Класически ъндърграунд

Балетният спектакъл “DANCECYCLING Project” обединява класиката и ъндърграунда по екстравагантен начин
25 юни 2008 15:51, Петя Славова
Класически ъндърграунд
Снимка: БГНЕС

Новите форми в танца заформят странна симбиоза с класическата симфонична музика в балетния спектакъл “DANCECYCLING Project”.

Актьорският състав комплектова четирима класически танцьори, петима класически музиканти оркестранти и един оперен вокал.
 
Костюмите са на авангардната дизайнерка Мира Бъчварова, а стайлингът - на Антоанета Костова. Автор на хореографията е Сергей Арендар.

Експерименталната концепция на “DANCECYCLING Project” обединява underground - музика и култура с класическата симфонична музика и класически балет.

 
Танцовата хореографска плазма е изцяло подчинена и вдъхновена от underground-музиката, върху която са изградени визуални танцови теми и сюжети.
 
Импровизираните форми също изцяло се подчиняват на концепцията за музиката извън мейнстрийма. Точно върху нея са изградени и визуалните теми и сюжети в танцовия проект.
 
В този проект хаус-музиката е водеща, contemporary dance е изпълнителят, а симфонията е обединяващият елемент, подтикващ към хармоничност и харизматика.
 
Освен танцьорите, които са въплъщение на четирите елемента - земя, огън, въздух и вода - специални гости на представление ще бъдат сопранът Диана Василева и талантливата цигуларка Биляна Вучкова. 
 
Хореографът Сергей Арендаре завършва Държавната академия за хореография “А.Я.Ваганова” - Санкт Петербург. Танцува в оперните театри в Санкт Петербург, Любляна, Кьолн, Вупертал, Клагенфурт, Виена, Анталия, Измир и Киев.
 
Специализира балетна режисура в консерваторията “П.И.Чайковски”- Санкт Петербург, и Contemporary dance в Dock 21- Берлин.
 
Преподава класически балет и дует в Държавното хореографско училище в Хаарлем, Холандия, в хореографския факултет в източен Берлин и 2 пълни учебни години в Държавната консерватория в Анталия, Турция.
Спектакълът ще се играе на 2 юли от 22.00 ч. в Кабаре Клуб Маскара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание