Стив Джобс представи лично новата услуга iCloud

Босът на Apple спешно прекъсна болничния си
7 юни 2011 09:24,
96
Стив Джобс представи лично новата услуга iCloud
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Според очакванията най-скъпата онлайн компания в света заложи на тежката артилерия за презентацията на най-новите си продукти.

Въпреки че преди няколко месеца се оттегли от работния процес, за да се бори с раково заболяване, шефът на Apple се завърна на голямата сцена.

Стив Джобс определено е фигурата, от която компанията се нуждаеше в момент, когато конкуренцията е в подем. На ежегодния форум на Apple в Калифорния именно той представи дългочакания iCloud – софтуерно нововъведение, което ще позволи на потребители да съхраняват музика, други дигитални файлове и дори контакти и писма от ел. пощи на онлайн сървъри.

Това съдържание ще може да се пренася върху всякакви Apple-устройства. Джобс обяви, че iCloud „не е просто хард диск в небето”.

„Понижихме персоналните компютри до ниво „устройства”. И пренесохме информационния център на вашия дигитален живот в облака”, отбеляза босът на Apple.

На практика iCloud, който ще струва 25 долара в САЩ, ще сложи край на досадното постоянно синхронизиране на съдържание (снимки, песни и т.н.) да речем при свързване на iPhone с компютър.

Освен това ще влезе в директна конкуренция със сходни приложения, които бяха пуснати от Google и Amazon.

Още по темата

На форума в Калифорния беше представена и новата операционна система за мобилните устройства iPhone, iPad и iPod Touch. iOS 5 ще бъде пусната на пазара през септември и ще има над 200 нововъведения, обещават от Apple.

Едно от основните е, че ъпдейтите на системата вече ще могат да стават без задължителното досега включване към компютър.

От Apple демонстрираха и новата операционна система за Apple Mac. Новият Lion ще има над 250 подобрения и нови приложения, сред които оптимизиран touch-screen контрол, какъвто сме виждали при iPhone.

Операционната система няма да се разпространява на физически носител, а само онлайн. Първоначалната цена е намалена от 100 на 29 долара. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: Стив ДжобсiCloud
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пич, никой не те кара. Не се пени толкова.
32
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
napravo da mu podam moq iDick i da si risuva s negobem ti i rakoobraznoto sushtestvo
31
8
 
30
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"Но дерзайте, Apple е върхът и направи днешния свят такъв какъвто е сега"В моя свят няма продукти на Apple и това е един по-добър свят. аз крепостен селянин няма да стана на някакъв хитрец, който се появява от време на време и очаква масите да припаднат от кеф като го видя пред големия екран. А ти си плащай като поп и се заблуждавай, че имаш "най-качествения" продукт.
30
6
 
25
 
! Отговори
много неприятна фирм преди 12 години
Това е същото като Dropbox на Android. Използвам го вече няколко месеца. Тия от Apple пак си приписват нещо, което другите отдавна правят.
29
0
 
26
 
! Отговори
38218 преди 12 години
Много ми е интересно ,какво ще се случи с моите mp3 та свалени от някъде ,и качени в този облак ,дали това няма да бъде третирано като пиратство ?
28
20
 
4
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
първоначалната цена е висока, но ако пресметнеш колко време един продукт на Apple е конкурентноспособен спрямо другите щайги куче-марка излиза по-евтино в крайна сметка да си купиш Mac. Хората са казали - не съм достатъчно богат, за да си купувам евтини неща. Аз имам MacBookPro, който е вече на 6 години, работи с последния OS, всички updates на софтуер и т.н. без никакви проблеми. Ако бях с PC, досега да съм сменил три.
27
2
 
7
 
! Отговори
c0ldblooded преди 12 години
култистите се обадиха...
26
19
 
10
 
! Отговори
Cesar преди 12 години
Браво на Стив Джобс и компания. Само човек който не е ползвал Мак ОС, може да каже лошо за нея и като цяло за продукт на ябълката. Единстивеният недостатък е цената. Ползвам почти всички продукти на Apple и не съжелявам за нито един лев даден за тях. Хейтъри винаги, ще има особено в нашата хейтърска държава. Но дерзайте, Apple е върхът и направи днешния свят такъв какъвто е сега, жалко че не го осъзнавате, понеже не виждате по-далеч от края на обувката си.
25
10
 
12
 
! Отговори
ИВан преди 12 години
Че кой ви задължава да купувате Епъл или каквото и да било ? Никой нищо не ви кара на сила, а пък вие плюете все едно край вече ви следи някой ? :D
24
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой да ви кара, да минавате на iOS, MacOS или iCloud? Освен това не мисля, че някой от пишещите по-долу хейтъри е виждал продукт на Apple на живо. Сигурен съм, че никой не може да си позволи такъв, затова в един глас грачат, колко кисело е гроздето.Сглобявайте си сами компютрите, компилирайте си ядра със седмици, пишете хиляди линии код, за да заработи един текстов редактор и си използвайте евтините имитации с Андроид (които не, ама никак не ви събират данните, да не си помислите)
23
1
 
22
 
! Отговори
БиГ боСС преди 12 години
"дългочакания iCloud софтуерно нововъведение, което ще позволи на потребители да съхраняват .....контакти и писма от ел. пощи на онлайн сървъри."Wikileaks, китайците, Яне флашката и прочее ***, отдавна го чакат :)качвайте на облака, те ще се погрижат за вашите данни да стигнат където трябва
22
2
 
2
 
! Отговори
? преди 12 години
"Операционната система няма да се разпространява на физически носител, а само онлайн. Първоначалната цена е намалена от 100 на 29 долара."ЛЪВ, за надграждане на стария ЛЕОПАРД, а не изцяло нова ОС.Няма ОС, за 29.90 .
21
12
 
13
 
! Отговори
Boncho преди 12 години
Безспорно Апъл продуктите са най-качествините - било то софтуер, хардуер или ОС. Но тук вече отиваме в друга категория - народът трябва да бъде следен - какво слуша, къде ходи, с кого се снима ... Те затова има и Клауд, фейсбук и всички тези "улеснения" - що не ги направиха да синхронизират в локъл нетуорка ти, а трябва да го качваш на техните сървъри - за да има кой да го гледа без твое позволение...
20
7
 
7
 
! Отговори
venko преди 12 години
няма нищо общо с ДропБокс ... ама *** *** умират да си дават мнението ...
19
4
 
25
 
! Отговори
c0ldblooded преди 12 години
***... всичко ново от Apple е добре забравено или недостатъчно рекламирано старо
18
1
 
2
 
! Отговори
Балкански преди 12 години
16, +1
17
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Уникални, трудно ще ги стигне конкуренцията :)"Да, конкуренцията трябва да направи обратен завой в развитието си и да се започне бясно в новата насока. Само да спре да се развива конкуренцията не стига, че ще отнеме поне 40-50 години "Ябълка" да ги настигне...
16
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Понижихме персоналните компютри до ниво устройства. И пренесохме информационния център на вашия дигитален живот в облака, отбеляза босът на Apple.Да преведа: Регрес 20-30 години назад до тънките клиенти и мейнфрейм системите. Нула автономност. Съответно ще трябва да плащаш като поп, колкото ти кажат, когато ти кажат. Иначе увисваш. Хем ретро, хем безполезно, хем са изкарали от гроба някой, за да излъже публиката. Срамота!
15
2
 
35
 
! Отговори
Хаха преди 12 години
И не забравяйте веднага да направите група във фейсбук. Даже две групи, едната да подкрепя I сиктир, другата да протестира против заболяването на Стив.
14
4
 
46
 
! Отговори
! преди 12 години
Компанията не случайно е най-скъпата, просто успява да дере зверски потребителите си. Купувайте си смело и безотговорно I-нещата и пригответе дебелата пачка. А като умре cloud-a да знаете че са виновни китайските хакери, и за вас няма да има обезщетение :-)

Спонсорирани публикации