Заради инфраструктурата - "Слънчев бряг" да стане селищно образувание

Сега осветление и сметоизвозване имало три месеца в годината
13
Заради инфраструктурата - "Слънчев бряг" да стане селищно образувание
Снимка: БГНЕС

К.к. "Слънчев бряг" да стане селищно образувание, ако трябва и град, след като държавата в продължение на десетилетия не може да приеме необходимите законодателни промени за уреждане на статута на националните курорти, предложи заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Веселин Налбантов. Не може най-големият курорт в България да тъне в мрак 9 месеца в годината, а бизнесът да не може да оперира, посочи той, цитиран в прессъобщение на Асоциацията.

В момента в курорта е издигната невидима Берлинска стена, чието влияние обаче се усеща както от живеещите целогодишно на територията на "Слънчев бряг", така и от посетителите на курорта. В едната част на "Слънчев бряг", която се управлява от Община Несебър, има улично осветление, сметоизвозване и грижи за инфраструктурата през цялата година, докато източната, която се управлява от държавното дружество "Слънчев бряг" АД, се стопанисва активно единствено през три месеца от годината, обясни Налбантов. Инвеститорите в курорта плащаме данъци и местни такси, но не можем да работим през по-голяма част от годината, заради което ние губим приходи и туристи, а хазната – приходи, обясни Налбантов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Слънчев бряг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СЕдин съвет! Ако се окажете. вСлънчев бряг през ноември месец, направете следното - Отидете в Несебър и си хванете автобуса до Бургас.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Държавата я няма . Видяхте какво направи ГЕРБ с Мария Габриел . Една жена без характер съсипа ценно време за преговори накрая се показа с нулев резултат
10
0
 
5
 
! Отговори
MNENIE преди 1 месец
Ако предложението се случи , какво ще се случи ?Слънчев Бряг ще има Кмет и Община , Държавата ще изгуби приходи , и Изборите за Кмет на Слънчев Бряг ще са по-жестоки от тези за Парламент и Президент .Там парите са огромни и Мафията иска да ги вземе .
9
1
 
1
 
! Отговори
Теди преди 1 месец
МНОГО Е ХУБАВО В СЛЪНЧЕВ БРЯГ ХОРАТА ТАМ ИЗКАРВАТ СТРАШНО МНОГО ПАРИ ДЕН ГОДИНА ХРАНИ В ПЪЛНИЯТ СМИСЪЛ НА ДУМАТА Е
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бай Тошо е заложил тая бомба със закъснител като е подписал за направата на "Слънчев бряг". Сега нищо там не работи.
7
1
 
0
 
! Отговори
didid преди 1 месец
До Анонимен 6Не е точно така! Откраднати е силно казано, виж ако визираш продадени на безценица е друго нещо. Но факт е че към момента смето събирането е за половин година. А данъците се плащат за цялата година.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде холън!И без това хотелите сте ги откраднали или построили с крадени пари.Ще се бръкнете малко и за сметта.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами организирайте си сметоизвозването. Ама не щете да плащате. Искате другите да платят за вашия хатър...
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами Несебър???!Как можахте да "опънете" тоя грозен паркинг на едно от най-хубавите крайбрежни места.Какво ви пречеше една красива алея с пейки и красиво осветление да сложите?!А оня гьол дето се е вмирисал и зеленясъл точно до забележителностите,толкова ли е трудно да сложите пречиствателни системи?!Нищо не става от тая държава ,един от друг крадът и все им е малко.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слънчев бряг няма нито нормална инфраструктура,нито добро поддържане на хигиена и чистота,никаква визия за развитие.Крайно време е нещата да се променят,срамота е.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мутрите така са превзели черноморието ,че няма мърдане по цял ден мислят как да взимат още повече пари.
1
1
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Инвеститорите са знаели предварително,че инвестират в курортен комплекс,който работи сезонно.От какво се оплаква въпросния господин?