Пампоров е пълен с чужденци през февруари, отлични са условията за ски

Предимно английски, румънски и сръбски туристи почиват в курорта
15 фев 2024 18:25, Анисия Иванова
29
Пампоров е пълен с чужденци през февруари, отлични са условията за ски
Снимка: БГНЕС

Предимно английски, румънски и сръбски туристи почиват в Пампорово през февруари, съобщиха за БТА от "Пампорово" АД.   Условията за ски в курорта са отлични, ски зоните „Пампорово“ и „Мечи чал“ са отворени в пълния си капацитет, преодолявайки проблемите, предизвикани от разразилата се през почивните дни гръмотевична буря. Хотелите в Пампорово са почти пълни с туристи, като високата заетост на легловата база се очертава да продължи до края на февруари.

В курорта посрещат тази седмица повече английски групи, тъй като сега е зимната ваканция на Острова, съобщиха от „Пампорово“ АД.  За следващата седмица са преобладаващи резервации от румънски и сръбски ваканционни групи.  Снежно парти с гостуващи DJ се ще се провежда всяка събота на плац „Студенец“ до края на ски сезона.

През март туристическият поток се очаква да бъде предимно от български клиенти.  На 3 март ще се състои за поредна година традиционното ски спускане с носии.  Хиляди българи от страната и чужбина пристигат за отбелязване на националния празник със скиорско шествие по туристическата писта от вр. Снежанка.

След 5 март "Пампорово" АД въвежда значителни намаления на цените на хотелски услуги, ски пакети и лифт карти. Отчитайки, че обичайно през март в курорта пристигат основно български туристи, промоционалните пакети са насочени към вътрешния пазар.  Дневна лифт карта за възрастни (от 22 до 65 г.) поевтинява до 75 лв., за възрастни над 65 г. и младежи ще струва 59 лв., а за деца от 7 до 12 г.- 45 лв. Отстъпките за младежи важат за възраст от 12 до 22 г.  Значителни намаления, достигащи до 50% отстъпка, са предвидени за пакети за деца и младежи, включващи не само лифт карти, но и екипировка и ски обучение.  Поевтиняване с 50% е в сила след 5 март и за хотелски услуги в 5-звездните "Перелик" и "Орловец".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 2 месеца
Не е истина за какви лъжи става въпрос... То няма сняг да снежен човек...Защо лъжете хората така безпардонно?
20
0
 
1
 
! Отговори
Николай преди 2 месеца
Здравейте, всичко хубаво , но като пускате снимки и коментирате поне да са от Пампорово.Снимката от материала не е от Пампорово. П.С Мястото е много приятно за обучение на начинаещи.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Пампоров е братовчед на Боровецкин...)))
18
0
 
1
 
! Отговори
Колинс преди 2 месеца
Това за Пампоров е ясно. Какво става обаче с Банскин...
17
0
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Разбирам да допуснеш грешка в текста.Да започнеш с грешно заглавие,говори за голяма мърлящина.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има един социолог Пампоров. От време навреме се изказва в медиите. Като прочетох заглавието си помислих, че той е напълнил дома си с чужденци с цел да ги води на ски.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Очевидно платена статия от Пампорово АД, няма лошо. Но само да кажа, че е пълен и с българи, а условията не са перфектни. Онзи ден се изсипа брутална пролетна буря, изобощо цялата зима е много безснежна за съжаление, каквато беше и миналата. И все пак АД-то прави чудеса и поддържа пистите в много добро състояние за метерологичните условия.
14
2
 
4
 
! Отговори
Ддд преди 2 месеца
Да се чете : Английски, сръбски и румънски баламурници напълниха Пампоров от любопитство! Чужденец не повтаря бг като дестинация!!
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А кога ще е пълен с българи
12
0
 
7
 
! Отговори
Пимпирев преди 2 месеца
а при мен е пълно с пингвини
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отлични условия за водни ски
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едно време карах по 30 пъти на сезон, независимо от условията. Към днешна дата за да дам 100 лв за карта трябва да има перфектни условие - т.е сняг - пудра и хубаво време. Иначе няма смисъл, по добре туризъм за без пари
9
2
 
7
 
! Отговори
Ку кууу КУ! преди 2 месеца
Няма сняг. Няма и да има тая година. Не си харчете парите за ски без сняг, фанете самолета и някъде на топло..
8
0
 
11
 
! Отговори
Бай Чеп преди 2 месеца
"Пампоров е пълен с чужденци ...". Малииии..., този Пампоров бая е понапълнял. Абе, по какъв "критерий" се избират "журналистите" в Днес.бг? Мисля, че по красота.
7
1
 
11
 
! Отговори
скиор преди 2 месеца
Пампоров е колега на Попангелов
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пампоров е братовчед на Пирогов.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво ни интересува нас това бедните българи :)))
4
0
 
11
 
! Отговори
Пен преди 2 месеца
Ха ха ха , прости журналисти! Какъв е този Пампоров?
3
0
 
17
 
! Отговори
Хм преди 2 месеца
Тоя Пампоров не го познавам ... Сигурно е отскоро в България ....94
2
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дей.ба и скиорите ви скапанАз ходя на работа, гледам си децата, 2 грипа изкарах последния месец.Тия само карат ски. Ненакараха се - тия хора нямат ли си работа