15 млрд. свалени приложения от App Store

Онлайн магазинът отбеляза впечатляващ резултат
9 юли 2011 13:15,
28
15 млрд. свалени приложения от App Store
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

От централата на Apple в Купертино, щата Калифорния обявиха, че свалянията на приложения за мобилните им устройства са преминали границата от 15 милиарда.

Друга статистика сочи скок от 0 до 425 000 приложения в App Store само в първите 3 години от съществуването на виртуалния магазин.

По информация от Apple по света има около 200 милиона потребители на операционната система iOS. Така простата сметка показва, че на всеки от тях се падат средно по цели 75 приложения.

Експерти коментират, че всички тези цифри са явно доказателство за скоростното развитие на пазара и все по-лесния начин за „качване” на програми на смартфони.

Подобна процедура до скоро беше доста усложнена, но с появата на App Store и последвалите го подобни онлайн магазини нещата се промениха драстично в положителна посока.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: appleiOSApp Store
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
Средният потребител на iOS е свалил 51 приложения през 2010, а през 2011 ще свали 83 приложения.82% от 425'000 хиляди приложения в App Store са безплатни, а платените имат средна цена $1.44, която ще се увеличи за 2011 с 14%Средната цена на 10-те най-популярни платени приложения в iOS е $6.32, с 35% повече от миналата година.Накратко:- ще се свалят повече и по-скъпи приложения- рай за Apple, разработчиците и потребителите, разбира се
25
1
 
1
 
! Отговори
d преди 12 години
само да кажа, че и iОS има приложения за widgets .. :)Вече всичко е въпрос на вкус и предпочитание.. аз ползвам iPhone.. доволен съм.. като дойде ред да си сменям телефона..ще видя кое е добро за моите изисквания:)
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мултитаскинг в iOS има от доста време и работи супер. Това важи за новия хардуер, не първите ифони. Когато парите не са основен фактор, ябълката е отличен избор, нещата са изпипани, красиви и работят безупречно.Друг е въпросът, че в бг не са много хората, за които цената не е фактот номер 1.
23
0
 
15
 
! Отговори
чък норис преди 12 години
Само на Чък Норис Айфона му е с цяла ябълка...
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някви будали зажмоцани само плюят Епъл. За мене телефона нищо не значи, съвсем безпристрастен съм, затова с чисто сърце мога да кажа, че Айфона е класа, останалото е закърпване ан положението.
21
6
 
6
 
! Отговори
Мариян преди 12 години
Аз от Андроида в комбинация със Samsung Galaxy S не виждам по добро !!Яжте си наръфаната ябълка и мълчете!!!
20
4
 
7
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
А колко от тия 15 млрд. са свалени и изтрити на секундата?80% са безсмислени и не служат за нищо. Тези които вършат работа и които се използват са много малко.
19
0
 
16
 
! Отговори
шаш преди 12 години
в сащ айфона струва точно $200 и по $30 на месец абонамента. кви са тия нашенски цени, какво е това чудо?
18
2
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
А, ако погледнем откъм код и т.н. наистина при Apple изпипват всичко(поне така казват колегите) и няма или почти няма бъгове по софтуера. Иначе iPhone-а го имам от..2месеца и ми е забивал :) Но пък го погледни от тази страна - Андроид има истински Multitasking, докато в iOS не. Едно е да поддържаш 1, друго е 10 програми в паметта и процесите (изключвам тези, които са по default в OS-а).За homeScreen/widgets/launcher и еднообразието на IOS съм съгласен. Сега в iOS5 копират някои неща от Андроид.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kolkoto sa svalenite-2x poveche se piratskite,spokoino :)
16
0
 
11
 
! Отговори
до 11 преди 12 години
Аз доскоро пишех за Apple и съм, честно казано, възхитен от софтуеъра, който правят. Това са релийзите с най-малко бъгове в бранша. И аз, като теб, имам и Андроид телефон, и iPhone. Вторият не е забил нито един път за съществуването си. Откровено казано Apple изостават малко и еднообразието в операционната им система омръзва. Например, homescreen-ите за Андроид са много по направо да си го кажем- готини.
15
3
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
боли ме фара. да се разпада.
14
0
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
И това какво общо има с темата не разбрах...
13
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 12 години
А, ето пример ;)
12
12
 
2
 
! Отговори
Разпад на България? преди 12 години
България ще се разпадне на няколко части. Турско-ислямска на изток и юг, македонска на югозапад и една или две бългаски части около София и Северозапада. Малки части от България ще преминат и към Сърбия, Гърция и Румъния. Ще се образуват и няколко ***-български анклава.
11
1
 
9
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
Аз съм програмист, в момента пиша за Андроид, и познавам много хора, които смениха ябълката за андроида. Е, има и малък брой, които се върнаха към ябълката. Но всичко е въпрос на избор - iOS е по-орязан откъм настройки, по-полиран и т.н. Абе.. за гъзария и не много цъкане.Андроид от друга страна има множество настройки и widgets,които според мен са незаменими :) В момента имам и Андроид и IPhone, но ябълката стои само за тестове и такива неща. Всеки сам решава какво иска и няма смисъл от спорове
10
1
 
19
 
! Отговори
SS преди 12 години
Пълно е с комплексирани хорица които дават по 1800 лв (апарат 550 лв и такси по 50 лв на месец за две години ) - последните си парички за двугодишни договори с нашите кожодерски мобилини оператори само за да изглеждат тузари ...
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хубаво че са изпипани дизайнерски. ако и работеха....
8
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Windows-a e грозен като БМВ. На Apple нещата са дизайнерски изпипзани - като Chrysler! А пък Андроид е социалистическа приумица - като Lada Samara! :D
7
1
 
7
 
! Отговори
nixx преди 12 години
спора дали айфон е по хубаво от андроид е леко безмислен (все едно да сравняваш бмв и дизел). че ябълката е на първо място по потребление също не е особено вярно. iphone е по разпространен от всеки един андроид, но андроид ползват много марки и модели телефони. аз лично съм с андроид и то защото не ми дреме особено за марката и PR-a, а държа на хардуера и съответните способности на телефона. има достатъчно добри телефончета, които да съперчничат на ябълката и там вече въпрос на личен избор