В Румъния: Забрана за телефони в час

Устройствеото ще бъде връщано на родителите
13 юни 2024 13:21, Инна Ангелова
17
В Румъния: Забрана за телефони в час
Снимка: Pixabay

Нова наредба забранява използването на мобилни телефони по време на учебните часове в Румъния. При нарушаване, устройството ще бъде конфискувано от учениците и ще бъде върнато на родителите в рамките на деня.
 
Това предвижда законопроектът "Статут на ученика", който е предложен за обществено обсъждане на сайта на Министерството на образованието, съобщава телевизия Диджи 24.

БТА допълва, че другото, което Статутът на ученика предвижда, е стая за задържане, където ще бъдат изпращани ученици, които нарушават дисциплината по време на урок. В стаята за задържане провинилите се ще бъдат под наблюдението на преподавател, който ще може да им възлага различни задачи, като допълнителни уроци или упражнения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
гърция преди 1 месец
И тук е така.Моят син веднъж се изтарикати и му го взеха телефона.Аз после не отидох 4 дни да му го взема и повече не си помисли да носи телефон в училище.По принцип ако носят го оставят в кабинета на директора и на тръгване си го взимат...по пътя може да му трябва...на нас училището ни беше на 100 метра.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Досега разрешено ли е било, ако е било хич не ги хвалете румънците.
12
0
 
11
 
! Отговори
dr.Haus преди 1 месец
Крайно време е да се въведе и у нас.
11
0
 
7
 
! Отговори
Sw преди 1 месец
Е как ще снимат, как се гаврят с учителя си по време на час или със съучениците си? Или как мятат гюбеци, правят си сандвичи, мажат с лютеница. Все неща, важни за нормалното протичане на един учебен час, заслужаващо си да бъде надлежно документирано! В тия стаи за "мислене" на провинилите се ученици, трябва да има един учител по физическо и да им изкарва душицата с упражнения. И после да ги изкарва да правят сапунка в коридорите докато другите учат.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тук трябва да стане така. Това се прави и във Великобритания.Не е нормално учениците да гледат видея, да чатя или да излъчват в интернет по време на час
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 7, това че не разбираш показва липса на елементарно образование. научи се да четеш! Щом не можеш да се научиш на елементарна етика... е логично и децата ти да са като теб! Вместо това чакате някой да ви налага правила и закони. Необразовани им бе цили! Четене с разбиране == втори клас!
8
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
А в милата ни татковина за пореден път се поддадоха да рекета на родителите и ето ти бонусът - 15 дни отсъствия по семейни причини. И юруш на почивките! Иначе ако чедото (мързеливо, арогантно и демотивирано) не се справя добре или се проваля на изпит, то виновникът е обичайният заподозрян - училището и учителите.
7
1
 
9
 
! Отговори
Дп 6 преди 1 месец
Не се разбра какво ломотиш. Тук става въпрос за деца които са на училище да учат а не да си играят с телефоните в час.
6
7
 
2
 
! Отговори
... преди 1 месец
Прекалено много хора в тази страна искат някой да им налага забрани за елементарни неща.. просто защото не им стига акъла да се научат на етика. Не сте смешни с щенията си! Жалки сте!
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Румънците доста дръпнаха пред нас, дори имат 4 модерни стадиона в Букурещ, ние немаме нито един :)))
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кога ще ги стигнем Румънците? Никога и ще си остане блатото на ЕС
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То трябва да е като с шофьорските книжки. До 18 никакви мобилни телефони.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как ще се потват статуси в инстаграма и фейса освен по време на час по математика, физика и т.н. ненужни предмети. Дискриминирате ги и ще ни осъдят в Брюксел
1
3
 
24
 
! Отговори
бг мама преди 1 месец
ужас ! абе как така без телефон в час , ми детето кво ше прави ако се забрани и у нас ?