257 звезди изгряха в "Алея на славата" пред Народния театър

Голяма част от трупата вече са ваксинирани и преболедували, сподели Мариус Донкин
1 сеп 2021 14:33, Петя Славова
10

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стартът на театралния сезон на Народен театър "Иван Вазов" тръгва с 257 звезди, носещи имената на актьорите, играещи на неговите сцени.

 А днес точно по тази "Алея на славата" ще премине и трупата му, като от 13 септември започва  и програмата от "Театър пред театъра". Първата постановка, която ще се играе, е "Смехът е разрешен" с музиката на Нели Петкова.

"Спектаклите на открито ще бъдат посветени на Вазов", каза пред Нова тв директорът на Народния театър "Иван Вазов" Мариус Донкин и допълни, че тези звезди са подарък за всички, които работят в театъра - тоест и за хората, които стоят зад сцената.

"В наградите, които сме получавали за цялостно представление, екипът се обръща с благодарност към всеки, защото и хората зад завесата са особено важни и винаги сме били добронамерени към тях", допълни той.

Мариус Донкин коментира и ситуацията с противоепидемичните мерки във връзка с COVID-ситуацията у нас.  "Болезнено пристъпвам към този въпрос. Интуитивно имам усещането, че няма да попаднем в този капан, в който сме били".

Според него, трябва да има сериозен контрол. "Не сме в състояние като органи да проверяваме сертификата за ваксиниране. Държавата трябва да осигури представител на РЗИ, който да проверява подобно нещо".

Мариус Донкин вече е направил и предложение как да работи театъра, според което партерът да бъде само за ваксинирани, а балконите, за тези, които не са ваксинирани и където да се спазва през място разстояние.

Към момента голяма част - около 60% от актьорите в театъра са ваксинирани и част от тях са преболедували.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
дядо Йоцо гледа, преди 2 години
Слагат звезди сега ,а ни отварят работа, един ден да ги къртиме !...
7
0
 
3
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
Инак тоя нарисуван тротоар що кучета го препикват и гълъби нацвъкват... То на живи хора паметни плочи да туряш, си е кощунство, ама те артистите пък са радват бе, все едно варено яйце им белиш... Туй е театро, туй е кино, пък и двете са изкуство, демек изкуствени работи-неистински...абе като на кино бе!
6
0
 
5
 
! Отговори
Жо преди 2 години
Колко от вас могат да кажат, че са посетили 5 театрални постановки през тази година? Сигурно сте под 1 % от двумилионна София. За провинцията нещата стоят още по-зле.
5
0
 
5
 
! Отговори
звезда преди 2 години
това стикери ли са или керамични плочки, ако е нещо временно - разбирам да се изкефи егото на актьорите... ама за постоянно ми се струва кич !!! ....това мноооого розово идва и тотално се разминава с керемиденото червено на фасадата на НТ и решетката от малки декоративни павета
4
0
 
13
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Глупости! Все да сме като някой друг. С мавзолея на Гошо Тарабата бяхме като руснаците, сега с тези звезди да сме като американците. То па едни звезди, аууу ...
3
0
 
9
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Колко от "звездите" бяха придоворни шутове, колко сътрудници на един отдел, колко на два на ДС?
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези звезди на пътя са фалшиви като всичко в България. На някакви чаршафи принтирани звезди. Голяяям праааз! А нещо гипсови отливки на крака, ръце, бюст и други крайници ще има ли?
1
0
 
6
 
! Отговори
ДА преди 2 години
257 звезди, носещи имената на актьорите, играещи на неговите сцени.----Коригирйте се,не са само актоьори,а всички,които работят в НТ!!Представяте ли си 257 актьори да има само в НТ!!