Актьори играят благотворително в помощ на болно момче

Набират средства за лечението на Ивайло Карабанчев
25 яну 2019 12:37, Анисия Иванова
0

2685 гледания   |  Още видео
Актьори от НАТФИЗ решиха да използват своя талант на сцената, за да помогнат на младо момче в тежката му битка с мускулната дистрофия. Те набират средства за лечението му чрез своя дипломен спектакъл.

Актрисите Анета Иванова и Василена Кънева, които са последна година студентки в НАТФИЗ, гостуваха в "България сутрин", за да споделят повече за благотворителната инициатива.

Ивайло Карабанчев е момчето, на което младите актьори подават ръка. Той е и братовчед на тяхна колежка от НАТФИЗ.

"Декември беше организирано събитие, с което братовчедка му искаше да му помогне. Но това събитие съвпадаше с наше представление и нямаше как да вземем участие. Затова решихме да поставим кутия и зрителите да могат да подпомогнат по този начин. След това решихме да му посветим благотворително представление", разказа Анета Иванова.

В момента Ивайло е на рехабилитация в Китай, а момичетата се надяват да се срещнат с него, тъй като все още не са успели да го направят.

Младите актьори са поканени на фестивали в Москва и Париж, но нямат средства, за да отидат и да представят таланта си. Василена Кънева уточни, че фестивалът в Париж е интернационален и дори не е студентски.

"23-ма сме, но с екипа ставаме повече. Явно това също има значение. Ще се опитаме да намерим средства и за това. Тези фестивали все още са под въпрос", каза от своя страна Анета.

"Влагаме много енергия - много пеем, много танцуваме. Като теми представленията са изключително сериозни, като изразни средства са младежки", добави Василена пред Bulgaria ON AIR.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари