Задържаха банда за измами при ремонти на покриви във Варна и Габрово

Групата изнудвала собственици на къщите
14
Задържаха банда за измами при ремонти на покриви във Варна и Габрово
Снимка: БГНЕС

Четирима души са задържани за срок от 72 часа във Варна за участие в организирана престъпна група за измами и изнудване с користна цел. Те са криминално проявени, а единият е бил осъждан, съобщи Светослав Андонов - изпълняващ длъжността апелативен прокурор.

Групата е имитирала строителни дейности, основно за ремонти на покриви и огради на територията на варненска и габровска области, в продължение на две години.

Хората са били привличани с ниски цени на ремонтите, след което покривите са били отваряни, събаряни са дори стени и след това се е преминавало към изнудване за високи суми.

Говорителят на Окръжната прокуратура Радослав Лазаров и старши комисар Андрей Ангелов - директор на Областната дирекция на МВР във Варна уточниха, че вече са постъпили и още сигнали от пострадали граждани.

Те призоваха, ако има и други засегнати от престъпната дейност, да се обадят в Областната дирекция на МВР или в прокуратурата.

Говорителят на Окръжната прокуратура Радослав Лазаров обясни, че размерите на престъпната дейност са мащабни и става въпрос за стотици хиляди левове. Обвинените са се договаряли за определена цена, а впоследствие са променяли условията или не са изпълнявали онова, което са договаряли, за които случаи са повдигнати обвинения за измами или посредством принуда, посочи Лазаров, цитиран от БНР.

Той допълни, че рекламите за строителните дейности са били публикувани във Фейсбук.

"Това производство се наблюдава от Окръжната прокуратура, то обединява три досъдебни производства. Прокуратурата е работила по тези сигнали, към вчерашна дата се издирваше едно лице и бяха задържани трима, днес това лице се е предало и са задържали четирима. Един от тях е действал в условията на изпитателен срок от предишна присъда", подчерта Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от Страната
И замириса на море: Курортите готови за лятото, Несебър открива сезона утре
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Шумен преди 2 седмици
Това върши първата група. След което при потърпевшия идва след ден-два друг човек от същаат група. Представя му се като шеф на "строителите" и му иска неколкократно по-голяма сума от първоначално уговорената. Казва му: "Ти си говорил с някого от работниците, пазарил си се с него, но аз съм шефа на бригадата. С мен не си разговарял". И му поставя условие да плати новата цена или къщата остава на дъжда без покрив. Мъжът тегли бърз кредит с голяма лихва и плаща на изнудвачите.
10
0
 
0
 
! Отговори
Шумен преди 2 седмици
Не са действали само от две години. От повече. Питайте в Мадара и селта наоколо. Един мой познат ми се оплака от тази банда още в 2019 година. Обещали му евтин ремонт на покрива. Започват да махат керемидите, акто дори гихвърлят нарочно от високото на земята. Така че една немалка чадт от тях са изпочупени. Целта е, ако собственика на къщата се опита със свои приятелии роднини да върне керемидите, да не му достигнат и покрива да остане непокрит в дъждовете. Като форма на рекет.
9
0
 
1
 
! Отговори
Шохпа преди 2 седмици
Работата е ясна.Това са бхарати които са си повярвали че ще правят каквото си искат и под закрила на бхаратофили от СрАЩ
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А ПП крадците които откраднаха 9 милиарда от бюджета ,кога?
7
0
 
8
 
! Отговори
Ром'с преди 2 седмици
Бандата е черна и бял адвокат си имат и той е в групатаа(На техния фон ,то Може и да се каже ,че адвокат е бял)... Нали не сте наивници да мислите,че таз "черна банда" не се покрива от "Бяла банда" ,нима те могат "да работят" без покриване от "бялата банда"..та при нас в тези малки села Ако някой пукне ,то цялата околия знаее...а тук лАжат и полицията не знаее.. Ама винаги е по леко да се обвинява"черната банда"...мозък ли не Ви Стига да виждате елементарни неща,а ?
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не само във Варна навсякъде са банди джунгали но заради етноса ги е страх да ги закачат да не се оплачат в Европа има хиляди излъгани
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
УЧУДВАМ СЕ "ИЗНУДВАНИТЕ" ИМАТ ЛИ СКЛЮЧЕНИ ПИСМЕНИ ДОГОВОРИ С УДОСТОВЕРИМ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА "ИЗНУДВАЧИТЕ"??? АКО - ДА, КАКВО ИЗНУДВАНЕ,ИНАЧЕ СЪД,СЪД И ПАК,И ПАК ДО ПРЪСВАНЕ НА НЕКОИ ЗАДНИ ЧАСТИ;АКО-НЕ,КЪДЕ СА СПАЛИ...
4
1
 
8
 
! Отговори
Абе преди 2 седмици
Те избират хорица, които могат да изнудват, но все от някъде ще изскочат някои, или някой да претърси керемидите на техните покриви!
3
1
 
19
 
! Отговори
Силно заинтригувАна преди 2 седмици
Бандата, черна ли е?!
2
3
 
16
 
! Отговори
Еврогейец преди 2 седмици
Това са истински евроатлантици от с.Игнатево.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе полиция а могла и да работи ,а Сега и съдиите и прокуратурата да си свършат добре работата