Чакаме първото генетично моделирано бебе

"Подобреното" дете ще се появи на бял свят във Великобритания след седмица
21 дек 2008 15:47,
29
Чакаме първото генетично моделирано бебе
Снимка: Булфото

Раждането на първото във Великобритания генетично моделирано дете, което е световна сензация, се очаква да стане в Лондон след седмица.

Двайсет и седем годишна жена, чието име не се съобщава от съображения за сигурност, ще дари живот на момиченце, у което отсъства мутационен ген BRCA1, който може да предизвика развитие на рак на гърдата, съобщава в. „Дейли Експрес“.

Според всекидневника проектът се осъществява под контрола на група лекари от болницата на лондонския университетски колеж.

Родителите са поискали да се избави от гена, източник на заболяване от рак на няколко поколения.

Негов носител е мъжът в семейството. В рода му жените от три поколения са се разболявали от рак на гърдата след 20-годишна възраст. Сред тях са неговите баба, майка, сестра и братовчедка.

Според екипа, осъществуващ експеримента, тази медицинска премиера може да донесе надежда на хиляди други семейства с подобна история.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
djasta prasta преди 15 години
защо винаги коментарите са негативни??ако вашето дете се беше родило с няква недостатъчност или генетично заболяване, или просто предразположено към някакво заболяване, друга песен щяхте да запеете.да, неизвестното плаши, но какво - да си седим по паланките до второ пришествие ли? това е цената на развитието. или се развиваме или оставаме на нивото на маймуните.толкова.(а със сигурност негативно са говорили и за първото инвитро бебе, както и за първата транспантация, както и за първото преливане на кръв... да продължавам ли?)
7
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 15 години
Vinagi sam si si mislela, che rano ili kasno tozi film shte zapochne da se prevrashta v realnost. Eto i parvite stapki...Ne znam, struva mi se, che horata zapochvat tvarde mnogo da se namesvat v prirodata...Do N2,4 - tvoeto mnenie ne e gradivno , a destruktivno. I ne zabraviai, che osven prava, imash i zadaljenia - moralni, obshtestveni i t.n.Sega pak si pomisli, kade e problemat - v drugite ili v teb. (vse oshte niamam kirilitsa na tozi kompiutar)
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Koi go chaka??? I za kakvo???
5
0
 
0
 
! Отговори
Западняк преди 15 години
"Това трябва веднага да се забрани!"Така е казал и прадядо ти, като са се появили първите автомобили.Сега обаче доволно въртиш геврека, и се хилиш на *** с каруците, нали?А че лекарите (както и Хенри Форд навремето) действат за пари е нормално - все пак, слава богу, комунизмът умря...
4
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Първо не съм ти приятелю, второ - упражнявам правото си на свобода на словото и трето идеята за генно модифицирани и подобрени хора хич не ме кефи - справка и сравнение можеш да направиш с източници от втората световна война и опитите в тази насока на нацистите! А това че ти не си харесваш грозната муцуна и си недоволен от умствения багаж с който господ те е надарил ... ми проблема си е твой!
3
0
 
0
 
! Отговори
Giki преди 15 години
Приятелю, то явно, че простотията ти е голяма, но поне не се излагай в медиите, *** ***!
2
0
 
0
 
! Отговори
.. преди 15 години
Да ми ядете к.ура !
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Лекарите взеха да се мислят за Дядо Господ и това няма да ни доведе до добро, колкото и идеята им да е хуманна. Защото има сред тях много, които за пари и власт биха променили какво ли не из гените на човека. В много странни са забранени даже генно-модифицираните храни, та какво ли остава за генно-модифициране на хора. Това трябва веднага да се забрани!