¬ремето се обръща, Ќ»ћ’ издаде оранжев и жълт код за интензивни валежи

¬ажи за 16 области
ќбновена: 16 апр 2024 18:03 | 16 апр 2024 18:00, —тела —то€нова
16
¬ремето се обръща, Ќ»ћ’ издаде оранжев и жълт код за интензивни валежи
—нимка Ѕ√Ќ≈—, архив

Ќационални€т институт по метеорологи€ и хидрологи€ (Ќ»ћ’) издаде от днес за 17 април, ср€да, предупреждение от втора и първа степен - оранжев и жълт код, за интензивни валежи и гръмотевични бури в 16 области от страната.  оличествата ще са между 15-25 литра на квадратен метър, на места в областите  юстендил и Ѕлагоевград - до 30-40 литра на квадратен метър. ѕредупреждение от първа степен - жълт код, за силен в€тър, с пориви до 24 метра в секунда, е об€вен за утре за 17 области от страната, се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични €влени€, публикувана в сайта на Ќ»ћ’.

¬ седмичната прогноза на Ќ»ћ’ за времето у нас - от 18 до 23 април, се съобщава, че през следващите дни облачността ще е по-често значителна. ¬алежите ще продължат, но ще са по-слаби и на по-малко места, главно в ёжна и »зточна Ѕългари€.

¬ четвъртък, 18 април, ще е ветровито, с умерен в ƒунавската равнина временно силен северозападен в€тър, който в петък ще отслабне, а по-късно през ден€ ще се ориентира от североизток.

“емпературите ще се понижат, в петък, 19 април, минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а максималните - между 12 и 17 градуса.

ѕрез нощта срещу събота от югозапад валежите ще се активизират, а в събота, 20 април, ще обхванат ц€лата страна. ѕовишава се веро€тността в много райони да са интензивни и значителни по количество. ¬ планините, над 1100-1200 метра ще вали сн€г. —евероизточни€т в€тър временно ще се усили, впоследствие ще се ориентира от северозапад. “емпературите ще са без съществен дневен ход, в по-гол€мата част от страната ще са между 7 и 12 градуса, в югоизточните райони - до 16-17 градуса.

¬ недел€, 21 април, и през първите дни от следващата седмица, ще има променлива, често значителна облачност. ¬алежите ще отслабнат и в по-гол€мата част от страната временно ще спират, а във вторник отново ще са на повече места. ¬€търът ще е от запад-северозапад, в недел€ ще е умерен, в понеделник, 22 април, ще отслабне, а във вторник, 23 април, ще се обърне от североизток. —утрешните температури ще се понижат още и във вторник минималните - ще са между 1 и 6 градуса, а максималните температури в по-гол€мата част от страната ще са между 12 и 17 градуса.


 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


16
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
15
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»де мор...сички по джапанки!
14
0
 
2
 
! ќтговори
√лобален «атоплист преди 1 месец
“ова са лъжи! ¬секи ден е по-топъл от предишни€! ѕо мои изчислени€ навън тр€бва вече да е около 100 градуса!
13
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јћи сиво небе, доста светли нощи, нетипични, особено за облачно време.:))
12
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 аквото и да е времето хората са все недоволни.—ега от статии за √лобално затопл€не ще минат на статии за "климатични промени".
11
0
 
3
 
! ќтговори
“еди преди 1 месец
“ќ¬ј «ј“ќѕЋяЌ≈ —»√”–Ќќ ≈ «ј–јƒ» —ј’ј–— »я“ ѕ–ј’ «ј  ќ…“ќ ѕ»—ј’“≈ »Ќј„≈ јѕ–»Ћ Ќ≈ ≈ „ј  “ќЋ ќ¬ј “ќѕЋќ
10
0
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
¬ събота го дават да е 9 градуса.
9
0
 
1
 
! ќтговори
IQ 3.14 преди 1 месец
ƒо јнонимен що на мене ми не плащат да бълвам днеска ширпотреба и художествена самодейност. като се тупкат в гърдите, че са придатък на национална медиа като он еър е редно да са една иде€ по горе от "и так сойдет". кво е лайтшот и как работи ще ти разкажа, ако ми дадеш 20 лева.
8
1
 
2
 
! ќтговори
“енгри кан преди 1 месец
 ойто умре в катастрофа поради жегата, умре, сега *** умиралка, поради лошото време;))) ƒа видим, кой ша удари жакпота!
7
1
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕосЋеден шанс да замръзнем от студ защото блатушките врагушките ни оставиха без гаzzZ
6
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо 4.... ј ти защо не им прати снимки от айфоня...
5
1
 
13
 
! ќтговори
ћентеролога преди 1 месец
¬ремето ще преобладава! јко точно това не е при вас, значчи е при съседите. јбе що се занимавате с работи дето не ги разбирате! ¬ремето е временно! „акайте радиационни валежи, наводнение от мигранти, .... и простотии от политици и други измамници.
4
0
 
7
 
! ќтговори
читалище зар€ преди 1 месец
тва скрийншот от китайски телефон за 10 кинта ли е, или некой е пратил слинката по фейса и сте € разгънали колкото може? кой изобщо е на см€на днеска и чупи dumb-o-meter-а?
3
3
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
¬ажното е че дори в бедна Ѕългари€, дори и при най-големите порои, не е наставала такава драма, като в –асиата, където градове са буквално погълнати от водата, има сума си и изчезнали хора, а държавата им н€ма иде€ как да се справи с бедствието
2
2
 
28
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
едно време му викахме пролет, с€ е бедствие
1
0
 
28
 
! ќтговори
∆еко от √ен.“ошево преди 1 месец
¬ремето ще се нормализира, не е драма.