Пускат първия "четец" за електронните книги на Google

Устройството излиза на пазара след седмица
Обновена: 12 юли 2011 13:14 | 12 юли 2011 13:14,
12
Пускат първия "четец" за електронните книги на Google
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тегло от 206 грама, 6-инчов монитор, поддържащ висока резолюция от 768 x 1024 пиксела, стандартна QWERTY-клавиатура и цена от 139.99 долара. Това е първият електронен четец, който ще работи с виртуалната библиотека на Google.

Посредством WiFi връзка Iriver Story HD ще осигурява на притежателите си директен достъп до над 3 милиона безплатни електронни книги. Хиляди други ще могат да се купуват.

Потребителите ще имат и възможност да съхраняват копията от книгите си на онлайн сървърите на Google.

USA Today коментира, че Story HD е изправен пред сериозно предизвикателство. Конкуренцията в лицето на утвърдени лидери на пазара като Amazon, Barnes & Noble и Sony ще бъде наистина жестока.

Липсата на  touch screen-функционалност и сравнително високата цена (има модели на Kindle за 114 долара) също са сред посочените минуси на новия продукт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То това добре, ама те и сега не достигат дисплей за Амазон-ския четец, камо ли за тоя първолак..
7
0
 
7
 
! Отговори
Kaazar преди 12 години
Безмислено е да се съобщава такава новина.Тук в България вече не знаем да четем.
6
2
 
4
 
! Отговори
f преди 12 години
Абе няма да ги призная, докато не направят хартия, която може да зарежда всякакъв текст, изображения и цветове; да може да си я сгънеш на 8 в портфейла без да се повреди и да стане толкова евтина, че да си разпалваш дървата в камината с нея.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това още не е излязло, а вече изглежда старо. Новите са с тъчскрийн
4
0
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Ами налага се от време на време да има цензура, защото се появяват хора като теб.Твоя коментар трябва да се цензурира, не само заради псувните, но и заради крайно неграмотния начин, по който си се изразил. Освен това "правописът" ти е под всякаква критика(ако разбира се може да се нарече правопис).И последно, сложена ти е цензура, защото си толкова ограничен, че хората се стараят да опазят младото поколение от хора като теб. Ти си СРАМ и ПОЗОР за човечеството.
3
1
 
29
 
! Отговори
водно конче преди 12 години
това е добра новина, поне за хората, които четат книги. Повече конкуренция, по-ниски цени. За неграмотните, пишещи на маймуница, естествено, няма значение.
2
1
 
5
 
! Отговори
reader преди 12 години
Е те всички четци последно време са еИнк , не знам какъв мазохист трявба да си за да си вземеш с монитор ( предлагат се от Асус или Асер мисля и Пресижио ) и да ти вади очите после ... A иРивер са си отдавна на пазара, просто са си интегрирали продукта с този на Гуугъл.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма да е с 6 инчов монитор, а с черно бял 6 инчов e-ink дисплей.