Вдъхновени от Моцарт

За девети път "Моцартови празници Правец"
Обновена: 11 юли 2013 16:57 | 11 юли 2013 16:56, Петя Славова
0
Вдъхновени от Моцарт
Снимка: Моцартови празници Правец

За девети път ще може да се вдъхновим от музиката на Моцарт. Събитието е “Голяма нощна музика”, която ще се състои от 15 до 18 август.

Освен с творби на своя патрон, фестивалът ще обогати програмата си с музика на Джузепе Верди и по този начин ще се присъедини към честванията, с които световната музикална общественост отбелязва 200 години от рождението на гениалния композитор. Фестивалните събития ще се състоят в четири поредни вечери на три сцени и имат за цел да привлекат вниманието на любителите на операта, симфоничната музика, балета, както и на широк кръг зрители от различни възрасти.

„Моцартови празници Правец” ще бъдат открити с операта от Джузепе Верди „Аида” – съвместна продукция с Държавна опера Русе. Диригент е Джовани Ди Стефано от Италия, а режисьор е Огнян Драганов.

В рамките на три дни ще може да се насладим на класическа музика, подбрана и от Симфоничния оркестър на Софийската филхармония. В репертоара е включен „Сватбата на Фигаро” – Увертюра, както и Моцарт - концерт за пиано – до минор. Сред избраните произведения ще бъде и „Бастиен и Бастиена” – опера за деца от Моцарт, режисирана от Ивайло Михайлов, както и ще бъде представена книгата „Вълшебната флейта". Водещи на това събитие ще са актьорите Силвия Лулчева и Мариус Донкин.

В рамките на събитието ще се състои и балетен спектакъл „В.А. Моцарт – Чудото на Европа”, хореограф е Фреди Францути. Ще се състои и гала концерт с Диригент Иван Ангелов „В.А. Моцарт – класика, рок и джаз, а като финални акорди ще може да се насладим и на филми за Моцарт с уникални записи от оперни спектакли, представени на различни престижни оперни сцени и фестивали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари