"Apple" губи позициите си в продажбата на смартфони

Глобалните доставки са спаднали с около 9,6%
15 апр 2024 14:15, Инна Ангелова
29
"Apple" губи позициите си в продажбата на смартфони
Снимка: БГНЕС

Доставкит на америнаския гигант Apple са спаднали с 9,6% за първото тримесечие. Южнокорейската корпорация Samsung е първа в класацията по продажби на смартфони. Данните са от предварително изследване на фирмата за пазарни проучвания в сферата на технологичния сектор "Интернешънъл дейта корпорейшън" (Ай Ди Си) (International Data Corp. - IDC)

В световен мащаб продажбите са се увеличили с 7,8% на годишна основа. Компанията "Самсунг" е продала 60,1 милиона от тях, а корпорацията “Apple” е реализирала на пазара 50,1 милиона от своите мобилни телефони iPhone, по оценки на консултантската компания. Това означава, че делът на корейската корейската фирма на световния пазар на смартфони е достигнал 20,8 на сто през първите три месеца на годината, а на американския й конкурент е намалял до 17,3 на сто.

Xiaomi, Transsion и OPPO са китайските марки, които допълват челните места по продажба на телефони. Смартфоните Transsion, които са популярни в Африка, бележат ръст на продажбите си от около 85 на сто на годишна основа, посочва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от Технологии
Какви са предимствата на умния хладилник?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
6
 
! Отговори
Байой преди 2 седмици
Всичко се прави в китай ! И върши една и съша работа ! Защо да плащам на аплето , като едно оригинално китайско телефонче върши същото , ютубе , фацебуке, инстаграме. Снимки , купете си истински фото апарат , ако сте достатъчно умни да го ползвате
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 20 - Препоръчвам ти, да ползваш Brew. Не искам да казвам голяма приказка, но това направи Mac-a превлекателен, доста преди М1 и прочие чиповете да дойдат. Не кзавм че останалото е супер яко, но си е доста адекватно. И все пак - всеки си има мнение.
24
0
 
4
 
! Отговори
Хххх преди 2 седмици
До 22Да виждали сме...дори ги разпродадохбоклуците че ми писнаот aplleshits
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Apple е силно надценена компания, зависеща от 5 продукта. От големите 5, apple най- не бих купил
22
4
 
0
 
! Отговори
Някой преди 2 седмици
До Анонимен20. Личи си че само спамиш. Виждал ли си Mac на живо недорасляк.
21
6
 
0
 
! Отговори
Някой преди 2 седмици
До 090. Виждал си iPhone на картинка. Подарили му 7 г телефон и ръси мозаци. Вземи един Андроид на 7 г и го подкарай тарикат. Купил телефон от а1 за 1 лв на месец и ръси бисери.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не знам кой *** ползва Айфон и Епълските устройства. От работата ме накараха да взема служебен айфон, в бившата работа писах приложения за Айфон на Мак и НЯМА толкова отрепан софтуер. Всичко е завряно в *** на географията, ако искаш да се докопаш до някоя настройна тя в подменю, на подменю, което е достъпно само ако цъкнеш отметка в подменю на някакво меню нейде си забутано. Шел командите не работят като хората, пълна е с нескопосаности. Хардуера е супер но софтуера е ултра-дърво!
19
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А руските дараци Йотафон със 100% китайски части изат ли изобщо продажби?
18
0
 
7
 
! Отговори
Супер Селтак преди 2 седмици
Най голямото дърво на айфоня му е паметта - като се запълни не може да правиш снимки, не може да получаваш имейли и почва на своя глава да изтрива програми за да освободи памет. Тий6а и телефона развийш ли.
17
0
 
10
 
! Отговори
Хора- всякакви! преди 2 седмици
Според мен,трябва да си леко не- добре ,за да дадеш 3хил. за телефон!Да не говорим,че има ,,умници",които теглят кредити за това, и след това не могат да ги върнат.Аз за 4-5хил. си отворих магазин на най-скъпата улица в София ,и сега мога да си купувам всяка седмица по един скъп телефон,ама да не ме е ,,таковал" лудия.Всичко е въпрос на приоритети!Айде,със здраве!
16
1
 
5
 
! Отговори
до 14 преди 2 седмици
И кое по точно му е сполучливото? Аз имам една Нокия на 15 години и батерията още държи 10 дена.
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До АнонименБатерията на айфона му карала по 2 дни и половина и това било супер! Абе ти луд ли си, подариха ми един стар Хуавей, топ модел от преди 3 години и батерията му кара повече от 3 дни, като гледам доста виде в ютюб, иначе ще изкара и 5 дни.
14
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Купувате си стари телефони и после мрънкате. Аз съм с айфон 13 и батерията ми кара по два дни и половина и май се оказва че е супер сполучлив модел
13
3
 
8
 
! Отговори
090 преди 2 седмици
До Анонимен 1 - - ползвам Самсунг. Щерка ми подари Айфон 7. Скочих от радост - много функции, много нещо. Но...всяко нещо си има цена. Батерията едвам издържаше и ден. Тя ми каза: Тате и да купиш нова батерия (100 лв) положението е същото. Върнах го на 3 -я ден.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
дано паднат с 90%
11
4
 
8
 
! Отговори
баба Пена преди 2 седмици
Е то повечето нови айфони бяха до скоро с екрани на самсунг. На работа един си взе 15 про - ужаст и безумие, все едно тухла единичка, само дето не е здрав колкото тухлата. Изплющяваш го на плочките и разбираш че тестовете са ала бала за зарибяване или му хвърляш една баня и ай 3к в кофата
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
момент да си го преместя в другия крачол............. готово
9
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
да дадеш три бона за айфон, дето след три месеца няма да струва и половината...
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
а за основния конкурент, хуавей, нищо не пишете...
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 3Голфа струва 3 бона ама след това за ремонти и майстори трябва да дадеш няколко пъти по 3.Иначе айфона си е скъп модел телефон за България понеже за 3 бона човек може да си вземе добър лаптоп или персонале комп с който да икарва пари.