Стив Джобс представи лично новата услуга iCloud

Босът на Apple спешно прекъсна болничния си
7 юни 2011 09:24,
96
Стив Джобс представи лично новата услуга iCloud
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Според очакванията най-скъпата онлайн компания в света заложи на тежката артилерия за презентацията на най-новите си продукти.

Въпреки че преди няколко месеца се оттегли от работния процес, за да се бори с раково заболяване, шефът на Apple се завърна на голямата сцена.

Стив Джобс определено е фигурата, от която компанията се нуждаеше в момент, когато конкуренцията е в подем. На ежегодния форум на Apple в Калифорния именно той представи дългочакания iCloud – софтуерно нововъведение, което ще позволи на потребители да съхраняват музика, други дигитални файлове и дори контакти и писма от ел. пощи на онлайн сървъри.

Това съдържание ще може да се пренася върху всякакви Apple-устройства. Джобс обяви, че iCloud „не е просто хард диск в небето”.

„Понижихме персоналните компютри до ниво „устройства”. И пренесохме информационния център на вашия дигитален живот в облака”, отбеляза босът на Apple.

На практика iCloud, който ще струва 25 долара в САЩ, ще сложи край на досадното постоянно синхронизиране на съдържание (снимки, песни и т.н.) да речем при свързване на iPhone с компютър.

Освен това ще влезе в директна конкуренция със сходни приложения, които бяха пуснати от Google и Amazon.

Още по темата

На форума в Калифорния беше представена и новата операционна система за мобилните устройства iPhone, iPad и iPod Touch. iOS 5 ще бъде пусната на пазара през септември и ще има над 200 нововъведения, обещават от Apple.

Едно от основните е, че ъпдейтите на системата вече ще могат да стават без задължителното досега включване към компютър.

От Apple демонстрираха и новата операционна система за Apple Mac. Новият Lion ще има над 250 подобрения и нови приложения, сред които оптимизиран touch-screen контрол, какъвто сме виждали при iPhone.

Операционната система няма да се разпространява на физически носител, а само онлайн. Първоначалната цена е намалена от 100 на 29 долара. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: Стив ДжобсiCloud
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На практика iCloud, който ще струва 25 долара в САЩ, ще сложи край на досадното постоянно синхронизиране на съдържание (снимки, песни и т.н.) да речем при свързване на iPhone с компютър.++++От другата година, срещу едни кирливи 50$/месец, всички iXXXX ще снимат, записват и качват самички, без ваше участие в облака на Пентагона.iСиктир
12
1
 
24
 
! Отговори
Конгресмен преди 12 години
За нас е по- приемливо личната информация на хората физически да се намира на наши сървъри, вместо на личните им компютри. Така имаме лесен достъп до всякаква информация, свързана с даден човек.
11
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да повярвам, че още има хора които се връзват на тия глупости.
10
1
 
27
 
! Отговори
аби4урент преди 12 години
аве не е важно ква работа върши важното е да е фйешан . повечето хора и без тва не знаеме как да ползваме елементарни функции на телефони и компютъри обаче си купуваъме всекакви джаджи щото са фйешан
9
4
 
38
 
! Отговори
Глас Народен преди 12 години
iSiktir.
8
9
 
17
 
! Отговори
Име преди 12 години
29 долара за лицензирана ОС? Чичо Бил дали не се е наакал? :P :)
7
1
 
25
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Ае,тоя облак си е просто сървър-терминал връзка.Казано дугояче-връщаме се в зората на компютрите.Къде е новото?
6
4
 
46
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"това нещо може да се прави с DropBox от отдавна"Абе то и хипер, турбо, мега лаптопите на Apple са си най-обикновенни IBM, x86 PC-та, но друго си е Джобс да излезне по тениска на големия екран и да ти каже, че това е най-новия, най-революционния, най-невероятния продукт, който някога си виждал. И автоматично акциите на Apple скачат до небето и всички сектанти задръстват магазините, за да си купят. Така е устроен живота ...
5
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Очакваме всички босове на Мегакорпорациите да излязат заедно и да обещаят на човечеството , че няма да "поглеждат" в личните данни на хората, които се намират на сървърите им. Тотален контрол се очертава.
4
20
 
19
 
! Отговори
Бойко преди 12 години
Уникални, трудно ще ги стигне конкуренцията :)
3
4
 
51
 
! Отговори
:) преди 12 години
Аз пък искам моето си съдържание да си е НА МОЯ ЛИЧЕН компютър.
2
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде на сектатааа ... (справка - виж снимката по-горе)Всичко е вече направено, просто епъл го продават като нещо невиждано и винаги има *** да се хванат че са хванали господ за шушлека.Само за пример - миналата година представиха телефона без антена за нещо невиждано, и iSlaves се скъсаха да ръкопляскат. После се оказа че даже една антена не могат да направят като хората.
1
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Това съдържание ще може да се пренася върху всякакви Apple-устройства. Джобс обяви, че iCloud не е просто хард диск в небето. "Тия преоткриха топлата вода - това нещо може да се прави с DropBox от отдавна!

Спонсорирани публикации