Портиер кара деца да скандират "Да живее Македония", нарича ги турко-монголи

Петков наричал учениците отродени и българо-фашисти
27 май 2024 10:03, Петър Бойчев
134
Портиер кара деца да скандират "Да живее Македония", нарича ги турко-монголи

Портиер в българско училище с очевидно северномакедонско самосъзнание е задържан във Враца. Идеологът с фамилия Петков от СОУ "Никола Войводов" е използвал редовно антибългарски призиви и коментари в учебното заведение.

На видео, което се разпространява в социалните мрежи, се вижда как мъжът снима ученици и ги призовава да скандират "Да живее Македония". Когато едно от децата му отвръща "Да живее България", охранителят му отговаря "Ще те пребия!".

Портиерът се е пускал на живо в TikTok, снимал е ученици, както и персонала на училището. Нарича децата отродени. Използва квалификации като турко-монголи и българо-фашисти. Всички коментари са под формата на смях.

По думите на директора на средното училище Снежанка Каменова самата тя разбрала за случващото се в неделя по обяд.

"Вчера по обяд бях информирана от колежка, че в социалните мрежи се върти клип, в който присъстват ученици и се намесва името на нашето училище. Изпратиха ми линк, изгледах видеото и бях шокирана от това, което видях", обясни пред бТВ директор Каменова.

"Нашият служител, портиерът Петков, си е позволил да заснеме нерегламентирано ученици, без разрешението на родителите им. Заснел е колеги, без тяхно знание и е предавал на живо от своето работно място, което е в абсолютен разрез с трудовата дисциплина и етичния кодекс за работа с деца и ученици“, допълни Снежанка Каменова.

Охранителят използвал служебното си положение, за да въвлече неправомерно ученици в идеологически лозунги.

"В училище е абсолютно забранено да се говори за политика или каквито и да било идеологически доктрини. Този служител си е позволил това и този инцидент доста ни шокира и притесни част от родителите", обясни още директорът на училището.

Във видеата охранителят си позволил да заснеме и учители, без тяхно знание. По думите на директор Каменова две от учителките по история твърдят, че не са знаели, че ги записва. Те изпълнявали служебните си задължения. Били са във фоайето, а той им е задавал въпроси свързани с исторически факти.

"Този човек е служител от близо година и половина при нас. Той постъпи със съвсем редовни документи. Беше пуснал в портиерната силна музика, за което през октомври беше санкциониран със забележка, но оттогава не сме имали никакви претенции към него", поясни още директор Каменова.

Тя добави, че поради тежестта на инцидента най-вероятно служителят ще бъде освободен от работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от Страната
Консултират безплатно двойки с репродуктивни проблеми в Горна Оряховица
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Директора каменова трябва да бъде освободен и подведен съответно под отговорност а също и миниатъра на образование то и науката а портиера уволнен , глобен и съден.
116
1
 
2
 
! Отговори
Цар Симеон Велики преди 2 седмици
Моля сайта да не допуска директни обиди към нас БЪЛГАРИТЕ и ги трие моментално! Махмудова и Кадиров ни обиждат на етническа и верска основа!! Недопустимо!Българите сме най-красивата раса морфологично, особенно жените ни! Доказано в цял свят! Махмудова, излагаш се! Фамилията е Българска.
115
0
 
2
 
! Отговори
Аман от разбирачи преди 2 седмици
На Български ще го псувам, няма да ме разбере, ще го *** в умния
114
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Македонците се оказаха по добрите българи. Като нищо един ден ще управляват вече бившата югозападна България.
113
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Ако самолетът до Скопие все още лети,да му се закупи еднопосочен билет.Да помогнем на човека да стигне до държавата,в която ще се чувства щастлив.Преди това да се откаже от българското гражданство и да си предаде личната карта.
112
3
 
8
 
! Отговори
Ауууу преди 3 седмици
Направо му вадя червата през устата на това педрасче,във Враца са все български юнаци откъснете му главата на това ***.
111
9
 
4
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 3 седмици
Стига сме се делили. Свят без граници,етноси и национализъм. Няма по-добро от това. ВСИЧКИ СМЕ ХОРА,РАВНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЛИМ ПО НИЩО. САМО ТАКА ЩЕ ИМА ВЕЧЕН МИР.
110
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хайде бе къде сте Българи ***, татуирани с БГ знамена, много говорене и накрая нищо. Хайде да ви видим бе къде сте с големи знамена уж мишки излезте да защитите България.
109
4
 
11
 
! Отговори
Ей къде е Турция! преди 3 седмици
До Севджан Махмудова..............Щом Вие се усещате като турко-монголка стегнете си багажа и с еднопосочен билет напуснете пределите на България! Тук няма място за хора, които се усещат нещо различно от Българи.А щом пък сте такъв "капацитет" по история и антропология на народите издайте книга, направете разследване, публикувайте НАУЧНИ данни.Иначе мяза на из.....не на метеното!
108
0
 
9
 
! Отговори
Монго преди 3 седмици
Как са го докарали такъя монголоид на снимката.
107
22
 
6
 
! Отговори
Севджан Махмудова преди 3 седмици
Прав е учителя-фиромец..Българите сте турко-монголи .В Турция знаем това .Но вас ви е срам .
106
1
 
20
 
! Отговори
Ицо преди 3 седмици
"Да живее Македония" ... ама тя никога не е живяла за да живее. Преди беше БЮРМ, сега е Северна Македония. Толкова. Държава "Македония" никога ама абсолютно никога не е имало на картата.
105
2
 
12
 
! Отговори
ОТКЪДЕ Е ТОЯ ГРОЗНИК преди 3 седмици
АКО ЗНАЕТЕ > за един приятел питам
104
4
 
15
 
! Отговори
Факт преди 3 седмици
Макетата са по-промити мозъци и от нашите русофили!
103
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да попитам такива господа като този "Рамзан Кадиров" не е ли необходимо да ги проследявате от какви акаунти пишат и да ги връщате на милата им родина?
102
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В дълбоката провинция е наложен oxpaнителски тормоз. Дадена им е прекалена свoбoдия. Пълно пoгaзвaне на всички човешки права.
101
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Oxpaнителните фирми поставят камери по уличните стълбове на височината на 1-2 етаж, насочват камерите към жилищните блокове, снимат вътре в апартаментите. Кой им разрешава такова нещо? Снимане нон стоп 24 часа живущите в домовете им. Няма контрол над тези фирми.
100
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Тоя Копейките тогава щяха да го линчуват. Сега - пасуват! А ако беше викал Да живее Ерефията?
99
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички oxpaнитeли нещо се cбъpквaт като започнат такава работа. Проблемът е в самите oxpaнитeлни фирми, има нещо прекалено в инструктажа, обучението, нещо изкpивявa мисленето им.
98
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Познавам го, върл путтинист от иззрраждане! Занимава се с дребни шашми и далавери през свободното си време. Въпрос на време е да настъпи по-сериозно котето по опашката.