Сериозни размествания при смартфоните до 2015 г.

Windows Phone 7 щял да измести Apple iOS
Обновена: 8 апр 2011 16:51 | 8 апр 2011 16:51,
26
Сериозни размествания при смартфоните до 2015 г.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Google и Apple в момента водят ожесточена битка за надмощие в пазара на операционните системи за смартфони. Според анализаторската фирма Gartner обаче големият победител всъщност ще се окаже Windows Phone 7.

Прогнозата на експертите е, че до 2015 година именно продуктът на Microsoft ще е лидер, изпреварвайки Apple iOS.

Компанията на Стив Джобс ще изгуби позициите си и при приложенията за смартфони, където онлайн магазина Android ще завземе близо 50 на сто от пазара в рамките на следващите 2 години.

Проучването на Gartner дава скок от 38,5% до 49,2% за Android до края на 2012 година. Това ще означава впечатляващ ръст от над 2 пъти в сравнение с 22,7% през 2010 година.

Що се отнася до операционните системи за смартфони iOS щяла да достигне пик от 19,4% от пазара тази година, но след това щял да настъпи срив до 17,2% през 2015 г.

В същото време Windows Phone ще отбележи стремглаво изкачване от 5,6 на сто до 19,5 на сто за същия период. За BlackBerry пък е предначертан спад от 13.4% до 11.1%.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: appleGoogleMicrosoftAndroidWindows Phone 7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не че имам лични впечатления, но приятели ползвали това и онова, са ми казвали, че от Андроид по-добро няма към момента. Предполагам че това ще остане и за в бъдеще. Причини бол! А инак не се съмнявам, че микрософт бутат мангизи налява-надясно за публикуване на статии в тяхна полза. Нищо ново, и нещо креативно не виждам в това!
5
0
 
29
 
! Отговори
Noname преди 13 години
Квалификации определящи каквото и да било на този свят като "пълен ***" или "върха" показват незрялост граничеща с инфантилност комбинирана с воинствена необразованост и отчайваща липса на опит.
4
7
 
14
 
! Отговори
До 1 преди 13 години
Ти имаш ли компютър? А пускал ли си го някога ? Това че има уиндоус на всеки компютър е в следствие на години подкупи и пропаганда на майкрософт. Ако правеха всички игри за линукс примерно никой нямаше да е чувал за уиндоус. Да си чувал за пробив в система на линукс? А да си чувал за проблеми със сигурноста на уиндоус? Те за 9 версии един браузър не могат да направят да работи като хората че ос за телефон... силно се съмнявам
3
6
 
13
 
! Отговори
Rommel преди 13 години
Microsoft могат да пишат всякакъв софтуер, но нямат никаква представа как се пише операционна система! Пак някой се упражнява да пише за неща от, които няма идея. Windows нямат никакъв шанс да се наместят в 3-ката, дори 4-ката идните 2 години.
2
3
 
17
 
! Отговори
Инкогнито преди 13 години
До 1: Хахахахаахаха
1
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
na Apple OS-a e pylen *** taka ili inache. Microsfot moje da sa vsiakakvi ama imat idea ot operacionni sistemi.