм Българинче преди 3 месеца
Българското знаме...!!!??? Българското знаме, драги патриоти, има размери, съотношение на страните и строго определени цветове. Всякакви други паpцали, ако ще и 300-метрови, са подигравка и жалка демонстрация на патриотизъм. ... Ако счупя една краставица на две и и вържа червена панделка /има и бяло, и червено, и зелено/ това Знамето ли е? Аз патриот ли съм...??
34
3
 
3
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 3 месеца
До Димитрис Дракоулиас Мога да ти повея аналното отверстие. Срещу съответната сума обаче. Вие гърците, воните доста неприятно!
33
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Даваме повод на РУСОФИЛЯ ДА НИ НАРЕКАТ НАЦИСТИ- ДО СЕГА БЯХМЕ РУСОФОБИ- СЕГА ВЕЧЕ ЩЕ ИМАТ ДА ПОВОД ДА НИ НАРИЧАТ НАЦИСТИ- СЛЕДВАЩИТЕ ЛИ СМЕ- ОТ ТУКА ЛИ ЩЕ КРАДАТ МАШИНИ ЗА КАФЕ И МИКСЕРИ, ТУК ЛИ ЩЕ УБИВАТ ДЕЦАТА НИ НАШИТЕ ДЕЦА ЛИ ЩЕ ОТВЛИЧАТ И НЯМА ПРОТЕСТИ.
32
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руският държавен флаг с герба с орела трябва да се развява навсякъде на 3-ти Март. Дължим свободата и живота си на Русия!
31
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Патриотизма не е смешен доколкото е БЪЛГАРСКИ патриотизъм ... проблема е, че има едни 'патриоти', дето веят чужди знамена и патриотстват за чужди държави.
30
15
 
7
 
! Отговори
1262 преди 3 месеца
Смяната на една чужда вражеска армия с друга чужда вражеска армия трудно може да се възприеме като освобождение.
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Много ми е смешен този пишман патриотизъм :)" - Ти си клоун и всичконти е смешно, но за нас, нормалните хора, ти си просто жалък. Успех в живота ти - дано живееш дълго.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 26 - Еш па тоа па
27
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не виждате ли как ви манипулират, наивници! Земята ви - изкупена за левче на квадратен метър от турски и др. Фирми. Горите ви - заграбени и сеч като за последно. Водата - концесионирана. И заграбена за частни ВЕЦове. Природните богатства - подарени. Черноморието - бетонирано и мътрофицирано Една панелка трябва да изплащате и да й треперите 25 години да не пропуснете да й платите ипотеката, че ще ви я вземнат. И сега знаме ще ви бутнат в ръцете да развявате, но без пръчка. Да не би да се усетите
26
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бутай Альошата!!!
25
6
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
ромски истории... Същите тия про'с'таци гласуваха на 2 Април Брюксел и Ващингтон да ги командват.
24
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Повечето Заралии в дома си нямат и един трибагреник, но ще се показват колко големи родолюбци са!
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колкото повече обеднява народа, толкова по-голямо знаме му организират ограбилите го да носи и да гледа. Зомбификация. Бъдете форди, докато тонове злато напускат страната ви за 3% концесия.Лунният пейзаж и замърсяването остава за вас! Смешници!