Microsoft купува анти-вирусната компания Sybari

Детайли около сделката не са предоставени, но целта на придобиването е компаниите-клиенти да разполагат с богата гама продукти, които да им позволят борбата с компютърните вируси
9 фев 2005 11:50,

Софтуерният гигант Microsoft, който доста често става мишена за хакерите, обяви закупуването на Sybari- компания, специализирана в борбата срещу вирусите, съобщи Investor.bg

Детайли около сделката не са предоставени, но целта на придобиването е компаниите-клиенти да разполагат с богата гама продукти, които да им позволят борбата с компютърните вируси и червеи.

Sybari вече има клиенти в Америка, Азия, Австралия, но също така и в Европа и Близкия Изток, като броят на потребителите й възлиза на десетки хиляди.

Сделката е положителен знак за интереса на софтуерния гигант да защити своите клиенти от постоянните атаки, които най-често са насочени към потребителите на софтуерните продукти на Microsoft.

Освен това компанията иска да конкурира големите имена в сектора, като Symantec, който пусна на пазара известната анти-вирусна програма Norton Antivirus, но също така и компания McAfee.

Закупуването на Sybari е продиктувано от зачестилите вирусни заплахи, като от Microsoft заявяват, че в близките седмици мерките за сигурност ще бъдат засилени още повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание