78 дни музика, театър и кино на Sofia Summer Fest

Събитието отново ще се проведе в Южен парк II
Обновена: 31 май 2021 10:00 | 31 май 2021 09:56, Петя Славова
14
78 дни музика, театър и кино на Sofia Summer Fest
Снимка: Sofia Summer Fest

След успешния старт през изминалата година това лято предстои второто издание на Sofia Summer Fest - летният фестивал на София, който отново ще се проведе в Южен парк II, зад музея "Земята и хората". Тазгодишното издание ще бъде открито на 16 юли и ще продължи до 30 септември с богата артистична програма. „Изключително сме щастливи, че фестивалът беше толкова успешен в едно "рестартиращо" лято за събитията. Организаторите се изправиха пред сериозната задача да осигурят необходимото спокойствие на публиката в една непозната ситуация. Готови сме с новата селекция като основната ни цел тази година ще бъде да предложим нещо различно – за аудиторията и артистите. Това лято имаме 78 дни, в които ние ще работим всеки ден. Отново имаме театър, кино, музика, представления за деца, представяне на книги, вкусна храна и истинско фестивално изживяване, каквото липсваше в София. Градът ни го заслужава!“, споделя Борислав Чучков, един от създателите на Sofia Summer Fest.

Фестивалът ще бъде открит на 16 юли с концерт на Миро, който ще представи новия си албум. До края на месец юли зрителите ще могат да видят концерти на Филип Кутев, Остава, Керана и космонавтите, Жлъч, Григовор и Гена, Иво Димчев с филхармония Враца и Графа, който ще празнува своя рожден ден на сцената на Sofia Summer Fest. Театралните постановки – "Горката Франция", "Терапевти", "Отчаяни съпрузи" и "Поетите", както и хитовия филм "Голата истина за група Жигули", след който ще има ексклузивен концерт. За децата пък ще бъдат показани представленията на театър "Възраждане" – "Въздушната принцеса" и "Червената шапчица".

През следващите месеци зрителите ще могат да видят още спектакъла на Александра Сърчаджиева писан специално за нея от Яна Борисова, фестивалът на Найо Тицин за документално кино "Мастър оф Арт", концерт на Софийски Солисти с гост Виктор Чучков, фестивалът на Васко Кръпката, посветен на Георги Минчев – "Цвете за Гошо", концерт на Белослава, концерт на Максим Ешкенази, филми от програмата на София Филм Фест и много други.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До истинатаКато гледам кой ще забива, би било нагло да искат и пари от публиката :)
2
0
 
1
 
! Отговори
истината преди 1 месец
Надявам се вход свободен, иначе идеята е супер.
1
0
 
1
 
! Отговори
ТестКит преди 1 месец
Прекрасна новина. Хубавите летни дни, ще бъдат запомнени с прекрасни културни мероприятия.