Първа любов за втори път

У нас се завръща ирландският театър „Гар Сен Лазар Плейърс”, отново с пиеса по Бекет - този път - „Първа любов”
30 май 2008 14:16,
Първа любов за втори път
Конър Лъвит. Снимка: garestlazareplayersireland.com

След изключително успешното представление на „Молой” в Народния театър „Иван Вазов” през 2007 г., ирландският театър „Гар Сен Лазар Плейърс” се завръща в София с „Първа любов”, най-новата им постановка от поредицата творби на Самюъл Бекет.

Забележителната интерпретация на Конър Лъвит дава живот на Бекетовата проза и пресъздава мрачния и обезкоителен свят на героя си.

Представлението „Първа любов” ще бъде показано в Народен театър „Иван Вазов” само една вечер, в неделя, 1 юни, от 19 часа, като част от международното турне на театър „Гар Сен Лазар Плейърс” в Гърция, Румъния, Швейцария и Турция.

Пиесата „Първа любов”
е написана през 1946 г., но не е публикувана до 1970 г. Тя е една от първите творби на Бекет, написани на френски и от първо лице в изповеден стил, който прoдължава в следващите му три романа: „Молой”, „Малоун умира” и „Неназовимият”, както и в по-късната му проза.

„Първа любов” разказва историята от първо лице на един мъж, който срещнал жена на пейка в парка и това е била причината да се завърне към живота.

Актьорът в главната роля, разбира се, е Конър Лъвит.

Бекетовите му роли в театър „Гар Сен Лазар Плейърс” са му спечелили репутацията на един от най-изтъкнатите световни интерпретатори на творчеството на Бекет. Изпълнил е 19 различни Бекетови роли в 24 международни постановки.

През 2009 г. Конър Лъвит ще работи с Питър Брук върху бъдещата продукция за живота на мистика-суфист Тиерно Бокар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание