Арестуваха директорката на ДГ във Велинград след насилието

Тя е в ареста на РПУ -Велинград
30 май 2024 14:13, Александър Попов
20
Арестуваха директорката на ДГ във Велинград след насилието
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Директорът на детска градина "Фантазия" е задържана, съобщи БНР. Мая Якимова е в ареста на РПУ -Велинград.

По-рано днес прокуратурата и полицията в Пазарджик се самосезираха, след разпространените в социалните мрежи кадри с насилие в иновативната детска градина.

Още по темата
На няколко клипа се вижда учителка, която скубе, бие и малтретира деца от детската градина. Родители вече разпознаха жената от клипа - по думите им това е една от възпитателките. Петър Томанов, баща на едно от малтретираните в клипа деца, разказа, че на няколко пъти синът му се е прибирал с белези по лицето или тялото.

В 16 ч. прокуратурата ще направи извявление пред Съдебната палата в Пазарджик, а по това време във Велинград се очаква да започне протест по повод разкритията за насилие в забавачката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Мразеща лигльовци преди 1 месец
В днешното идиотско време, в което живеем, един шамар се превърна в насилие. Колкото и да ме плюете пак ще защитавам учителите, защото хич не е лесно да се занимаваш с не възпитани ***. А за съжаление повечето са такива, с права без задължения и мислещи, че светът се върти около тях. Ама то като гледам и родителите в днешно време, разсъжденията им, ценностите, възпитанието, хич не е чудно защо лайнетата им са такива. Все другите са ни виновни!
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма извинение за насилието - има си закони, дори и у нас, при това ясни.Докато не се осъди поне една лелка - садист /не бива да я наричаме възпитателка/ никой , никъде и по никакъв начин ,поне в България, няма да допуска че децата, видиш ли, имали и те права. Това е пътят-ефективна присъда.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А видяхте ли директорката ,бабка пенсионерка ,а лъже че не знаела ,ако е назначил тая ,всички на съд у е затвор.
15
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що вместо да ги бият не им дават некви транквиланти? 100% има успокоителни за деца. Играе си,яде дават мъ хапчето/капките и ляга да спи 5 часа . По-добре ли е да пищи да се търкаля да крещи с цяло гърло докато възпитателките полудеят и почнат да прилагат кеч методи-влачене за коса, задушаващо тръшване , адската плесница и подобни фатки ? Що бг специалистите и експерти винаги спят когато трябва да направят нещо. Тоя проблем с превъртяли детски учителки го има от 40 години.
14
0
 
6
 
! Отговори
ЛУД преди 1 месец
Проблема е, че госпожите не бият, а предпочитат да врущат децата на родителите. Казвам го като човек на който сина му е бесен за трима. И говоренето и мерките в къщи не помагат да ви кажа.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е права да посяга на децата. Тя ще си понесе последствията. Но има и една друга истина: децата ви са адски невъзпитани, повечето от тях. И ако не се занимаете сериозно с възпитанието им скоро детски градини няма да има по простата причина, че няма да има кой да ви търпи децата. Би трябвало да има механизъм, при който деца невъзпитани и агресивни спрямо други деца да бъдат отписвани от детската градина.
12
1
 
5
 
! Отговори
добре са направили преди 1 месец
една градина взема деца от 3-5 годишни . Много са невъзпитани и лоши . Другите са добри и послушни . За да ги пердашат и малтретират , а и да им правят всеки ден белези на едни и същи значи са престъпници . Родителите е нужно да възпитат крекалата си да бъдат възпитани и послушни . И да не щипат децата си . Уж нямало деца . ами бебе е 2000-3000 лв на месец . Новобогаташите се плодат . Директорките крадат и лъжат . И на яслите също . Опасни са . Една възпитателка , една директорка и една Помощниц
11
1
 
8
 
! Отговори
Eвала преди 1 месец
Най после адекватно решение.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро че а пуснат ,нашето правосъдие ))
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На мен ми е интересно директорката като никога не е била на отреденото и работно място подлежи ли на незабавно уволнение? Аз ако не се явя на работа ще ме изгонят.
8
5
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 1 месец
До Анонимен,какво общо имат тук малцинствата,най-вероятно тази е била назначена от директорката по шуробаджанашка линия,както всеки българин,затова е мислелеа,че с пръст не могат да я пипнат,ако държаха държавни изпити,за които се подготвяш 2 г.,както е в другите европейски страни,щеше да си пази хляба,затова не искате да станете като в Европа,защото 99% ще изпукате от глад,защото не сте изработили една троха хляб,но чичо ви назначава в неговата фирма и шапка на тояга
7
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кога е разстрелът?заради едно скубане и пошляпване на хиперактивно лигаве?
6
4
 
25
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
Ами арестуват директорката, защото биячката явно е невменяема и не може да носи отговорност за действията си. Все някой трябва да поеме отговорността. :)Пък едва ли директорката е арестувана. Сигурно само е призована да даде показания.
5
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И защо директорката? Нали някаква възпитателка е побийвала безценните. Или тя е от малцинствата и не може да се пипа?
4
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така шофьорите убийци ги пускат под домашен арест или без такъв, но хора, неудобни на властта, с адмонстративни нарушения стоят по затворите, като Иванчева
3
2
 
50
 
! Отговори
обективен преди 1 месец
Значи ангала които е пребил и ограбил пенсионера на село не е задържан ,а директорката ,която не е виновна е в ареста ! Наистина няма такава държава в света !!Сега да съди МВР .
2
3
 
40
 
! Отговори
? преди 1 месец
Как ще арестуваш човек, който не е извършил престъпление? Прокуратурата и полицията толкова ли са тъппи, за да повдигнат обвинение на човек, който нищо не е направил? После пак ще има осъдена прокуратура и ще плащат яко обезщетение. Да арестуван възпитателката, която е пошляпвала детето.
1
3
 
23
 
! Отговори
обективен преди 1 месец
И кога ще е разстрелват за да присъстваме !!!Стига ПР.акции на политическите мушингери !!