Полицията задържа осем души при акция в Плевенско

402 души са проверени вчера в областта
15 фев 2024 10:56, Александър Попов
6
Полицията задържа осем души при акция в Плевенско
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Осем души са задържани при специализирана полицейска акция, проведена вчера в област Плевен. Образувани са осем бързи и едно досъдебно производство, съобщават от МВР.

По време на спецоперацията са проверени 402-ма души и 243 моторни превозни средства. Извършени са проверки на 12 пункта за черни и цветни метали, шест заложни къщи, девет автоморги, автосервизи и депа, на 14 питейни и увеселителни заведения и 20 търговски обекта. В областта са регистрирани десет престъпления, свързани с наркотиците и нарушения на Закона за движение по пътищата.

Материалите от специализирана акция са докладвани в Районна прокуратура – Плевен по компетентност, допълват от полицията.

Проведената акция е насочена към противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. В нея са включени служители на всички районни управления, "Криминална полиция", "Икономическа полиция", "Пътна полиция" и "Охранителна полиция" при областната дирекция. Подпомогнати са от Държавно горско стопанство. Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотици, разпространението на контрабандни стоки, контрол на шофьорите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и за спазване на скоростните режими, добавят още от полицията в Плевен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Вертел преди 2 месеца
А Адриан Тарлото и Тони Усмивката от гр Левски плевенско кога ? Всеки ден Тони Усмивката в 12 часа на обяд носи на Адриан трева и *** . Двамата подготвят нива за отглеждане на трева и отсега ходят да режат дървета които им правят сянка с машини на бензин . Това го знае целият град ...
2
0
 
0
 
! Отговори
ACAB преди 2 месеца
Ако имаше едно Наистина работещо ченге на тая територия, трябваше да затвори 80% от колегите си ПЪРВО и преди всичко, чак тогава да тероризират хората!
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е и ко нищо от сърце днес ще го пуснат,че и ще им се извинят МВР баш мафиоти