Бекет в България

Естествено не наживо, но пък почти в оригинал. На 29 май в Народния театър гостува „Гар Сен Лазар Плейърс” - сънародници на ирландския Нобелов лауреат с представлението по романа му "Молой".
29 май 2007 17:01,
Бекет в България
Самюъл Бекет. Снимка: Уикипедия
На 29 май за първи път от 70 години насам в Народния театър ще гостува ирландски театър. При това – със спектакъл на може би най-великия ирландски драматург – носителят на Нобелова награда Самюъл Бекет.

Поканата и гостуването се случват благодарение на посолството на Ирландия и са част от поредицата празници, започнали през 2006-та с фестивала по случай 100 годишнината от рождението на Бекет.

У нас ще гостуват „Гар Сен Лазар Плейърс”. Театраланта компания е известна с това, че поставя и продуцира предимно спектакли по Бекет. Представлението, с което ще гостува в София е известната по цял свят адаптация на романа „Молой”. Постановката е част от трилогията спектакли на театъра заедно с „Малоун умира“ и „Неназовимият“

„Молой“ е моноспектакъл на актьора Конър Лъвит, за когото критиците се изказват доста ласкаво - „Конър Лъвит великолепно изпълнява откъси от великия роман-трилогия на Бекет, като едновременно вдъхва уважение и е абсолютно оригинален. Лъвит изцяло потъва в духа и звученето на Бекетовото творчество.”

Остава просто да го пробваме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание