Стефан Данаилов: Не падам духом, ще се върна на сцената!

Актьорът отсече, че злополуката няма да го сломи
27 авг 2019 09:10, Петя Славова
40
Стефан Данаилов: Не падам духом, ще се върна на сцената!
Снимка: архив, Булфото

Въпреки злополуката и последвалата операция, Стефан Данаилов е готов да се появи отново на сцената. Актьорът пострада след падане в дома си в Приморско и счупи тазобедрена става.

В момента той се възстановява и споделя, че се чувства добре. "Ако знаете как се чувствах преди, заради тъпото си падане и потрошаване и още по-тъпото си поведение да не се обадя на доктора“, разказва Данаилов пред Нова тв и допълва: "Такава болка да не дава Господ никому да се случва”.

Още по темата

Той поясни, че два дни след случилото се е предпочел да си стои вкъщи и да го боли, вместо да иде на лекар. Защото "Ум робува, ум царува, ум патки пасе". Реших, че ми е неудобно, няма как да ме свалят по асансьора, аз не мога да ходя. Не бях на себе си. Пък и малко се държа лошо с моите хора, каквото кажа, това става. Всички ме попитаха "Ама как няма да отидеш?”. Казах "Няма да отида”. Психически не бях готов. Това ми беше оправданието."

Въпреки инцидента, актьорът разказа, че се държи и живее с любовта на хората. Усеща я покрай участията си в театъра из различни части на България.

"Не може да не те зарадва това, че има интерес, добро чувство и желание да ти помогнат кой с каквото може - независимо от ранг, политически пристрастия. Това е радостно нещо."

Стефан Данаилов отбеляза, че е човешко да падне духом, но уточни, че той няма време за това: " Аз съм на 76 години. Ако падна духом, по-добре да си вървя. Така че никакво намерение нямам да падам духом. Ще скачам, ще падам, ще съм на линия."

Звездата потвърди, че се крепи и с чувство за хумор. "Един хумор ми остана.  Нещо ме е наказало да ми се случи това, за да се случи нещо по-добро с мен. Аз никога не съм бил мързелив човек, известен съм с това, че съм работлив. Но това нежелание да се движа, да бъда Ламбо, особено след като ме удари Паркинсон... Това възмути всички приятели, казаха, че е срамота, а аз им казах да си гледат работата. Имам чувството, че това беше знак отгоре, че ми дават последен старт за нещо по-ново." А на въпрос сигурен ли е, че ще се върне на сцената, Данаилов отсече: "Как дали съм сигурен. Аз се завръщам!"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Прайд преди 4 години
Стефан Данаилов винаги ще бъде реликва за българското кино и театър!
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миналият ден едно 16 годишно момиче е умряло защото докторите не искали да лекуват бедни.Пожелавам на Стефчо дълги години живот още,и все така да ни радва от екрана.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
To Стоянка Мутафова и Стефан Данаилов са "единствените''актьори у нас.Други няма или изобщо нито играят във филми или театрални постановки,нито боледуват и изживяват житейски драми като останалите хора.Само тези двамата "горките и великите".
30
0
 
5
 
! Отговори
Простосмъртна преди 4 години
Човек трябва да остарява достойно и да преценява разумно кога да се оттегли.Независимо какви сме и какви са родителите ни всички сме смъртни.Никой не е нито божество,нито шотландския боец.Годините са си години и чудо няма как да стане.По-рано писаха за Стоянка Мутафова,че не била добре с краката,как да са й краката на 97?Спрете и се осъзнайте "големи звезди"!Молете се да сте на крака и да можете за себе си...Толкова дечица и млади хора има болни...Жалко е...
29
6
 
2
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До 23. Абсолютно не си наясно с това, което стана с Жан Виденов, но очевидно е че няма смисъл да ти обяснявам. Съмнявам се дори че си бил роден по това време, а само приказваш съчинения по чуто и неразбрано. Ами по тази логика и Бойко Борисов ще бъде запомнен, ама как, това е отделен въпрос, нали така? И в тази връзка да питам любимия ви Бойко скъса ли си червената партийна книжка, или я пази като мил спомен? Въпреки че в случая темата не е нито за Виденов, нито за Борисов, но щом извърташ нещат
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На комунистите душата не излиза лесно.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Офффф
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така и не разбрах, защо се дава думата на хора, доказали се като артисти, певци, спортисти, а в същото време гнили отвътре или нямащи реален поглед над живота. Животът им преминава в репетиции или тренировки, а дават мнение относно вижданията си за живота на тези, които ги хранят.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОбър артист, но в душата си черен комунист
24
2
 
15
 
! Отговори
Я преди 4 години
Милиони български деца емигрираха заради дъртите червени ненаситни крокодили като това зомби !
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SharkИ Жан Виденов ще бъде запомнен - искаш ли го пак , а ? 3000 лв за 1 долар искаш ли ?!
22
3
 
15
 
! Отговори
ист преди 4 години
Този се заканва да се върне пак на сцената. ПОМОЩ.......Ролята да сервилничи на Техноимпекската ЛЪЖА по му прилича.
21
2
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"Партизан за бой се стяга,мята пушка на рамо"..А дедо Стефчо за сцената се стяга...Зер му предстои да гради кариера..Дано да му осигурят по-артистичен ***!..
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
- Не човек, а желязо - просъскал агентът фашист.Тихо мъртвият казал:- Не, комунист!по Веселин Андреев "Балада за комуниста"
19
2
 
17
 
! Отговори
браво! преди 4 години
Комунистът-актьор не се огъва пред трудностите .Той може да играе със счупен таз ,да помни ролите си въпреки Паркинсона , деменцията и простатита и пак да бъде като Ален Делон за младите комунистки .
18
2
 
19
 
! Отговори
българин преди 4 години
Остава и да поиска да се върне във ВИТИЗ , да гушка младите актриси ?!
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...да не говорим че е НЕГРАМОТЕН!!!
16
3
 
16
 
! Отговори
Off преди 4 години
3богом.
15
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човек трябва да знае кога да спре. Бил е добър актьор сега е комунистически старец, който никой не иска да гледа на сцена.
14
24
 
6
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Злобата е присъща на нещастния, комплексиран, жалък български човечец. Стефан Данаилов ще бъде запомнен, а вас дори съседите не ви познават !!!!